Отговори
# 705
И ние ходихме на ортопед (при Димов), всичко точно, каза ми само да го хващам между крачетата като го нося легнал по груб, не знаех наистина.

За слагането по коремче и вдигането на главичка беше уклончив има ли нужда да правим нещо изобщо. Те мускулите постепенно си заяквали така или иначе.

# 706
Замислих се, че още не съм "хванала"  различните ревове на малкия. Карам си по списък -  проверка на памперс,  глад и т.н. Реших да проверя в ютуб видеа по въпроса и открих по мое мнение много добро такова,  където се дават примери кой плач какво значи. Преди малко разпознах плаченето за оригване и това за дискомфорт. Споделям,  тъй като мисля ще е полезно.

# 707
О и аз различавам рев от глад, рев от напишкано/наакано и генералният истеричен рев той и за колики и за рефлукс и за това че луната е в 5ти дом, винаги е  валиден. Тази нощ  и аз не мигнах, пръцка сигурно през 10 минути, 5 пъти го качвах в горната  част на леглото, защото се извърта по ширина  и се свлича надолу нон-стоп. Уж само 2 нива сме свалили едната част и даже видимо не си личи да има наклон.

Аз вече се чудя за Боуен терапия, някоя от вас пробвала ли е с бебенцата и помага ли ? И откъде купувате възглавнички с черешови костилки, за фурна как ги загрявате и как ги закрепате върху детето, моето диваче така се върти и блъска , съмняваме да стои мирно с възглавничката.

За  памперсите- пробвах на DM нормалната и био серията. За съжаление от нормалната взех 1-ца и му е малка, нищо че е 4 кг, така че ще пробвам отново. Био серията са хубави , много меки, но нямат такова ластиче на кръста и съответно при бясното мятане и блъскане с крака веднага протичат на гърба, та дано 2ката  от стандартната серия му се понравят.

# 708
  • Замък сред облаците
Като ходиш за двойката иди на бебешките рафтове с аксесоари, възглавничките са с гроздови семки. Едно време само те продаваха такива с чврешови костилки ама явно покрай цените на черешите са се преориентирали към гроздови семки, хаха

# 709
Интересно обяснение АА. Бебешките торбички винаги са с гроздови семки, не заради цени, а защото са по-леки. Торбички за деца 3+ и възрастни могат да се изберат, но стамдартна е с черешови.

# 710
  • Замък сред облаците
Беше в кръга на шегата, Матея 😂 иначе допреди няколко години у нас само черешови имаше в ДМ си спомням

# 711
Всъщност малко преувеличих и аз разпознавам плача ѝ. Рязък, силен и истеричен си е на колики/газове, придружен със сгъване на крачетата и дране с ръчичките по рамото ми. Като е гладна ме кълве, ако се забавя почва да мрънка.
Просто понякога повече от час и отнема да се изпръцка, чак наближава следващото хранене или се измаря и не знам дали накрая не плаче от глад и преумора и дали се е напръцкала вече.

Като имам време ще изглеждам видеото, благодаря за споделеното.

И аз виждала в ДМ с гроздови семки да продават.

Като говорим за памперси - pampers premium care 1 като го напиша повече и на дупето бодито е влажно. Не е пропуснал отстрани, не мога да си обясня защо става така. Купувани са от емаг, виждам че се оплакват от тях, някой друг така?

Мале чувствам се като майка първескиня с всички тези въпроси 😂 🤦‍♀️

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 20:39 от deska90

# 712
  • Замък сред облаците
Абе, Деска, ти ме подсещаш - ние като бяхме на памперс премиум (не от емаг, от аптеката) точно бодито отзад  и отпред на сгъвките се мокреше но  мисля, че беше пот. Явно яко спарваше, ама го отдавах на жегите.  Откакто тествахме пуфис и бейбилов не съм забелязала същого, сега ме замисляш.

# 713
Deska, аз поръчвах премиум кеър от аптека Гален, ами тесни са / 1цата/ , спариха детето и пропускаха и отзад и отстани и ги разкарах. Иначе чувам добри отзиви за гащичките на памперс, но май са над 6 кг, та сме далече от там.

# 714
Моят малък мъж днес беше киселяк. Нямаше едно свясно спане, а все кратки дрямки по 15-30 мин най-много. И вчера беше така, но днес някак хаотично. Не знам как издържа. В шезлонга не искаше да седи, само мрънка да го взема. Успях само да си измия косата следобяд за супер кратко време и докато се обличах плачеше. Когато таткото се прибра го изкъпахме, че тъкмо беше напълнил памперса и се развесели. Явно му стана чистичко и хубаво и си говореше весело. Иначе много му се спи.

Обикновено, когато заспи вечер (вчера например легнахме в 20 и нещо и към 22 и нещо заспа чак) ставам, вечерям, къпя се, обръщам внимание на останалите мъже в семейството и лягам. Преглеждам форума и разни други неща, които следя. Чета книга и то стане късно. Даже често тъкмо заспя и той се размърдва за хранене.

Баткото го отгледах с дрехите от ХМ. Особено бебешките са много сладки и хубави. Уголемени идват, но и това е относително. Например, комплектът за изписване 56 размер беше видимо малък, за разлика от ромпърчетата 56 размер. Но дори и уголемени 56 вече са му малки.
От Пепко бодита 68 размер са му тука-тука вече. Определно са умалени техните. На Синсей мисля също. Лидълските са уголемени също. Баткото е на 6г, но носи 122 вече. Онзи ден изпратих баща му да вземе спортни панталони за градината, ами 110-116 му стават.

Да ви кажа подари ми една приятелка на погачата дрешки, но като гледам по размер ще му станат следващата пролет/лято, само че са по-скоро за сезон есен/зима. Не знам как не ги е преценила тези неща като има дете. Аз например винаги го обмислям преди да купя и подаря.

Рафаела, според мен изобщо не се притеснявай. Бебчетата се развиват много бързо и индивидуално. Днес може да те притеснява, че не може нещо, а утре вече да го прави. Аз се водя по баткото, кога какво е можел да прави и горе долу си ги сравнявам. Например той още преди да направи месец се е обръщал, а Марти все още не е. Съвсем нормално ми се струват описаните неща.

Водих го днес и аз при хладилника. От всичките магнитчета си хареса една рисунка на брат си с едно голямо слънце. Само в нея гледаше.

Деска, задължително, когато го оставя върху мен се катери и търси да яде. После се успокоява и заспива. Може би повече настояване трябва.

Възглавничка с черешови костилка за баткото купихме от Дм, но сега има с гроздови. Яд ме е, че я изхвърлихме, ако съм знаела, че няма да има, щях да я пазя.

За памперсите и аз писах преди няколко дни. Ползваме premium care вече 2-ка. Пропуска ми отстрани понякога, не знам защо и аз.
Гащите на Памперс ползвахме с баткото и са много удобни. Нямам търпение да ни влязат в употреба и с бебето.⁰

# 715
Аз много отдавна минах (преди сигурно 3 седмици някъде) на 2-ка на памперс премиум и то не защото стигна килограмоте, а защото взеха да пропускат. Нямаше проблеми.

# 716

Поздрави от Самуил на всички бебоци в групата и техните мами! 💙

# 717
Хм, аз ползвам Лидлските без проблем, сега сме на 2ка, но от седмица редовно ми пропускат от към гърба. Чудех се дали да не взема тройка, тя започва от 5 кг, но сега като го спомена Кристи, ще взема да пробвам.

# 718
И аз така смених единицата след седмица и половина ползване. Няколко дни пропускаше отзад и около крачетата,  та смених на 2-ка и пропускането приключи. Уж малкия не беше достигнал кг за смяна,  но...

Днес моят не толкова малък мишок прави 1м. Heart
ММ иска да правя торта,  не за друго,  а защото му се яде от моята торта,  но няма да го огрее. Едва намирам време до тоалетната да ида,  той торта иска. Grinning

# 719
  • София
Привет и от мен, ние сме на 3ка на Пуфис за момента (мини се води, някакъв тестер още имам) над 4 кг. Но утре ще свършат и се чудя какво да взимам.. Имам един пакет 3ка гащи на памперс от сестра ми, но май ще взема една 3ка на Лидл направо. Сестрата каза, че 2ка дори не е ползвала с нейната, от 1ца директно на 3ка. Иначе с момчетата по-бързо се минава на следващ номер заради атрибутите Grinning Дойде и моя ред да помрънкам, от няколко дни са се върнали коликите със страшна сила, не спим нощес... през  деня спи само навън, но няма как да съм по цял ден навън с двамата. Тая нощ след 2 часа май не съм спала..кърмих n-пъти, през останалото време приспивах.. тя пък пъшкаше, ръмжеше и така и не успях да мигна. Сутринта в 8 я връчих на мъжа и спах до 10.. ама те тия 2 часа за къде. Та сега гледам като зомби и чакам след малко да ги приспиваме следобеден сън, ако може да откарам още малко. Пак не е акала 2 дни, но ще я чакам, ентусиазирала съм се, че миналия път сама свърши работата. Тя яде нон стоп, трябва да я измеря тези дни, дори не мога да разбера колко добавка давам... яде от гърдите, цедя, давам АМ, после пак яде от гърдите, давам изцеденото, после още АМ търси.. станало е малко бибе. Тайно се надявам да е скок някакъв и да приключи преди да съм полудяла, че колкото повече не спя, толкова повече крещя после вкъщи и ми е по-малко търпението към баткото. Той сега е на етап реване и глезене, все едно той е бебето.. иска всичко ние да правим та говорим, говорим, ноооо познайте дали чува някой. Simple Smile Трябва да ида и за бански днес, това ще ми е за десерт да се депресирам. ММ дори предложи днес да спра да кърмя и да си пия хапчетата, че не му харесва на къде върви тая работа. Но решихме да изчакаме морето и 15 септември, мисля  че ще се успокоят нещата.

И нещо хубаво- тоя Атодерм интензив помага и пъпки почти няма малката, много съм щастлива.
Иначе пък са тоооолкова сладки и той когато е в нормално състояние е любящ и добричък.. дано скоро излезе това дяволче от него.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт