Отговори
# 495
Това са от вечните стигми какво трябва и какво не трябва. Първо беше то няма по-хубаво от естественото раждане.. е какво ако е не естествено, да ги върнем децата ли Grinning ама никой не обръща внимание в колко случаи естествеото раждане  е пълна касапница за майката, сега за кърменето. А, сакън ако не се кърми, янма да стане човек от него. Най-интересното е че сигурно в 3 % от случаите реално питаш някой за мнение, но те са длъжни да си кажат " кое е най-добро " за твоето дете. По този повод нашето Йоанче става днес на месец и е кисело като за три бебета, дано дневното неспане го измори и дремнем през нощта.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 21:13 от mexicana___

# 496
Ох, всеки с различно обкръжение. Моето е от тип хора, които смятат, че АМ е по-добре и подмятания за ранно захранване да се свършва с това кърмене.
Моята госпожичка е рязко сърдита тези дни, но според интернет и приложенията сега трябва да е пика и на коликите, и на рева, и скок в растежа, и т.н. или поне аз така се успокоявам. Ръцете ми окапаха от люшкане, оформих бедра и прасец от подскоци, а аспираторът ми е най-добрия приятел. Stuck Out Tongue Winking Eye Поне е и по-редовно на гърдите ми и не се налага да се доизцеждам.

BTW, и аз не къпя редовно, дупето е ясно, но косичка и т.н. за сега 2-3 пъти в седмицата. Още малко да порасне и ще го направя ежедневно, заради рутината преди заспиване, пък и харесва да е в коритото.

П.С. Смених си часа при ортопед за такъв при д-р Любомир Атанасов тъй като ни го препоръчаха, ще дам отзиви след 24.08. Хубаво е, че има часове значително скоро.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 16:46 от Bubblezz

# 497
Култово ми беше,как детето ще е анемично с тази "рядка синя вода" ,сиреч с АМ или как ще е с криви крака ,заради памперса. Сега явно съм много по- зла и недостъпна и като разберат,че съм секцио и не кърмя,само поклащат неодобрително глава. Нито бебето ще умре от глад,нито от студ,нито от некъпане. Важното е да има свежа и щастлива майка и да е предпазено от микроби и сблъсък с бактерии и вируси,за да има време да създаде свой имунитет.

# 498
Bubblezz  и аз ще водя детето при Атанасов на 29 август, ще се радвам да споделиш мнения как протича  прегледа и много ли се чака? Вече след тоя ковид само си мисля как да избягвам натъпкани места и кабинети да пазя детето.

# 499
Всеки с проблемите си. Мен пък много ме дразнят като ме питат дали кърмя и аз кажа да. Тогава се почва, ми то това е най-хубавото, трябва да се кърми, да не се дава тия изкуственяци (демек АМ) А аз седя и си мисли, как нямам търпение да почна да захранвам и лека полека да приключа с кърменето до годинката Joy За мен това е хранене на детето и нищо друго. Обожавам децата си и ако трябва да ги кърмя до 5ти клас, ще го направя, но определено не е моето.
Само да кажа, че ако разпитите жени на 50+ години и ще видите колко и дали са кърмили. Повечето са кърмили по 2-3 месеца и после на хумана, ама иначе дават акъл ти колко да кърмиш. Поне около мен е пълно са такива.

# 500
Дами, имам един фекален въпрос:
    към мамите, които хранят с кърма - колко честу са изпражненията? нашето бебче пълни памперса около 5 пъти на ден, обилно, понякога се оаква до кръста (с извинение), понякога са по-кашави, но в повечето случаи голяма част попива в самия памперс, тоест полутечни са, цветът поне си един и същ на горчица . четох в нета но не мога да се ориентирам съвсем ок ли е това

към мамите които дават АМ - понякога като даваме АМ от време на време стават по-скоро зелени (аптамил), такъв ли остава цветът като се мине на АМ и променя ли се консистенцията

Иначе аз в момента кърмя само нощем, за да не  будя татко му, който ни е и домакиня напоследък, и ние да се разбуждаме, денем се цедя - нощем е по-спокоен и се храни без протести, но определено кърменето губи своето очарование, особено когато трудностите не спират, и бебето ти реве при смяна на гърдата, щото още не е потекло примерно 😂 зверски изморително и не виждам някакво геройство завидно в това да настоявам на това детенце и да вкисвам и неговия и своя живот с упорство да яде от гърда, особено като мога да му заредя шишето и да излезем на въздух. А пък с АМ е още по-лесно, а и той спи повече и по-дълбоко като съм дала АМ но ме тревожи пък че така рязко отцепва като е ял формула, все едно тежко му идва, Но се изкушавам някой път да му давам за да си изчистя къщата 😂
Цедя се единствено оше, щото че е страх как ше му реагира стомахчето на формулата, ако е само тя, и защото все още ми отнема около 15 минути - макс 20 мин да се изцедя, ако е по-дълго няма да ми е никак приятно, а съм чувала че някои жени се цедят по един час ( със същата помпа като моята)

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 10:48 от magi (gushka)

# 501
  • Замък сред облаците
Ние сме на смесено кърма и АМ - изпражненията са с цвят горчица, полутечни към кашави с ясно видими фибрите от АМ.
Прилагам снимка в скрит текст
Скрит текст:
За цвета знам, че при някои бебета от някои АМ се променя. Аз съм доволна от НАН Комфортис-а, супер му понася въпреки че ако не бяха дали него в болницата сигурно щях да избера друго.

# 502
Супер, благодаря, и при нас изглежда така, поуспокоих се:)

# 503
Включвам се и аз да кажа, че памперсите на беба изглеждат по същия начин. Храни се смесено, като повечето хранения вече са с ам на хип.

# 504
За кърменето и аз да кажа: моето бебе е изцяло на кърма от гърда. Правя го за него и за себе си, за удобство. Не се цедя и не съхранявам. Но не ми е любимо, просто го правя и: ден за ден. С бебка сме нон-стоп залепени, естествено. Не мога без нея да мръдна. Плюс като почнат да ми текат гърдите, то боли, то мокри. Случва се като се умиля за нещо, когато чуя дете да плаче, може дори да не плаче моето, и т.н.
Отделно моментите, когато суче отгоре, ака отдолу, пуска гърдата, която пръска навсякъде - плюс рев. Е, като това се случи, ми е пълната лудница.
Да добавим и кърменето навън, разбира се. Гледам на поприкрито, ама е адски неудобно.
Поне е лято, че първото е родено пред Декември. Колко студ и леден вятър бяха ме обрулули цяла зима… С летните бебета това си е направо песен.
Та не е лесно. И аз като gushka чакам захранването, поне само сутрин и вечер да остане кърменето и да сме си вкъщи…
Та, оплаках се. Разбирам кърмачките. Разбирам и с АМ. Ама и то не е безпроблемно - то бъркаш води, температури, консистенции, то се дави…

Не е лесно, момичета. Държим се, но - честно - понякога рухвам отвътре.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 16:32 от HappyRSmile

# 505
Ох, как успявате да се храните навън! Толкова ми е неудобно, а даже се храни от шише. Неудобно ми е после това пусто оригване..

# 506
  • Замък сред облаците
Ох голяма мъка с оригването след хранене. На баща му е лесно, той е едър и висок, ама с растежа и новите килограми на мен вече ми е неудобно да  го вдигам, а като почне да мърдоли имам чувството, че ще го изпусна. Нямам търпение да почне да си държи главата изправена и да го нося като ръчна чанта, хаха.
Ние още не излизаме ежедневно навън, не заради друго, а заради жегите. Метнал се е на баща си, целия топъл и се поти много. Та сутрин дорде се оправим то вече станало 30 градуса, вечер като го поеме баща му за храненията след 18ч аз гледам да легна да поспя да съм на линия през нощта. Излизаме уикендите на гости на свекърите, там го храним с АМ, а през седмицата в парка или да купим памперси. Малко се чувствам виновна, че не го извеждам редовно…

П.п. Днес стават 40 дни след раждането, минах през АГ. Лохиите ми спряха на 28 ден, ама 30 ден прокървих леко (слабо в сравнение с редовната ми менструация) и после продължи само да ми цапа розово и предположих че може да е цикъла. Та според АГ е напълно възможно, особено за жените, при които бебето е на смесено хранене и да имам предвид, че са възможни аномалии като продължителност и честота на периодите.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 12:22 от АА

# 507
Е, то в София това лято си е направо прохладно и последните дни с тези валежи. Сутрин рано и привечер падат температурите. Поносимо е. Излизаме кажи-речи всеки ден, че понякога и по 2 пъти.
Нали имаме и детенце под 2г, което трябва да играе навън, всеки ден.
Малко е неудобно кърменето, ама иначе не трябва да излизаме, а на мен затваряне вкъщи повече ми тежи.
Оригването е ууужас наистина. То тъкмо се е успало от хранене и - хоп, събуди го за оригване. Пфффффффф 🤪

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 12:45 от HappyRSmile

# 508
И ние излизаме всеки ден с малки изключения, но напоследък предимно късния следобед. Тези дни е даже прохладно. Отразява ми се и на мен добре, че иначе само вкъщи изтрещявам. Успявам и някоя приятелка да привикам чат пат Simple Smile Само два три пъти тичах с количка в една ръка и бебе в другата че ми се разсърди, ама иначе сме чил 😂

# 509
Ние излизаме само следобедите-привечер, когато се прибере таткото. Сутрин излизах в началото, ама вече никакъв шанс да успеем, а и честно казано сама ми е супер неудобно. 😀 Мисля да пробвам и с бебеносене, че то скоро си идва есента и все сама ще трябва да излизам. В тази връзка някоя дали е правила консултация? Гледах в сгушени, че може да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт