Отговори
# 510
И аз съм се нагласила за бебносене, но не мога да смогна, тая карантина направо ни върна в първи клас. Детето направи месец, а още не сме излизали навън освен на терасата, много ми е тъжно. Всичко отложих и консултацията за кърмене и за бебеносене. От днес съм сама и ми идва малко на нагорно и аз не смея без таткото да излизам,че с асансьора и количката е приключение,защото е адска теснотия.

Направо тая хамалогия с АМ ме убива, хем се чувствам зле че нямам кърма, хем целият цикъл миене, стерилизация, приготвяне на млякото и то минал час и половина, после смяна на памперс, храненене, рев и истерия и айде пак сме завъртели цикъла от 3 часа. Направо евалата на жени с повече от 1 дете, аз още съм доста смотана и явно не мога да  наглася нещата в ред.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 14:56 от mexicana___

# 511
  • Замък сред облаците
За шишетата и АМ - ние имаме 6 шишета общо (4 нук и 2 филипс). Едното филипс ползваме за водичка, другото за помпата като ми притрябва (то си вървеше с нея). В четирите нук правим АМ. Така стерилизираме само 2 пъти дневно и имаме достатъчно време да не го правим между всяко хранене Simple Smile Поне на нас така ни е удобно.

# 512
всичко е относително, но и на мен приготвянето на АМ ми е най-лесният вариант, стига да не изпусна водата на котлона и да трябва да изстудявам шишето, толковя е изкушаващо да го храня така.

Цеденето обаче не минава без стерилизация и дебнене на момент подходящ, не става да се изцедиш с бебе на ръце и постоянно трябва да стерилизираш частите. Кърменето също отнема 20-30 минути поне при мен, в които не мога да свърша друго, а и никога не знам кога, колко често и за колко време трябва да съм на разположение и накрая колко сито ще е детето

и аз бих посъветвала да имате поне четири шишенца за смяна и да не се налага да пускате всеки път. Според мен плачът на бебето и умората правят всичко да изглежда много по-протяжно и натоварващо, но и това ще мине. Бебето не е ли по-спокойно поне на АМ?
Нашето изглежда че го халосва здраво

# 513
Да съгласна съм за шишетата,така почнахме в началото, но като се разболяхме и стартирахме  на всяко хранене да стерилизираме, защото не беше ок да седят по цял ден шишетата , все пак кихахме, кашляхме във всекидневната и колкото и да е стерилизаторът има дупки на капака и често се отваря. Надявам се сега да влезем  в релси. Относно АМ, да детето е спокойно, освен когато не се дере истерично, но аз го отдавам на някакъв скок може би, защото не са колики, като го взема да го развеждам или да си играем на повивалника  и веднага се нахилва  иначе по 5 пъти приспиване на ръце и истерия  Grinning Даже тая нощ да си призная #лоширодители, толкова сме били пребити с ММ, че телефонът е звънял за яденето, но не сме го отразили ли или сме го изключили  и се събудихме с 2 часа по-късно, скочих към детето , той си спи сладко и блажено, та беше откарал 5 часа сън, досега не ми се е случвало да го оставя за толкова дълго да спи. Чудя се кога би трябвало да отпадне едното нощно хранене, ще питам педиатъра на следващата консултация.

# 514
  • София
Привет и от мен, ние също правим 40 днес и ходихме до църквата за чиста молитва. За сега се кърмим, рядко дохранвам с 30 ам, още не съм се отказала. Ям орехи и тези дни малката не беше акала 3 дни и нон стоп висеше на гърда, че я болеше корем явно та стимулирала е малко повечко кърма ми се вижда. Направих 1/2 клизма Мелилакс и така хубаво препълни памперса, после цял ден беше прекрасно бебе, както си беше като ни изписаха. Та, при нея проблема с корема явно идва от акането. Както си акаше по 8 пъти на ден, рязко мина по веднъж през нощта и после три дни няма никой. Не разбрах от какво се запече честно казано, май от Абоколиена, въпреки че не хващам логиката. Та спрях го и сега пак сме на Био Гая + Санколик.. ще видим ако пак не се изака на третия ден пак ще сложа 1/2 клизма и ще обсъдим с личната в четвъртък вариант за Новалак. Гледам във фейсбука много го хвалят при запек. Знам, че не е ок да се мешат АМ и кърма, но ако помага защо не..
      Аз от нея не мога да се оплача, има си добри и лоши дни, но с баткото е някакъв ад хора. Той е ужасен, ужасяващ, лош, не мога да намеря точната дума. Не знам какво му става, но се държи като пълен дебил, дори обмислям консултация с психолог. Не ни слуша изобщо, всякакъв авторитет сме изгубили пред него и аз и баща му, вчера си тръгна ревящ и набит от площадката, буквално го натика баща му в колата. Сто пъти казвам едно и също, да кара около мен като кърмя бебето, е все едно казвам иди на другия край на езерото. Направо такъв стрес ми причинява и нерви, че се чудя от къде имам пролактин за кърмата. Вчера хем с баща му бяхме на разходка и след 4 предни забележки да кара близо до нас излезе да кара на тротоара до шосето и преля чашата. След това е слушал 1 час и после всичко на ново, но за друго нещо. Има един пистолет със стрели от нещо му се беше паднал, знае че не трябва да цели по хора (има го от месеци) и до сега не е целил е днес ме уцели в окото. Иначе излизаме всеки ден, сега поне не е жега, днес ходих с двете деца на църква, после на гинеколог, направо не знам от къде взех тая сила.. Чакахме сигурно 5 човека в Спиди, изнервиха се децата, тя реве че е гладна, той че иска да кара тротинетката, аз че закъснявам за преглед. После имахме многооооо циркове и накрая добре че заваля, та се прибрахме. НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ на дойде 15 септември, направо броя дните... Нервите почват да ме друсат яко, задушавам се на моменти и трябва да намерим някакво решение. Ето една снимка, от страни изглежда много миличък..

# 515
  • Замък сред облаците
Деси, ревнува яко детето. Несъзнателно е явно, но за тези ситуации психолозите препоръчват да му се отделя абсолютно индивидуално време за него. Връчваш бебето на таткото и излизате с баткото за един час само двамата, фокусираш цялото внимание на него и неговите нужди. И това трябва да е ежедневно. Не е много мъничък, сигурна съм че имате диалог с него, но подсъзнанието му сигурно се чувства извън фокуса на семейството след като цялата суетня е около бебето. И таткото е хубаво да прави същото, но най-често по-голямото дете изпитва липса на мама, дори и да не е обосновано това чувство. И съответно всичкото непослушание е защото предизвиква реакция, дори и негативна, у вас и съответно провокира интензивна емоционална интеракция с него, независимо че му се карате - то търси внимание и го получава така.

# 516
И ние правим днес 40 и отидохме на гости на бабите на чист въздух и спокойствие малко. Добре се държа детето в кошчето в колата, а не го харесва по принцип. Очаквах да спи доста повече заради движението на колата, но не.

Акото на моето кърмаче е като горчица с пресен котидж и пълни по 5-7 памперса на ден. Надявам се да намалеят след време.Grinning Вчера имаше пак лоши колики (отново добре, че е борината) и имаше доста слуз в памперса, но вече се регулираха нещата.

Като разхлади тези дни в София се поносихме в слинга. Много ми е мъка в тая жега като се лепне да спи в мен, двете се потим, а кожата на личицето й се зачервява и бебешкото акне се изостря....А и не смея да я разхождам освен след 19 часа примерно. Така или иначе не обичам лятото, искам си месеците с -ври вече, още малко...

# 517
Малкият също акаше на 3-4 дни и то с помощта на свещички. ЛЛ каза да ям круши, сливи, смокини, за да се разхлаби и той чрез кърмата. Не вярвах, че изобщо ще се получи. Започнах със смокини (около 15-20 бр. за деня) и имаше ефект за мое учудване. Сега ака поне по веднъж на ден, което за нас си е постижение, някой път и по два пъти. И жълтеницата взе да намалява, че още я борим.

# 518
  • София
АА, уж излизам всеки ден в парка заради него, ходим специално на Езерото да кара тротинетка, но явно не е достатъчно да. Ще пробвам утре сама с него да изляза да видим.. дано има подобрение. Малко ще е кофти така първо с единия, после с другия за мен няма да има спокойствие, но ако трябва така ще излизаме.
И на моята беба тъкмо и мине бебешкото акне и нещо стане жега и се обостри.. Иначе в ергораницата не се потим, нз дали има значение материята или модела, аз за това си я харесвам много и не сменям за слинг.

# 519
Хоооп,  да се включа и аз. Направи малчо вече 20 дни. Тъъкмо вчера започнаха да ми се прокрадват мисли,  че може би ще пропуснем коликите и адът се стовари. Такъв рев,  такова дране с часове не съм очаквала. Той се дере,  аз рева с него,  мм отстрани се чуди какво да ни прави.
До сега съм го хранила само с кърма. В началото много се страхувах дали не го оставям гладен,  но консултантката,  която ни посещава каза,  че нямало смисъл,  понеже си наддава добре. Следя му напишкванията и мръсните памперси,  за да имам някаква идея вървят ли нещата. Тежи си ми обаче. Залепен е за мен постоянно. Понякога търси да яде през 30 мин и стои на гърда с часове. Отново питах дали е нормално това. Да,  клъстърно хранене било. То хубаво е нормално,  ама реално и до тоалетната не мога да ида спокойно. Как да е,  ще го избутаме. Не съм очаквала да е лесно. Ползвам силиконови протектори,  иначе не става засукването. Чайове пия лактационни.. Цедя се от време на време,  когато гърдите ми се препълнят. Хайде бягам,  че новата порция рев започна.

# 520
Съгласна съм с АА, трябва им на "големите" quality time с Мама и с тати. Аз гледам максимално да обръщам внимание на каката. Ако бебето се разреве и ние правич нещо първо преценям и ако не е дълго казвам "Момент бебе, сега правя ..... с кака ти. Така все едно тя е по-важна. Казала съм на всички ако ще подаряват нещо да вземат подарък за каката, бебето не разбира. И четем много, гушнати, хваля я и гледам да се чувства още като принцеса. Та при нас работи. Успех с вашие големи сладури

# 521
  • Асеновград
Момичета, вчера взех Омнибиотик Панда, и ми се струва ме му е по-добре на коремчето, но започна да ака още по-често, не е диарая но за 3 часа сменихме 2 наакани памперса, той попринцип си ака по 2-3 пъти на денонощие, но дали е само в началото това или? Тези които са го ползвали има ли такъв ефект и при вас. На смесено хранене сме, кърмя малко и после ам на хип комфорт, което е против запек и колики.
И се чудя ако включа капки колийф за коликите дали ще има по-голям ефект? Някоя от вас използва ли тази комбинация, или други капки с лактаза и омнибиотика?

# 522
Момичета, от седмица спя по 2-3 часа на денонощие и вече съм отчаяна. Нямам обяснение за този рев и нищо не е в състояние да я успокои. От 21 до 3 всяка вечер… ужасно е! Преди поне правеше 2-3 такива вечери и след тях 1-2 без рев или поне само с 1-2 часа рев. От седмица е всяка вечер… Не иска гушкане, не иска носене, не иска люлката. Само върху краката ми в кокуната седи, но при условие, че непрекъснато я друсам-крака не ми останаха.
И аз давам Омнибиотик панда и нас разхлабва и почнах да го давам през ден. Пробвах всеки ден с половин прахче, но пак…

# 523
Аз давам Омнибиотик и Колийф, не съм забелязала разхлабващ ефект, но с коликите, поне при мен, тази комбинация има ефект. Прави кризи или след обед или вечер за по 1 час,  което за мен е добре.
Откъм разходки, гледам да я извеждам редовно, но не ми де получава. Сутринт ми е почти невъзможно, защото с всичките събуждания, яденета и т.н и то станало 11ч и е вече жега. Над вечер обикаляме квартала или близкия парк, но това е няколко пъти седмично, хамалогията за излизане е голяма, ама да е след ядене, ама да е  с чист памперс, ама да не вали, ама ако може и ММ да е с нас и то станало време за следващото  хранене, защото не мога да се пречупя да кърмя навън…

# 524
Какви приложения използваш, Бъбълз? 🥰

Ох, всеки с различно обкръжение. Моето е от тип хора, които смятат, че АМ е по-добре и подмятания за ранно захранване да се свършва с това кърмене.
Моята госпожичка е рязко сърдита тези дни, но според интернет и приложенията сега трябва да е пика и на коликите, и на рева, и скок в растежа, и т.н. или поне аз така се успокоявам. Ръцете ми окапаха от люшкане, оформих бедра и прасец от подскоци, а аспираторът ми е най-добрия приятел. Stuck Out Tongue Winking Eye Поне е и по-редовно на гърдите ми и не се налага да се доизцеждам.

BTW, и аз не къпя редовно, дупето е ясно, но косичка и т.н. за сега 2-3 пъти в седмицата. Още малко да порасне и ще го направя ежедневно, заради рутината преди заспиване, пък и харесва да е в коритото.

П.С. Смених си часа при ортопед за такъв при д-р Любомир Атанасов тъй като ни го препоръчаха, ще дам отзиви след 24.08. Хубаво е, че има часове значително скоро.

Общи условия

Активация на акаунт