Отговори
# 180
За моя слинг пише само, че бебето трябва да е доносено и да е над 3.6 кг. Още не сме излизали на разходка, последните дни вечер вятърът ми се струва силен.

И на мен Пуфис ми допадат като свобода. Реално обаче днес, може и по моя вина, пропуснаха около едното краче. Имам пропуск и от памперсите на Кауфланд Bevola. За сега на Лидл нямат пропуск. Следващата седмица Лидлските памперси имат промоция, вторият пакет е на половин цена!

За сега мия дупе на всеки наакан памперс. Кърмя от едната гърда, оригвам, че то толкова въздух се гълта...сменям памперс и давам другата гърда. Само при смяната се старая да не натискам много коремче, въртя настрани вместо да вдигам крака, за да не върне част от поръчката.

# 181
Момичета, давате ли водичка на бебоците?

# 182
  • Замък сред облаците
По съвет на ЛЛ даваме глътка-две за промиване на устата след АМ. Каза че ако не иска вода ще плюе и няма да пие, но нашия си цока щастливо и вода. И назад писах, първоначално не мислех да давам вода, но вкл майка ми сподели че и аз като юлско бебе съм търсела вода, а съм била изключително кърмена.

# 183
Аз преди да родя си мислех, че ще мия дупе на всяко наакване, ама тя моята ака по 100 пъти на ден, а и педиатърът също ми каза, че няма нужда да се мие на всеки пълен памперс.
За водата аз бях решила да не давам, педиатърът също каза, че не се дава на кърмаче вода, обаче, както съм ви казвала, беба я храня с изцедена кърма и горе долу си спазвам режим от по 3 часа и затова между храненията, ако се събуди и предлагам, цоква си малко. Пробвах да я храня на поискване, ама с тази изцедена кърма не си е работа и си минах на режима от болницата през 3 часа плюс 8-мо хранене и през нощта.

# 184
  • Замък сред облаците
Голямо приключение тази нощ 😄 Събужда ме ММ и ми обяснява, че заспива, бебето е нахранено и в кошарата, ама не го е оригвал и да го наглеждам. Викам добре, то нали аз трябваше да взема храненето в 2ч, ама щом си се оправил…. Взех бебока заспал и питам ММ колко АМ му е дал. Та като скочи тоз мъж и се оглежда…. Вика, сънувал съм, не съм го хранил, няма го шишето… 😂😂😂 Та сега спи човека, аз давам мляко 😁

# 185
  • гр.Пловдив
Цитат
Безумие ми се струва при всяко наакване да го мия и добре ,че не съм само аз дето не го прави при всяко наакване.

Това не го разбрах-безумие е да се мие при наакано,ама да се маже с мокри кърпи при наличие на вода -не е ?!

Мия си я при наакано,ако нямам възможност,естествено е ,че мокрите кърпи са неизбежни,но обикновено акото е навсякъде и е омазало всичко,та не мога да си представя допълнително да я доомажа с кърпите...Крем за подсичане не ползвам към момента,то просто няма нужда,с олио също не мажа,къпя вечер и мажа с лосион през 1,2 дни ..

Лидълските памперси са ми много груби и корави,засега взимам 72 бр на Памперс Премиум Кеър .

В Пловдив в Хирургиите даваха  вода на 3ч към млякото  и казаха ,че било идеално да пие до 100мл вода на ден на порции в жегите

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 13:06 от teddynm

# 186
Аз искам да ви се оплача... Тази сутрин получих леко сърцебиене от този разбит сън и не можах да заспя пак.
С баткото получавах паник атаки като беше на 1 месец и ми беше много трудно.
Притеснявам се да не започнат пак. Мъжа заминава за 10 дни на работа и с бебо оставаме сами.
Трябва да съм много спокойна и да си върша каквото имам за вършене, за да не изпадам в тежки състояния. Не знам защо толкова го мисля...

# 187
Ние днес бяхме на ортопед и всичко със ставите е наред. Като се прибирахме, докато беше още в кошчето за кола, й започнаха коликите. Съответно 10 минути се напъва, сгъва и цялата почервеня(както обикновено), но този път след това се беше изпотила на челото и на главичката. Аз знам, че толкова малки бебета не се потят и съответно се притесних. На 25 дни е. Знаете ли нещо по въпроса?

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 13:11 от krisstiA

# 188
  • Замък сред облаците
Абе и аз упорито тяърдях че не се потят, но въпреки това имат отворени пори на кожата и е нормално в жегите да се навлажнява кожата, особено на главата.

https://www.healthline.com/health/baby/sweaty-baby#:~:text=Rest% … own%20temperature.

Ние така при едното излизане през седмицата явно го бяхме навлекли, че и с памучно одеялце заметнат в кошчето и вкъщи бодито беше вир вода. Оттогава го държим по късо ръкавче и боси крачета, само замятаме чаршафче като спи (вкъщи е около 26 градуса с климатика (много студено духа иначе).

# 189
Благодаря, АА, аз за всяко нещо напоследък се стресирам. А вие кога къпете бебчетата? Ние още от началото си подхванахме към 20:30, след това в 21ч ядене. Излизаме към 19ч навън. С тези жеги ми се иска до по-късно да стоим, а не да бързаме да се прибираме и се чудя дали да не изместим къпането по-рано, но в същото време не искам да й разбърквам и “режима”. 😀

# 190
  • Замък сред облаците
Ние мием дупето след всяко по-омазващо наакване, къпането цялостно само 2 пъти седмично, главата един път. Ако вкараме и рутинно вечерно миене ще дойде в повече на кожата.

# 191
На нас режима ни го прави Самуил.
И аз опитах с часове, не стана. А и не ни е удобно. Снощи се събуди наакан към 23:00, преди това бяхме на разходка до 21:00. Когато се събуди - къпахме се и се хранихме. И после чак в 4:00 измяука за храна. Изобщо не го мъча да го будя. Тепърва ще излизаме с количката по паркове,градинки,заведения. Нямам намерение да бързам да се къпем и да спим. Искам да свиква навсякъде да спи и да не мрънка за определен час за баня.

# 192
Къпя си я бебката всяка вечер. То едно къпане… поливам я с водичка вкл главата. И с първото се къпехме всяка вечер и си знаеше. После я мажа с мляко или олио. Скоро ще започнем и масажчетата всеки ден.
Обачееее… не ни пропускат коликите. Сгъва крачетата, пръцка, оригва се, плаче… Милото детенце. Пробваме с различни ‘илачи’, но няма особен ефект. Просто трябва да се израсте, явно… При вас кое сработва срещу коликите?
За излизане, излизаме всеки ден по хладното. Понякога и два пъти на ден. И на ресторант ходим с нея. Спи в количката до мен. Милото ми бебенце 💕

# 193
  • София
Ние също ако успеем излизаме и сутрин и вечер, но с баткото напоследък не можем да се събудим преди 9 и само вечер излизаме. Вчера от 8 до 10 бяхме на заведение, тя си спа, баткото дивя на батута, после се прибрахме и се къпахме, кърмихме и към 12 сме заспали. След това яде в 4 и 7 сутринта. Няма как да сме вкъщи в 8 и да я къпем и приспим, зимата може. И с баткото така сме били на зимен и летен режим. Simple Smile От септември като тръгне да градина ще видим какъв режим ще и правя на нея. Иначе и тя има колики, за сега слабички. По корем върху мен и е добре и така седим като я напънат. Иначе забелязвам, че при нея са следобяда най-силни, вечер и нощем или са леки и ли минават. Може и да има общо с Био Гаята, по съвет на педиатърката я даваме всеки ден в 16:00. Определено един ден пропуснах и ни разказа играта, и нощта не спахме, та мисля че помага. Тези капки Санколик изобщо не съм редовна с тях, давах и мисля че стана по-зле, нз ще дам пак ако се сетя преди следващо хранене. Довечера мисля да и правим първата голяма вана в коритото, че до сега все на мивкатаи ли душа. Нощем спи между мен и ММ и си правя експерименти тези дни, нарочно я слагам почти до него и всеки път ме буди залепена за мен търсейки цица. Като червейче се мести към мен Grinning

# 194
И при нас няма стриг режим, то лятото няма как. Пък и в тия жеги, то преди 19:30 не става за излизане. Иначе ние днес сутринта успяхмв също да излезем, даже да закусим навън на заведение, спа си в количката. Коликите също мисля запопнаха, за сега са леки, купих капки Колийф, но не давам редовно, като св сетя само, за сега и не се налага, само от време на време я гледам,че се мъчи. За кърменето и при нас е на поискване, понякога спи и изкарва 3-4 часа без ядене понякога едва 1,5.
За пъпчетата говорихте, нейното падна първата нощ още като се прибрахме от болницата, но сега е още черна коричка отгоре, не мога да се престраша да я махна, макар че детската лекарка каза да се маха, да не остава така отгоре. Почиствам със спирт и до там, дано падне сама.
Иначе мия дупето на почти всяко акане, както и вечер. Сега ако е малко понякога и само с мокри кърпи действам, а през нощта не я мъча да я мия и рабуждам излишно.
Каката я заведохме преди няколко дена при баба и дядо, че естествено се разсополиви баш като се прибрахме от болницата. Баща и утре ще ходи да я взима. Като цяло за сегя много добре прие сестра си, радва и се, иска да помага, чак не очаквах. Дано така си остане. При вас, които сте с по-големи дечица, как приемат по-малките?

Общи условия

Активация на акаунт