Отговори
# 690
  • Замък сред облаците
+1 към Маги. Ако причинява хрипове или други симптоми в носа не бави лечението, че хроничните инфекции са тегави.

# 691
Тия скокове на растежа ми се струват малко фантасмагорично...Но ето, че след 3-4 дни на нервничене, плач и лош сън, днес за първи път, ей така от раз, се задържа по корем няколко пъти по 2 минутки без да хленчи, държи си главата изправена и я върти! Какво по дяволите, вчера я вдигаше само за 2-3 секунди, не можеше да я завърти и заплакваше на 15 секунда! Някъде от горе ли доунлоудна тази вечер как се прави всичко това? Бонус, сутринта я оставих по дупе на плота, на който в повивам, отидох да взема ново боди и я намерих в странично положение...

Ако имате силна струя(forceful letdown) като усетите, че се случва, натиснете зърното с ареолата на гърдата, от която не кърмите в момента към гръдния кош за 5 секунди. Би трябвало да спре силната струя, при мен мисля, че има ефект.

# 692
Момичета, някоя от вас да е раждала в Св. Лазар, при Олга Дукат?

# 693
Днес моите момчета спаха до 11.30ч.
Призори, когато усетя, че става неспокоен, мятам Марти върху мен и си спи спокойно, като се размърдваше да яде и малко да смени позата. Баткото от два месеца не спи следобяд и сутрин го оставям до по-късно. Вечер също ляга късно. За градина ще му е доста тегаво. Като бебе и той спеше до късно и не смогвахме да излизаме по-рано.
Днес Марти спа няколко пъти по 20-30 мин. Явно се буди преминавайки от една фаза на съня в друга. Наблюдавам го, че не може да се самоприспи, което си е нормално де. От известно време го слагам до мен на спалнята за приспиване, вместо до го нося. Понякога се бунтува в началото, после се успокоява, задремва и след малко се ококорва и започва да мята ръце и крака. Т.е. много по-лесно ми е да го гушна и да го приспя. А и ми е хубаво да го гушкам, да го усещам в прегръдките си и да го люшкам. Да гледам как му подскача нослето, докато си смуче бибата.. Heart Няма да го люшкам цял живот. 6-годишният батко вече не го люшкам, а ми се иска отново и той да е бебе и да му се радвам така. Heart
Тази вечер легнахме да спим и час и нещо си е слушал мелодиите от бухълчето и е гледал звездното небе спокойно. Говори си нещо, мята ръчички и крачета, после пак се успокои и само гледа. А уж сме легнали да спим. Ако през деня го оставя така да си лежи, за да свърша нещо, няма да ме огрее.

За песни аз пея Мила моя мамо, Зайченцето бяло, Червената шапчица, Трепкай, трепкай, Рачо капитана, няколко народни и няколко мои, които си измислих още с баткото. Някой път, когато пея Зайченцето бяло и баткото е при нас ме кара да спра, защото му е тъжна и му е мъчно за зайчето. Кой знае как съм товарила детето, когато е било бебе, но не в можело да ми каже.

Деска, не иска ли да спи върху теб или таткото, когато има криза? При нас помага, когато видя, че е неспокоен и се превива го слагам върху мен и заспива. Ако го махна пак започва.

Аз се надявах поне сега да видя какво е спокойно бебе, защото баткото си беше неспокоен мрънчо, но не ни е писано. А уж казват, че децата са различни...ще видим.

Десислава, щом имаш възможност и да сготвиш няма да те мислим. За мен това е мираж. Даже това щях да питам, какво ядете? Как намирате време за готвене?Grinning

Другата седмица в Лидл ще има бебешки дрешки - бодита, панталонки, гащеризони, памперси, сутиени за кърмене. Аз съм доволна от бебешкото на Лидл и ще пращам мъжа ми да накупи някои неща. Дано само се дореди, защото като знам как се редят пред магазина от ранни зори и нищо не остава.

# 694
Каката толкова много обичаше да пея (аз не мога добре 🙄), че бързо си припомних много детски, а и народни песни. Като се научи на около 9 месеца да казва "пак" и ми омръзваха на мен. Затова научавах нови. При нас пък светулката е супер уважавана, с нетърпение я чака. Освен това все ползвам зайчето да обясня как трябва да се държат деца, които са се изгубили. Знае ли човек, може да помогне. Същевременно хваля светулката за помоща и обяснявам как трябва като нея да внимаваме и ако някой е в беда да опитваме да помогнем.

Такова спане при нас няма как да стане. Моите и двете са кротки, но ранобудни. Малчо върви като кака си с малки разлики. Нооо няма спане след 7-7:30. И това е много. По принжип в 6 сме на линия и си играем, закусваме и тн докато дойде време за градина. Моята кака на обяд не спи откакто е 2г. и 10 месеца. Аз не я карам. Така си ляга вечер рано и аз имам време.

Деси, пробвахте ли с возене с кола или изкарване навън? Друг вариант е да обърнеш на 180 и вместо да разнасяш бебето да го гушнеш просто силно и да седите спокойно.

# 695
Малката спи от 23ч, да ме пита някой защо съм будна още. Четох книга, пих вода, прочетох няколко пропуснати страници тук и то станало 2ч. Чакам я всеки момент да започне да се буди, една нощ направи 6 часа пауза, но май беше само веднъж. Педиатърката ентусиазирано каза, че за следващата консултация да са 9 Grinning Не знам съществуват ли бебета на 2 месеца с 9 часа нощна пауза, кой ги е мислил тези напътствия.
Все още й стават размер 56, но е на границата. Искам да поръчам 62,  тъкмо разглеждам в HM, но първо ще проверя утре какво й подаряваха, имаше и по-големки.
Музикалната въртележка не я заглежда, май даже й се изплаши малко. Все още не ни се усмихва, гледа към нас, понякога ме поглежда за няколко секунди и си измества погледа встрани. Гукане също още няма. Дано не е притеснително, на 35дни е. Все още много рядко има моменти, в които е будна и спокойна. Или суче, или плаче, или се оригваме, или търси да яде. Но така да стои спокойно и просто да й пея не се случва.
Банята също не е всяка вечер, а ми се иска да е поне през вечер, за да правим масажите, но пък и за тях никога не е в кондиция и обикновено след баня набързо я обличам, за да не плаче или още по-зле да не се захласва. Не знам студено ли й е, какво е, но дори да е нахранена, пак не е спокойна.
От днес чак започнах биогаята. Всеки път давам капки против колики преди хранене и заспива на гърда. В редките случаи, когато не е заспала от сученето пък, докато  се оригне, повърне и т.н. аз забравям за биогаята и така до днес.

# 696
Rafaella, няма нищо притеснително според мен, Йоан на два месеца също почти не гука, според приложението на Уницеф беббо това е умение по-скоро за периода 3-4 месец, а и всяко бебче е различно. Една приятелка се втрещи като и казах че от 15ти ден се обръща по корем, нейното сега в 4ти месец е почнало, но пък в други дисциплини изостава. Към нищо не ще да посегне все още ние сме му по-интересни от играчките, вглежда се иначе в магнитчетата по хладилника и все там го водим, даже обмисляме да вземем нови магнитчета, че при ремонта ппвечето отидоха... А и на 35 дни е мъничка още.

Ако ще поръчваш от Х и М имай предвид, че са доста по-големички 62 размер, по-скоро отговарят на 68, но пък не съм ги прала още да видя дали ще се свият. Иначе моделчетата и материите са хубави. Едва намерих обаче три бройки ромпъри, които така или иначе са само онлайн.

# 697
  • Замък сред облаците
За НМ съм съгласна, имам цели гащеризончета/ромпъри 56рр, а пък на бодитата на Пепко вървим на 68 🙄🙄🙄

# 698
magi, няма да се свият дрешките на hm. Страхотни са, аз много ги харесвам и главно от там взимам дрешки на бебка. На хм е още на 62, докато на други марки вече й обличам 68.

# 699
krisstia, колко тежи твойто момиченце сега, да се ориентирам кога да вадя този размер.

на пепко и аз гледах че носи 68 и се чудех дали не са се свили,. За Х и М дрешките ще почакам още малко да порасне, но наистина са много сладки. Иначе една приятелка ми подари на sergent major гащеризонче с блузка, те пък са една идея по-интересни дрешки,за качеството не знам още. Пепко също ми харесват, макар и все през главата да са ми подарили. Чакам някоя бременна да срещна да и кажа за новородено да не взима дрешки през глава, той пак търпи вече ама в началото

Някой беше споменал май АА, че сутрин се мъчат бебетата най-много от корем, та сега се гушкаме и му топля коремчето като се превива. Поне придремва, ама и аз умирам.за сън. Наистина всяка сутрин между 5-8 спи неспокойно и ръмжи от корем.

# 700
  • Замък сред облаците
Да, аз попяднах някъде на това инфо, май в сайта Parenting. И наш Йоан към 5-6ч му е пикът, макар че предната вечер беше цяла нощ и не съм спала от постоянното грухтене, ръмжене, пърдене и примъцване. Поне ги прави насън, а не се дере от рев.
За гукането е полезно инфо, не съм разгледала още постиженията за 3 месец в Беббо. Вчера вече се загледа детето в играчките на шезлонга и го сложихме на активната гимнастика. Днес ще се помъча да затвърдим положението по корем Simple Smile

# 701
Ох, да ти кажа, изобщо не знам. Последно на 8-ми август беше 4 кг. Сега във вторник ще ходим на преглед при педиатъра и тогава ще разбера колко е станала. 😀 Тогава ще й слагат и ваксини. Има ли някое ваксинирано във втори месец вече бебче?

# 702
Благодаря момичета за куража. То на теория си ги знам нещата, но преумората си казва думата.

Miss_Independent5 пробвах легнала върху моя корем, но не е нашето, веднъж се излъга. Почва да се катери към гърдите ми и да търси. Голяма е цицоманка, кърменето на поискване стана проблем, никакъв режим не мога да направя. Като плаче нз от колики ли е, глад или за сън.

Mateya Zoe в колата спи като сме били на път. Тя и в количката се вози и спи, но напъне ли я няма стоене и успокояване.

Когато всичко ѝ е наред и сама заспива и паузи от по 3_4 часа прави. Имало е и такива дни, еднорози. Затова ми се иска и режим да ѝ направя, но като търси как да и откажа. Ама пък и постоянно се превива. Омагьосан кръг.

И сега яде в 00:30, 03:30, 05 и последните два се събуди от пръцкания и газове. Сега в 06.30 отново от газове се събуди и я сложих в слинга, да не е на гърда пак, пък и нали помага за перисталтиката.

Не съм споделяла, че АМ започнах да давам. Педиатърката предната седмица изписа NAN comfort сашета и капки Co Lactase. Сашетата трябва да се разтварят в 30мл АМ или кърма. Ами смешно звучи, ама все не успява да намеря време да изцедя 30мл сутрин и вечер. Пък и ми трябват две ръце, че съм с ръчна. Затова взех АМ на ДМ био, поне с една ръка мога да направя шише мляко.
Надявах се и да я разхлаби, на каката така действаше, но не забелязах такъв ефект.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 07:54 от deska90

# 703
При нас също напъните и ръмженето типично са за около час между 5-7 сутринта. Тази сутрин нямаше, но вчера пак дадох борина.

За дрешките, Пепко и Синсей сме на 62 размер като и те леко малеят, LCW, Fisher pricе, Лидл и Кауфланд - 56, като последните две са си по-широчки. Най-голям проблем не ми е дължина или ширина на дрехата, а голямата глава на нашата госпожица.

И Дара също много се сърди като я издавим от коритото, в което я къпем, истеричен рев, сигурна съм, че не й е студено на 27 градуса в стаята. Започна да го прави преди седмица и сега вече стана нормално. Според мен се присеща, че следва ядене и сън, защото такава е рутината и пищи за храната.
Започнахте ли да "хващате" различни ревове? Аз разпознавам само този за храна, защото е истеричен и този за умора и нужда от сън.

# 704
  • Замък сред облаците
Аз различавам глад, мокър памперс, за газове е еевал веднъж или два пъти, повечето пъти е ръмжене, последните два дни измецва и като му омръзне шезлонга примерно, но не е баш рев, а от преумора е плакал веднъж или два пъти докато му хвана сигналите. Ама ние не сме показател, защото е тихо бебе, даже съседите не бяха усетили че се е родил.

Общи условия

Активация на акаунт