Отговори
# 660
И ние бяхме днес на ортопед при д-р Любомир Атанасов. Доволна съм. И ние ще пропуснем следващ преглед, вече се е оформил костен участък или каквото там трябва да се види към 4-5 месец. Случвало се при момиченцата основно, защото се развивали по-бързо. Получихме и направление за физиотерапия, защото малко ми се струва, че вратлето на дясно не съвсем добре го завърта. Каза, че е в норма, но ако искаме да идем да ни покажат упражненията и т.н.

А на път за сега тръгвам само с Панадол за всеки случай.

Ползвам от кремчетата Лансинох, но за сериозно разраняване само правилна захапка ще помогне, за жалост. Оставях в началото и малко кърма по зърното и ареолата, бих казала, че също помага.

Днес отново отказ от сън, само върху мен спи, пак са се засилили коликите. Забелязвам, че понякога ака зеленикаво с доста слуз, трябва да питам ЛЛ какво се случва, макар че май е в рамките на нормалното. Редовно пръцкане, грухтене и напъване днес. Айде да се оправя вече това храносмилане...

# 661
Лансинох и мустела мажа и двата са без отмиване, но трябва да не ги пипам два дена за да минат, а аз като продължавам да цедя и не им помагам, но нямам избор. Явно няма друго решение, ще се опитам да стискам зъби още...

# 662
Моят убавец,  нито кошара иска,  нито количката я харесва,  а на люлката се съдира от рев. Мъка.
Иначе днес ме разсмя. Тръгвам да го храня аз,  но докато се наглася да сложа протектора,  той захапа здравата и започна да суче. Сука 2 мин до момента,  в който сякаш осъзна,  че е без протектор и започна да реве. Grinning

# 663
Lavatera, позната история, и на мен ми се случваше от време на време като се опитвах да го приуча, получаваше се за малко и после се осъзнаваше и голям рев, че го няма протекторът.

Но вчера на почти два месеца мойто бебе засука без протектори и така вече 6-7 хранения, без да полагам особени усилия, просто се изнервих че иска за н-ти път да яде вчера и му предложих. Имам чувството, че е забравил за протекторите. Не съм му давала шише и не съм се цедила днес, макар да ми е притеснено щото на последното хранене не ми бяха толкова пълни гърдите и за малко да ми се разсърди.

Честно казано единственото, на което мога да отдам тази промяна е, че му се е засилил някакси сукателния рефлекс - след толкова усилия сега сам си намира зърното , не се лута и суче добре. Предполагам че е свързано с факта че го нося често в слинг и може би белия шум, който ползваме вече няколко вечери някакси го “рестартира”, освен че му се удължи вечерно-нощният сън. Мислех че нвма да се отървем от тези протектори никога .

# 664
  • София
Маги браво на теб! След коментара ти снощи и аз днес пробвам без протектори - от едната гърда суче, но другата зърното е по-навътре и не иска. А като новородено нямаше изобщо проблем с това зърно!!! Та, ще продължавам и аз с опитите, ентусиазирах се много, защото наистина изпразва по-хубаво без протекторите. Иначе и при нас стана същото днес, сука без протекторите, после изпусна гърдата и стана голям рев за тях. Да им се чуди човек...
Аз се ядосах на нашата лична току що.. ходих за болничен и реших да искам направление за малката за кожен лекар естествено не даде. Гледа снимките, потвърди че е дерматит и изписа някакъв крем на Мустела. Grinning Аз отидох в аптеката и си взех на Биодерма атодерм, да видим дали ще има резултат...Поне имам потвърждение, че е дерматит.

# 665
Деси, наистина по-бързо се нахранва, аз даже днес малко се сащисах, щото за 5 минутки и приключва с гърдата. С едната още му е малко трудно, щото е по-голяма, ама се надявам, че ще свикне.

Наистина е голямо облекчение, защото много пъти бях на ръбче да спра кърменето напълно заради тия тъпи протектори, по същата причина се и цедих (лоша стимулация и рефлекс на потичане заради протектора). Дано сега и да ми стига кърмата и ще ми падне една тежест от раменете, и тръгвам по живот с бебето 😂 ще видим де, да не бързам да се радвам

но наистина го отдавам на бебеносенето до голяма степен или на белия шум или и двете, може би му помага да се концентрира и отпочине. Защото преди успяваше без протектор понякога, но на следващотп кърмене все едно беше забравил и не искаше.

# 666
Между другото може би наистина бебеносенето помага,  защото случката днес при нас се случи след няколко дни носене в слинг. Преди това,  колкото и умишлено да съм опитвала да му дам гърда без протектор,  не е искал, а днес сам го направи. Ще упорствам и аз,  понеже усетих колко по -  добре и бързо върви кърмата.

# 667
Да, така казват за слинга и за гушкането кожа в кожа, че някак рестартират инстинктите на бебето и подобряват сукателния рефлекс, ама не ми се вярваше. Струва си да се опита!

# 668
Благодаря АА, значи се покрива с тукашния преглед. В родилнито му гледаха тазобедрената става с ехограф и сега педиатъра ще повтори. Няма да търся нищо допълнително.

Да, така е за гушкането голи. Така се стимулира и релактация. Така се прави и bonding.

Моя юнак ме изненада много. На кака му всяка вечер пея "Аз съм сънчо" отдавна. Той явно през корема също слушал. Запях днес малко защото каката ме помоли докато играехме, че куклата трябваше да спи. И дребното заспа, ама така че 4 часа спа сам на спалнята... Голямото за втори път уцелва в десетката с бебето. Май си имам добра помощница. 🥰

# 669
Това с песните аз не го вярвах, но аз му пеех  точно две песнички в корема и сега като ги чуе и моментално  се успокоява, ама само от тях.

# 670
Маги, и моята помпа е електрическа Cangaro Elegance, ама и 10 мин са ми ценни. Вчера се опитах да изцедя малко, но се размрънка. Като почна да ям и се разплаче все едно камъни преглъщам.
Преди се опитвах да ям нещо, когато го приспя, но прецених, че така ще си остана гладна, като се събужда няколко минутки след като съм го оставила и сега го слагам в шезлонга, докато приготвя нещо на брат му и за себе си. Естествено, трябва да е супер бързо, защото не се задържа много и започва да мрънка. Общо взето всеки си намира неговия начин да се случват нещата.

Свалих днес приложение с бял шум да видя как ще работи. Ами заспа спокойно до мен на спалнята, но след 15-20 минути се събуди, както обикновено.

С баткото ползвах и аз протектор на едната гърда, защото зърното не е така разработено като на другата. Беше за малко и след време го махнах. Сега се опитах, но Марти не го одобри.

Винаги затъмнявам преди сън, даже и на баткото. Сега се налага да спим 2 нощи в хола, там махнахме щорите и сигурно утре в 6ч ще се вдигнем.

Ние за момента спим по отделно - аз съм с бебето, мъжът ми с баткото, за да могат поне те да спят. Когато бяхме на почивка спахме в една стая и баткото се буди на няколко пъти заради брат си. Така ще е поне докато влезем в някакъв режим да видим ще го бъде ли нощният сън.

Александрия, и аз бях с ужасно разранени зърна в началото и се мажех с Лансинох. Направо ми се плачеше, така болеше докато суче. Той не можеше да засуче правилно и затова така се получи. А и като яде на често, гърдите нямаше кога да почиват и да се възстановят. Сега за щастие заякна, научи се как да засуква и нямам проблеми.

И аз пиша дълги постове, защото обикновено не ги пиша на веднъж, а когато успея и то се събира. Така, че може на моменти да не ми тече много гладко мисълта. А пък и обичам да си пиша. Така си изливам емоциите от деня и ми е добре.

# 671
  • Замък сред облаците
Матея, и аз му пея “Аз съм сънчо” и много му харесва 😄 Осъзнах обаче че трябва яко да си обогатя репертоара, защото си спомням само още “Ние сме войници” и “Хей ръчички” 😄 Аз самата имам кофти асоциация с “Мила моя мамо” и “Зайченцето бяло” (хипер тъжни емоции ми навяват от дете и все ми се реве на тях), та накрая може да му припявам и Ед Шиърън 🤣🤣🤣

# 672
Благодаря за съветите и подкрепата.
Аз на баткото пеех всичко за което се сетя, докато научих някоя друга песен. Всичко трябва да е в тих и бавен ритъм Joy текста няма значение. Но на мен зайченцето бяло ме спасяваше, че е дълга и като я изпея два пъти и заспива.

# 673
Отново тежка нощ, много газове, много нещо. И не мога да устискам да я удържа от цицата, яде в 23ч, 01, 04 и сега пак е закачена. Яка пищене, превиване, дране, дори не знам защо я разнасям, не помага, само се изтощаваме взаимно от боричкане. И го нахаках на цялото семейство, да не кажа и на целия хотел, никой да не спи сега.

# 674
  • гр.Пловдив
Аз не мога да си обясня как едни бебета имат толкова много колики и газове, а други нямат, на какво се дължи това?

Синът ми не е плакал грам, спеше и ядеше АМ, даже майка ми се притесняваше, че трябвало да се раздуят дробчетата с рев, а той само спял...
Смучеше биба и си спеше в кошарата до края, махна си сам нощното рано, изобщо бебе мечта, обожаваше да се вози и да спи с часове.. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт