Отговори
# 645
Здравейте,

И аз не съм писала скоро, но снощи успях да прочета какво сте обсъждали последните 10 страници, та се включвам Simple Smile
Какво успокоение, че и вие имате същите терзания: колики, ръмжене и всяко друго озвучение Simple Smile
Приспиването и при нас на моменти е трудно. А това люшкане на ръце вече много тежи... Сигурно е станал над 5.5 кг. За размерите да не говорим. Прибрах вече сума ти дрехи 56, никои от тях не облякох и 1 път. Добре, че имах няколко подаръка от 3-6 м, че ги започнах, дори не знам на 68 ли отговарят.
Ние навлизамв в 8 седмица и определено има влошаване на съня. Засега вечерната дрямка, направо я пропуска, както вчера:)
Нашият има толкова енергия, че ако не го сложим да се помъчи по корем или ако не си погука на активната гимнастика с баща си(буквално) поне веднъж на ден, няма заспиване Simple Smile  Тези гръмотевици ни пречат на вечерното излизане и това също допринася предполагам.
Станал е супер любопитко и сякаш се ослушва какво си говорим и това му пречи да заспи. Наскоро даваха "Виж кой говори" и мн се смях Simple Smile
И аз забелязах, че вече на светло заспива трудно... Явно не е случайно, както казва АА.
Ох за стриите и коррмът след секцио просто не ми се говори. Беше се поприбрал, но такъв глад ме гони след кърмене, че направо порасна пакя. А и след тоя режим, заради гест диабет, само въглехидрат ми се яде сега...
Нещо по позитивно: Малко след болницата се чувствах, като труп почнах да вземам витамини за кърмачки на Pregnicare. Резултатът е страхотен. Хемоглобинаът ми е като едно време,  желязото се е вдигнало много и то, дори вит Д за първи път ми е я границите.
Да ви се похваля, онзи ден мъжът пое нощното и аз успях да излязя с една приятелка на двучасова вечеря и си пийнах винце. Младежът караше на запаси от кърма, а аз поспах блаженно 8 часа Simple Smile  Знам, че скоро няма да се повтори...
След 2 месеца осъзнах, че ще трябва да се редуваме ако искаме излизане или вършене на работа/ спорт или просто сън и ще става поотделно, много трудно, защото помощ от свекърва няма... Идва само да се снима... А и след като ми направи коментар, че не е свикнала да и викат Баба... Че трябвало на 45 да стане баба... Боже, та аз съм на 40 с първо дете, тя усеща ли се изобщо???
Направо не ми се коментира...
Тъй като мъжът не може често да го гледа, съм само аз. Искаше ми се поне да почна малко спорт... Но явно няма да влизам във форма скоро и сънят ще е колкото/ толкова. Simple Smile
Мрън, излях си душата... Simple Smile

# 646
Това с регресията на съня около 8 седмица е свързано с голям скок в растежа. Някои деца се напасват добре с отминаването на скока, други имат по-дълго проблем със съня. При нас засега основен проблем се оказа, че това ръмжене и грухтене на бебето буди каката, която настоява да спи при нас. А тя като се събиди няма сън после за мен, става до WC, иска да яде, да играе и така храненето към 4:30-5 ми е директно ставане. Докато заспи малкото и заръмжи голямото е станало.

Иначе аз след първото раждане получих стрии директно след раждането. Тогава се мажех. Този път имам само 1 нова стрия, а нямах кога да мажа. Та си е късмет май. Записах се и на спорт с бебе. За мами дето няма къде да оставят детето има специални курсове. С пилатес ще започна, после ще видим.

# 647
  • Замък сред облаците
Ние минахме на преглед при ортопед преди малко - др Милен Димов, 14дкц.
Edit: забравих да иточня че с направление не се плаща нищо за ехографията, а докторът отговаря на въпросите, ама аз нямах много такива 😄

Прегледът беше кратък -5 мин, докторът е оскъден иткъм обясбвния, каза че всичко е наред, обясни че носенето трябва да е в разкрачена поза жабче, че като взимаме обувки да не са с ортопедични стелки и следващ профилактичен преглед на стъпала и крачета на 2-2.5г.
Вярвам, че си разбира от работата тъй като е препоръчан  лично от нашия ЛЛ др Спасов, на когото имам доверие, но все пак ми се щеше да е малко по-обсъоятелствен 😄

Иначе се бях насочила към Фурлакис, но ина часове чак за октомври.

Скрит текст:
имам писмени материали и съвети с обяснения и картинки от Фурлакис, прати ми ги една приятелка, така че ако някой иска мога да ги препратя на мейла, само ми го напишете

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 12:34 от АА

# 648
Тези прегледи при ортопед защо всички в България ги правят? Тук няма такива прегледи освен ако педиатъра не види нещо и даде направление. Първия преглед след изписването при нас е чак след 2 седмици при педиатър и ако всичко е наред следващия ще е след 5 месеца.

# 649
  • Замък сред облаците
Ами препоръчват ги профилактично. Аз предпочитам един излишен преглед пред проблем в последствие Simple Smile

# 650
АА, при Мирослав Спасов ли сте Simple Smile) и ние сме там Simple Smile той ни е на 5 минути тук хаха

# 651
  • Замък сред облаците
Даа, при него. Цялата фамилия и кръстниците на ММ са при него и наистина дадоха страхотни отзиви когато си сменях ЛЛ и се записах и аз първо преди 2г, а после и детето Simple Smile
Свекърите иначе са в Драгалевци, ние в Младост Wink

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 14:47 от АА

# 652
Дайте съвет моля. От няколко дни малката така ме е разранила, умирам от болки. Редувам вече ту изцедена кърма (която едва изцеждам от болка) ту АМ, ту суче ( което е абсолютен кошмар) мазах с някакви кремове, но зърната са все така болезнени, сутиен не мога да сложа вече. Не ми се иска да минаваме на АМ, защото нямам проблем да кърмя, за мен е по лесно, но тази болка не знам още колко ще издържа.

# 653
Александрия, бебчето ти явно суче плитко на зърното и затова те разранява - как я поставяш на гърда, хващаш ли ареолата като сандвич, за да засуче гънка, а не зърно или тя после пак се намества с уста на зърното? В каква позиция кърмиш? Ако се цедиш да не би да ти се препълват гърдите и тя да не може да “захапе” гънка? На колко е сега бебето?

Най-добре добър консултант да види и да помогне за засукването според мен.

Иначе моя близка е имала същия проблем и каза, че в края на втори месец почти се е отказала, но в трети месец устата на момиченцето е пораснала и нещата са потръгнали. Но и тя се беше консултирала преди това.

Не те съветвам да слагаш протектори само, защото после пък отказването им е трудно.  

Дайте съвет моля. От няколко дни малката така ме е разранила, умирам от болки. Редувам вече ту изцедена кърма (която едва изцеждам от болка) ту АМ, ту суче ( което е абсолютен кошмар) мазах с някакви кремове, но зърната са все така болезнени, сутиен не мога да сложа вече. Не ми се иска да минаваме на АМ, защото нямам проблем да кърмя, за мен е по лесно, но тази болка не знам още колко ще издържа.

# 654
  • гр.Пловдив
Цитат
Прегледът беше кратък -5 мин, докторът е оскъден иткъм обясбвния, каза че всичко е наред, обясни че носенето трябва да е в разкрачена поза жабче, че като взимаме обувки да не са с ортопедични стелки и следващ профилактичен преглед на стъпала и крачета на 2-2.5г.

При нас беше по същия начин-с ехографа за 5 мин,но ни каза,че следващия преглед бил,когато навърши 6м и ,че позата за спане била единствено по гръб

# 655
Поради същата причина аз спрях да кърмя. Малката така ме разрани, че течеше повече кръв отколкото мляко. Мазах, струвах и нищо.  Отказах се и спрях кърмата с лекарства, но поради многото мляко направих мастит. Антибиотици, температура и още такива проблеми. Вече всичко е наред, но беше много кофти преживяване.

# 656
Засуква добре, но после си го намесва не както трябва. Но проблема със засукването ще го преодолеем и с баткото беше така, но тогава се сетих на време да редувам и цедене, за да не ме разрани до етап в който нищо не помага. Сега май изпуснах момента и не знам какво да правя. Тя вече засуква добре, но не могат да ми заздравеят зърната. Търся нещо наистина ефикасно. На 3 седмици е.

# 657
  • Замък сред облаците
Лансинох и гармастан мажи, Александрия, гармастанът е с отмиване преди кърмене обаче. Тези са най-най кремовете за разранени зърна. Аз в началото слагах лансинох, докато свикнат зърната. И не прекалявай с плакнене и миене на кожата, оставяй кърма по нея също има добър ефект.

# 658
Хей Simple Smile Не съм се вясвала последните 15 страници, но видях горе-долу какво обсъждате.

И ние минахме на ортопед, на ехографа каза, че вече му били развити ставите като на 6 месечно бебе, та може да пропуснем следващия преглед.

Продължаване изключително да се кърмим и мисля се наяжда добре, защото сам пуска вече гърдата и после си се усмихва и гука. Това хубаво, но бавно качва килограми... за сметка на това вече е с 10 см. пораснал за месец и половина.

Отиваме на море в края на седмицата и исках да попитам майките с опит, какви лекарства от първа необходимост носите, когато пътувате?

# 659
Пробва ли с Лансинох или  Purelan  на Medela  и двата са на база на ланолин, на мен Лансинох доста ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт