Отговори
# 720
Момичета, съчувствам ви, не е лесно наистина на моменти. Деси, и аз не съм фен на кърменето днеска, бебето пак почна да се уморява и да се наяжда, и днес му изцедих и сега спи блажен обеден сън, съвсем сам, в гнездото си!. Явно наистина му е трудно, не мисля че е от предпочитание на шише. Ако запазим нощното кърмене пак ще е добре, че да не ставаме, че ми стана много удобно последните две три нощи само да го придърпвам, но пък нощем струята е силна, и явно не се зори много, щото се наяжда и си заспива без проблеми.

Ама общо взето кот такоз, почвам да си мисля Grinning Наистина е важно и да сме спокойни и майка и бебе. Аз все се сещам за схемата на АА, как си ляга вечер да си поспива, и си мисля, ако не бях такъв контрол фрийк как можеше и аз да живея една идея по-добре Grinning

Ние също сме на памперс 2-ка откакто единичката почна да пропуска към гърба и омазахме няколко дрешки. Взех немски сапун за пране да третирам петната ,но видях че има на Фрош някакъв спрей, има ли някой опит с него и дали върши работа?

Също така искам да ви питам някоя от вас поръчвала ли е отнякъде меки текстилни пеленки, аз бях поръчвала уж памучни/меки, всякак назовани - дойдоха единствено и само тензухени, част, от които са леко грубички. Много са ми удобни наистина мекичките, защото ги ползвам за чаршафче, за подсушаване, за завиване.

Нещо съм на вълна покупки, та ако имате някоя добра скорошна покупка, моля споделете, че ме сърбят ръцете Simple Smile)

# 721
  • Замък сред облаците
Абе, поспивай поне уикенда, Маги, ще се преродиш.

За памучни пеленки, аз имам една българска и е част от комплекта за изписване, но марката има и единични памучни със и без качулка. Много ми харесва памука, мек и плътен е: https://www.organic.dafra.biz/

# 722
И аз имам от този сайт, много е хубава. Иначе наскоро ми похвалиха много тензухените на малечко (baby life) и от една седмица се каня да отида до магазина им на околовръстното. Иначе тези, които бях взимала аз, от вис виталис и айко са станали доста груби вече.

# 723
И аз имам дрешки и неща от тази марка и на мен много ми харесват.

Деси твоята девойка е кърмена нали? Кърмените бебета според моята акушерка могат да акат от 10 пъти на ден до 1 път на 10 ден. В този диапазон всичко било нормално и няма нужда от помощ, освен ако детето не се мъчи видно. Само децата на АМ трябвало всеки ден или през ден да се изхождат. А около 8 седмица има голям скок в растежа. Та много е вероятно това да ви е взело съня. Имам си таблица със скоковете и сверявам и аз като стане тегаво.

# 724
  • София
На нея видимо не и беше добре. Дори сега два дни не е акала и се разцепи от пърдежи. И все пак изака се току що в мола 😂 определено ще давам Пандата явно. Но от Новалак ака зеленикаво, та ще взимам лактана аз. Кърмене е, но все повече дохранвам. Едно 150-200 мл почти на ден дохранвам.. останалото кърма. Може ли тази таблица със скоковете? Взех си бански без драми!!!

# 725
Много ме сърбят пръстенцата да поръчам ергономична раница за бебеносене. Бях избрала една и аха да я поръчам,  взех че се зачетох в темата за бебеносене във форума и се отказах. На всичкото отгоре и се обърках още повече. За съжаление където съм,  нямам наблизо физически магазин да пробвам,  та ще гледам да проуча добре нещата. Мишока не харесва количката за съжаление. Unamused
За скоковете в растежа аз ползвам приложението The wonder weeks, което е платено. Мисля £5 беше. Не знам съвпадение ли беше или не,  но първия кисел период съвпадна при нас.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 21:04 от Анонимен

# 726
Ето тук ги има скоковете: https://naninanibebe.com/polezno/kalendar-za-rastezhni-skokove/

Раниците са от 3,5 - 4 месеца, преди това слинг или хибридна носилка, всичко останало е маркетингов трик, както и други неща, които ги водят от 0 плюс, ама сигурно това го пише в темата за бебеносене. Впрочем в слинг никак не е неудобно, ако се върже добре, а и е най-ергономично на този етап.

# 727
Дам,  ще си ползвам слинга докато порасне достатъчно. Хванах му цаката вече. Допадна ми бебеносенето,  затова и разглеждам.

# 728
  • гр.Пловдив
Аз въртя 11 бр муселинови пелени на различни марки и съм супер доволна,Лидълските памперси са адски  корави,на Памперс премиум кеър както сте написали тук пропускат от към гърба ,сега съм на 2-ка Little Angels и за мен това са най-добрите и цената не е лоша 98бр за 21лв -течността става на гел и няма мърдане ..

# 729
Magi G , аз успях с нормалния бебешки прах  на фрош да изчистя петна след като памперсите пропуснаха.

Моята надежда за 5-6 часа нощна пауза се опропасятват вече няколко пъти заради памперсите, пропускат и напишкан ли е, се почва едно блъскане с краката, ако не го проверя сигурно ще седи така 1-2 часа и изведнъж бам егати рева, преобуя го, сети се че е е гладен и тея 15-20 минути докато приготвим АМ са кошмарни.

А и защото не съм зомби от това че грам не спи и през деня, днес една позната любезно ми обясни,че детето ми има  колики и рефлукс, защото не кърмя и да съм пробвала Grinning  Гениално как не се бях сетила да пробвам да кърмя, след като нямам кърма ... явно по медицински причини, някои хора нямат грам съобразителност.

# 730
Според таблицата за скоковете в растежа сега ни е пикът точно. Днес пак започнахме деня с кратки дрямки. Следобяд го приспах на ръце и реших да пробвам да легнем така и да го оставя върху мен. Амии спа 3 часа. Разшава се след първия час да яде и после си доспа.   Но не ми се иска и през деня да спи върху мен, защото така хептен няма да мога да мръдна от стаята. Излизахме, навън дремна 10-15 мин и го събудиха.

И аз много уважавам пеленките. Използвам ги за много неща. От тези, които имам най-мекички са ми от Лидл.

При нас проблемът с памперсите е, че и като смених на 2-ка пак пропускат често.

Чакам да порасне още малко и ще го пробвам аз с раницата. Може пък на него да му хареса.

Ще правите ли отпечатък на краче и ръчичка и с какво сте решили да ги правите?
С баткото бях взела един комплект, мисля че от Джамбо, и има отпечатък на крачето. Искам да си запазя и на Пухчо за спомен. Blue Heart

# 731
От около седмицата малката ми спи през деня само върху мен, когато я оставя е будна след 1-5 минути. Може би е от регресията на съня, за която АА спомена, но днес през деня ще пробвам да затъмня стаята, да видя дали ще помогне. Ако не я оставя да спи върху мен, дремките са толкова кратки, че става отвратително кисела с напредването на деня и нещата загрубяват...и какво да се прави, за момента го играя топъл шезлонг.

Ние направихме отпечатък с един комплект от глина от Вис Виталис, но не го виждам в момента в сайта. Както и да е, не бих го препоръчала, доста слабо се отбелязоха крачето и ръчичката, а ни беше страх да натискаме по-силно. Самата глина, ако изобщо е такава, прилича на дъвка, която се втвърдява. Бих предпочела мастилени отпечатъци.

# 732
Аз поръчах от Амазон и съм доволна от комплекта. Видяхме зор с ръчичката, но стана Grinning

# 733
  • София
И ние с баткото сме правили отпечатък на краче в такава глина, но не помня от къде съм го взела. Супер обикновено квадратно малко е - от едната страна глината,от другата малка снимка. Искам да вземем същото и за нея, трябва да видя дали не е от Джъмбо или Хиполенд.
Днес я мерихме - 4905 гр., качила е за 36 дни 1320 гр. предоволно. Вторник сме на консултация преди морето и нямам един въпрос.. много съм зле, сигурно после ще изникнат. Иначе ваксините отложихме за следваща консултация края на септември. Нашата не бие ваксини преди пътуване, преди море, преди празници и неработни дни за да сме спокойни всички. Simple Smile

# 734
Здравейте! И тук да попитам, че съвсем се обърках... какви документи и каква е процедурата за излизане в майчинство? До тук имам един болничен 45 дни преди раждане и 30 дневен от болницата. А сега как трябва да процедирам?

Общи условия

Активация на акаунт