Отговори
# 75
Аз вече съм за при вас, така ми се струва. 💙
Нямаме търпение със Сами да се приберем при тати,който пък никога не е бил по-мил и грижовен.
В Събота,живот и здраве ще ме изпишат.

Още тук в болницата започна сагата с кърменето. Той голям и гладен, акушерките ми викат..."Ще стане,ревал, не ревал,напъвай го". Кърмата - малко.... И взех решение изобщо да не си измъчвам детето да гладува..
 У дома след два дни,когато и аз съм по-спокойна,ще започна по-чести опити. Тук в болницата - само когато и двамата сме спокойни. 😊

# 76
По принцип, мисля че не са я почнали коликите, бързо и минава, но какво се случи този следобед - отидох до работа да си оставя документите, а ММ я нахрани с изцедена кърма. От това, че е била в хладилника или защото яде от шише или не я е стоплил добре, но милото се скъса от превиване и рев цял следобед и вечер. Сега от 30мин спи. Скоро няма да повторим, твърдо си седи на гърда. А и от многото разнасяне май я претоплих, така че сега спи с голи крачета, незавита. Не съм почнала никакви капки и честно казано нямам и насоки. Не помня дори на голямата какво съм давала.
Трябва да намеря записките по българските въстания.

Аз съм страшно доволна от грижите в болницата - не се е налагало да гоня никой за информация, постоянно минаваха да видят как съм/сме и дори постояваха сестрите да дадат по някой съвет или просто да поприказваме малко (бях сама в стаята). На 90% са същите лица от първото раждане и си припомняхме. А пък от ЛЛ колко съм приятно изненадана - тя винаги е била точна де, но сега толкова присърце прие притесненията ми за жълтеницата, пишем си по viber, да ѝ пращам стимки и да и пиша как се държи, спи ли много и т.н.

Shu докато сте в болницата може да пробваш да го слагаш често на гърда, там поне имаш време за това, дет се вика какво друго да правим 😂 и сестрите ще дават насоки.

P. S. Иначе един колега на работа си помисли, че още съм бременна, а една колежка ми вика, не изглеждаш добре. А аз се бях спретнала и толкова да се гордея как съм 9 дни след раждането 🙄

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 22:13 от deska90

# 77
Шу, и аз с моята почти 4 килограмова гладница бях така в болницата. Исках да кара само на коластра, а тя горката иска още и не стана на моята, не можех да я гледам гладна. Слагай я на гърда и колкото толкова.

И ние дадохме днес за първи път изцедена кърма от шише. Не съм доволна от струята на биберона, може да я удави, а уж е най-слабата. Ще търсим друго, съквартирантката ми в болницата каза, че бибероните за вода били с по-малки и по-малко дупки, и по-подходящи.
Иначе много искам и таткото да си я храни, създава връзка помежду им. То си е и много готино да те гледат с ококорени очички, докато ги храниш.

Имаме донякъде проблеми с въздуха/газовете. Много бърза да суче, а може и струята ми да става силна понякога. Днес като стиснах  изхвърча, вместо да капе...Тя обаче иска да заспива само на гърда и поне последното сукане не я оригвам.

Деси, какви колеги имаш ти! Astonished

# 78
Здравейте Мами Simple Smile
На 8 ден (в понеделник) ни изписаха и вече 4-5 дни сме си вкъщи, без излишните жеги Simple Smile
Моят роден 3930 г си е пълен гладник. От родилното, когато го езех след секциото , го почнах с коластра и после кърма. Обаче си иска и АМ. Не на всяко хранене му стига само кърма. Получих естествено негативен коментар (от роднина) защо му давам и АМ как кърмата отивала зян. Ама що съм се цедяла вместо само директно от гърда...Е сори ма той суче по 40 и повече минути и иска още.  Изришно Тамара (Консултант по кърмене) ми каза, че Кърмене по час и половина не е ок. И тя не е ч
Против АМ ако има нужда.А и Вчера пробвах само с кърма... комшар
.. Еми много, ама много рева... няма сън,  няма нищо. Горкият. Аз също не спах...
Днес дойде педиатър и каза: Ми тва бебе изглежда на 1 месец, то си иска повече. Ам не е проблем АМ
 Тъй, че слушайте си бебетата Simple Smile те мн добре знаят кога са гладни. Simple Smile
И аз съм чудя за изписания пробиотик. Ще говоря първо с личната педиатърка..

# 79
За съжаление,преди 18 години,при първото раждане,след лекарска грешка,претъпях две операции една след друга. Дъщеря ми беше само и единствено на АМ, наслушах се тогава на негативни коментари,но тя си израстна здраво и щастливо дете. Преди 15 дни ,след секциото с малката , няма и няма кърма,но и престоя и болницата бяха далеч от човешкото ( моя грешка с избора),та като се прибрахме в къщи,започна нещо подобно на коластра. Докато усетя ,че ми намокри и сложа малката,то вече няма нищо. Не мога,не искам и не смятам за нужно да я държа гладна и разплакана и пак сме на АМ. Важното ,според мен е и майката у бебето да се чувстват спокойни и щастливи. Респект към кърмещите мами,но за тези които дохранват или са само на АМ- това не е порок или нещо лошо,децата пак са си здрави,сити и жизнени (от опит😃) . Мами кажете ми,моля,вие вече поизлизате ли с бебчета навън? Ние сме на 16 дни , вторник сме при ЛЛ ,но сякаш още нямам кураж да я извеждам.

# 80
О, и при мен първите дни след болницата всички въпроси бяха: “Кърмиш ли?” и като им кажа, че давам изцедена от шише се започваше едно печално охкне и съжаляване. Толкова се бях напрегнала и ми ставаше много тъжно. Започнах да им казвам да не се бъркат и сега вече съм много по-спокойна. Не мисля, че съм по-лоша само защото давам изцедена кърма, а не гърда на бебето.

# 81
  • Замък сред облаците
Винаги ще има някой да се изкаже. Аз вярвам, че всеки родител има акъл в главата си и действа в интерес на детето си според ситуацията (само с антиваксърите не съм съгласна 😁). И аз бях с нагласата само да кърмя, ама като видиш това жално гладно човече как да го мъчиш ми кажи?! Това ми казва и ММ днес - ако не стане с кърменето, тогава ще си караме на шише. Хем и той е толкова щастлив като го храни 😁

# 82
Сутринта си станахме спокойни,в 6:00 ми донесоха АМ, но аз реших да опитам на спокойствие да кърмя. Сами засука безпроблемно, дохраних го малко,защото нямах представа дали изобщо имам кърма. В 9 ходихме на визитация и се разбрахме да го измерят,да опитам пак да кърмя и пак да го мерим след ядене. Оказа се,че съм се справила добре и е хапнал 30 мл. Не съм го дохранвала от тогава. Сега в 12 повторихме...пак успешно. И вече си личи,че кърмата слиза и става все повече. Спокойствие трябва. Те всички дават много акъл и те напъват....и те гледат лошо,като им искаш АМ.
 Не усетиш ли детето ...и то теб - тва там... 💙

# 83
И моята гинеколожка(тя тогава ни беше семеен приятел в друга държава ), която изражда първата ми дъщеря ми беше казала точно същото за пробиотици, че не е добре да се дават на новородени, че кърма или АМ си имат достатъчно неща.

Кихането е нормално, естествен механизъм за прочистване е, не е задължително да е от мляко в носоглътката.

Ръцете и носа е нормално да са ледени, затова се пипа зад вратлето между плешките как е.

За пробиотиците е абсурдно да се дават. Първо, поне при естественото раждане поемат част от тях през родовия канал. Второ, ако се дава АМ в повечето има лиофилизиран лактобацилус, който е напълно достатъчен. Ако е на кърма бебето, флората пък се населва от нея. Вече има достатъчно наблюдения, че пробиотиците за новородено създават успешно чревни колонии от кандида в по-голяма възраст на детето и е напълно излишно да се обрича отсега на живот със стомашни проблеми.

# 84
За съжаление,преди 18 години,при първото раждане,след лекарска грешка,претъпях две операции една след друга. Дъщеря ми беше само и единствено на АМ, наслушах се тогава на негативни коментари,но тя си израстна здраво и щастливо дете. Преди 15 дни ,след секциото с малката , няма и няма кърма,но и престоя и болницата бяха далеч от човешкото ( моя грешка с избора),та като се прибрахме в къщи,започна нещо подобно на коластра. Докато усетя ,че ми намокри и сложа малката,то вече няма нищо. Не мога,не искам и не смятам за нужно да я държа гладна и разплакана и пак сме на АМ. Важното ,според мен е и майката у бебето да се чувстват спокойни и щастливи. Респект към кърмещите мами,но за тези които дохранват или са само на АМ- това не е порок или нещо лошо,децата пак са си здрави,сити и жизнени (от опит😃) . Мами кажете ми,моля,вие вече поизлизате ли с бебчета навън? Ние сме на 16 дни , вторник сме при ЛЛ ,но сякаш още нямам кураж да я извеждам.

Жужито ти не ражда ли в АГ Стара Загора или аз не съм запомнила правилно ? Кажи кое не беше Ок, защото и аз ще съм там.

# 85
Жужуто от 6ти ден я изкарваме на разходка за час-два. А днес се натовархме в колата и сме на гости на свеки. Надявам се и тя да свикне да пътува като кака си 😁

# 86
  • Замък сред облаците
Ние на разходка ще излезем като се поосаферя аз малко, че с ниския хемоглобин дето ме изписаха се изморявам лесно. Иначе ходихме до ЛЛ вчера където писах и мисля тия дни на терасата да се адаптираме по 10-15 мин Simple Smile

# 87
  • София
Привет, ние вчера ходихме до Шейново за снимка с АГ и да ми свалят конците и го броя за първо излизане. Днес изкарахме 30 минути пред блока и се чудя довечера пак. Simple Smile вече имаме малко прогрес с ъоплинната адаптация, поне като е отвита не замръзва Laughing Да не ме чуе, но бих я похвалила, че малко поотпусна захапката и гърдите ми започват да се възстановяват леко.. Кърмата ми се е регулирала най-накрая и не ги усеща болезнени вече. Рефлекса на потичане стана често и като ревне потичат и двете гърди. Направихме едни 24 часа само на кърма, за сега не дава индикации да не и стига, но аз съм с едно на ум и другия петък след меренето ще преценявам за АМ. Тези дни вече се случва да и виждаме очите за по цял час Grinning Ердомеда дето хо пия или Аглументина обаче много и дразни стомахчето и плаче и пръцка на кризи. Уж чакам 3 часа поне след прием ама явно така ще е 10дни.

# 88

Жужито ти не ражда ли в АГ Стара Загора или аз не съм запомнила правилно ? Кажи кое не беше Ок, защото и аз ще съм там.
Да,в Стара Загора в държавното АГ, очаквах,че ще имам проблеми, заради възраст и се подсигурих и с неонатологията,но Слава Богу всичко е наред. Всеки човек различно приема ситуациите в които попада. На мен лично, много зле ми се отрази липсата на достатъчно информация,относно процедурата,пълната изолация,жегата,абе няма нагласа за комфорт на родилката,а само за медицинските процедури,но понякога и емоционалното и психическо състояние оказва влияние.

# 89
За излизането - на третия ден от болницата сигурно към час докато се нарадваме един на друг, после с колата да се приберем, после пред вкъщи да се запознае с кака и баба и да се снимаме. Това беше събота. В понеделник пак го минахме тоя път за акта за раждане плюс час пазаруване в лидъл. И от тогава из къщи по двора кажи речи всеки ден.

В линковете от АА не се споменава за кандида. В единия недоносено дете се разболява от лактобацил, а докторите му дават пробиотик със същия. А в другия линк тръгнали да изследват омега 3, ама случайно се оказало, че част от майките взимали пробиотици. И то различни видове, пък някой от тях и на бебетата давали. Та така случайно решили и влиянието на пробиотиците да проследят. И се оказва, че разликата с била само през първата седмица - имали повече бифидус в акото. И до 2 годишна възраст тези които пили пробиотици (към 35 изследвани) докладвали повече случай на настинки и стомашни разтройства.

Shu, Деси, много се радвам, че ви потръгва кърменето. Давайте все така.
Аз вече съм спокойна. Лъчето си качва нормално, пълни памперса редовно и спи спокойно. Давам ѝ АМ на всеки 3 часа през деня. През нощта има едно бързо хранене към 11 без да се събужда после между 2 и 3 часа и после между 5 и 6 часа. Кърмата и цокането са за залъгалка, за приспиване и за успокоение. От време на време цедя защото тя не захапва автоматик ако спи.

Общи условия

Активация на акаунт