Отговори
# 90
Момичета, дайте предложение за интимен гел/сапун, подходящ за след раждане.

# 91
Днес малкото ми пухче става на 15 дни. Blue Heart Вчера ходихме пак при личната да го мери и тегли. За една седмица е качил 400гр. Даже ме накара да е облечен със същите дрешки, като миналия път, за да сме сигурни в теглото. Та 3.900 е. В началото на другия месец сме на консултация и тогава ще ми обяснява за масажи, витамин Д и т.н. Аз направо съм си забравила кое кога беше.
Вчера направихме и първата разходка. Heart Хареса му в количката, беше си спокоен и спа през цялото време. Излязохме към 19.30 до 21.30 бяхме навън. Събуди се вече, когато огладня.
Ако не беше ветровито миналите дни да сме излезли и по-рано.
Иначе той си спи и яде. Има колики и се надува много. По цяла нощ мрънка и се превива милото. Много ми е мъчно. Не може да се наспи качествено.
 Давам Лефакс и био гайа, пък дано облекчи поне малко. Най му е добре, когато го гушкам. Heart
Личната нищо не каза за жълтеницата този път, може да е преминала.
И на мен зърната ме болях ужасно. Не можем да се разберем с моя господин. Плаче ми се, докато се храни. Мажа с Лансинох, но като често яде и няма кога да ме облекчи. Гърдите ми текат доста този път. Вчера сутринта се събудих с локва под мен. Отделно колко дрехи сменям на ден, както и на бебчо, заради течове.
Деси, за неонатологията в Шейново и аз писах, че не съм доволна. Вечно намръщени и никаква информация от тях даже на снимките от изписването се вижда колко е сърдита акушерката. Rolling Eyes Иначе от нищо друго не мога да се оплача.

За кихането Марти и в болницата кихаше. Знам, че се чистят след раждането, ама в неонатологията ставаше страшно течение и се бях притеснила да не е настинал. Имаше бебета директно до отворени прозорци ги слагаха. Вкъщи също киха като го съблека за къпане или като го преобличам.
Вкъщи е 24-26 градуса, но не се усешат. Хладно си е в сравнение с навън. И слънце не влиза.  Марти сега е с боди с дълъг ръкав, дълги панталонки и чорапки. Преди няколко дни, когато беше топло го обличах с къс ръкав, но после захладня и върнах дългия ръкав. Когато го преобувам/преобличам все трепери и посинява даже. Предишните дни и аз ходех разсъблечена, всичко ми вреше, но от два дни и на мен ми е хладно в нас. Даже вчера си облякох тънка жилетка.

Бъбълз, то целта е дори да не изчакваш да се разбуди напълно, защото събуждането е вече последната фаза преди да се разплаче от глад. Така че в просъница предлагаш гърда.

Пъпчето го третирам с памуче напоено със спирт и след това пудра.

От храните не ям бобови, зеле, люто. Тези дни и домат ограничих, че се притесних да не му дразни на коремчето, макар че имаме домашни и сега ми е паднало да ям.

Аг ми препоръча добавки за след раждането, но още не съм ги поръчала.

За килограмите и аз съм доволна. Качих 12кг, остават още 2- 3 да сваля, макар реално да не се забелязват. Коремчето е малко отпуснато, но надявам се да се прибере. Вчера си излязох с дънките от преди да забремения.

# 92
Мами, някой може ли да сподели хубаво видео за интимната хигиена при момиченцата. И въобще как забърсвате устничките при тези ритащи крачета?

Изтеглих се 62кг, оставила съм 8-9 в болницата, с останалите 5 ще се боря сама, все някога. Иначе си влизам в дрехите, въпреки че корема още се прибира.

Хапвам всичко, даже едно от първите неща, които сготвих след изписването беше зелен боб. Пие кафе докато кърмя сутрин, салата най-редовно ядем домати с краставици, че нашите носят. Опитвам се да следя за реакции.

# 93
  • София
Аз и от акушерките не съм доволна в Шейново този път, чак в последния ден на изписването ми се паднаха много готини и усмихнати жени. Даже им го казах, че колегите им са киселяци и сигурно закусват лимони сутрин, та се смяха.. знаят си ги явно. Да, това течение пред неонатологията беше ужас, аз само затварях демонстративно тъпия прозорец и само ме чакаха да вляза в асансьора и пак отваряха. Големи кози! При нас проблем голям е това спане.. колкото е хубаво че не плаче и си спинка, едвам я будя да яде. Просто не става и не става, абсурд да яде на 2 часа примерно. Прави си 4 часови паузи, после яде малко в присъница, после ака и като сменя памперса може да се каже че яде. Но завиждам за вашите 400 грама. Днес я теглих, от изписването е качила 30 грама по мои сметки. Дори на АМ да минем изобщо не виждам как и кога ще го яде. Явно и с това бебе ще ми е драматично качването на кг първия месец....

# 94
Записвам се и аз при вас. От вчера сме си у дома. И при нас храненето е мъка. На АМ сме , спи много, трудно я будя да яде , и в добри моменти изяжда макс 25-30мл. , а е вече на 5 дни. В повечето случаи яде 10-15мл. Всичките ми опити да я събудя са неуспешни. Има жълтеница и ме притеснява това, че не се храни достатъчно. Често връща част от изяденото…с каката също имахме проблем с рефлукса…

# 95
  • София
Сигурни ли сте, че е рефлукс? При бебчетата стомашната клапа се затваря на по-късен етап и всички връщат мляко, нормално е. Рефлукс е когато е често и е на фонтан. И Алис връща, но малко и то когато я напъна да изяде повече мляко. Буди я, нищо че е трудно.. ние вкъщи сме в чудо, редуваме се кой да си троши нервите с това будене. Гола, без памперс, масаж на рамото, масаж на ушната мида, говорене, леко пощипване по баджака, какво ли не пробваме. Буди се, но като цокне 20-30 мл заспива пак Grinning И айде всичко на ново..

# 96
И аз с това кърмене от днес...кога успешно,кога не чак толкова.... Последна вечер в болницата....И не съм имала нощен съм...от Вторник.
Самуил също заспива цокайки... Ама се надявам да свикне на режима,конто се опитваме са правим - на 3 часа ми казаха да го будя.Аз у дома мисля на 2 да го пробвам,ако продължава така да заспива,защото така или иначе не яде много. От утре ще се източвам,защото гърдите ми станаха бомба за часове... Абе от утре започва същинския купон...вече и за тате.

# 97
Сигурни ли сте, че е рефлукс? При бебчетата стомашната клапа се затваря на по-късен етап и всички връщат мляко, нормално е. Рефлукс е когато е често и е на фонтан. И Алис връща, но малко и то когато я напъна да изяде повече мляко. Буди я, нищо че е трудно.. ние вкъщи сме в чудо, редуваме се кой да си троши нервите с това будене. Гола, без памперс, масаж на рамото, масаж на ушната мида, говорене, леко пощипване по баджака, какво ли не пробваме. Буди се, но като цокне 20-30 мл заспива пак Grinning И айде всичко на ново..

С каката си беше рефлукс въпреки, че на фонтан рядко повръщаше, но определено и се вдигаше храна и почваше да пищи явно от киселини. Беше ад, дано не ни чака същото. Сега не съм сигурна с малката дали е рефлукс. Иначе и ние сме точно ккто описваш - всякакви методи за събуждане и накрая 20-30мл изпито мляко…

# 98
Аз съм с ето този, защото е с възможно най- чист състав. Почиствам си и операцията с него.

Момичета, дайте предложение за интимен гел/сапун, подходящ за след раждане.

# 99
  • Замък сред облаците
Гинексид - пише си изрично, че може да се ползва след раждане, питах и акушерките.

# 100
Хей, момичета, да се отчета и аз в темата Simple Smile
Витан вече е на две седмици ❤️ Много ми е странно, че имам бебе, въобще не мога да направя връзката, че е бил в корема ми! Когато ми го дадоха в родилното съвсем не можех да осъзная, че си е мой Grinning

Засега е спокойно бебоче, спинка си, хапва и кокори едни такива големи очи Simple Smile Само на кърма сме и се надявам така да я караме (чакам кога ще се регулира тя, защото колкото и хубаво да е, че имам доста, трудно е да трябва да се доизцеждам след всяко хранене). Винаги обаче първо смукване е болка. Намерих му цаката последните дни май, изпомпвам малко с помпата и после му давам, така засукването за тръгване на млякото не е така болезнено. Когато му даваме от шише, винаги се дави след известно време. Първите пъти направо ми се изправи косата! Пробвахме шишета на различни марки, но явно не е от това, а последните няколко дни започна да се закашля и от гърда. Лаком си е според мен човекът Grinning

Излизаме на разходки от първата седмица, много му харесва в количката, веднага се изключва Grinning Аз от друга страна, още съм уморена, защото след час-два часа навън ми се иска просто да си легна да спя.

Засега сънят ми стига, защото мъжът ми е в бащинството, та взима бебето сутрин и аз си спя от 8-9 до към 12-13. Днес обаче ще пробваме друг график, че планът е да излезем на разходка и ресторант до центъра, а следобед ще спя. През нощта също събирам около три часа, но тук си имам вина, че лягаме късно, чак след 1 часа. Ще ни трябва време да изградим някакъв режим и да се напаснем.

Планиране едно моренце след месец, запазихме си вече място. Ще се наложи с десетина дни да отложим заради това ваксината, но ми казаха, че не би трябвало да е проблем. Педиатърката засега изглежда светена. Дойде още на първия ден след изписването, прегледа го и му махна пъпната връв (това доста не изненада, но тя му беше вече готова явно, защото няма рана и не тече кръв). Каза, че добре се справяме, даде ми съвети за кърменето и да давам повече от гърда, а не да се цедя и шише. Засега няма как да не работи и помпата, де, и съм направила запаси във фризера от над две кила.

Малко може би са ме хванали и baby blues, особено вечер го чувствам. А наистина  няма от какво да се оплача. Всичко казват, че минат ли първите 6 седмици, човек започва да се чувства пак като себе си, ще видим.

Обожавам, че не съм бременна Grinning Определено не ми липсва коремът нито всичките неразположения. Само се сещам колко пъти на ден лягах да усетя ритници и да броя движения и хич не ми липсва! Въпреки, че ще има много нови притеснения, толкова хубаво е сега да мога да си гледам бебчето и да го гушкам!

П.П. Хоуп, сега прочетох за теб, как си? Дано оттук нататък да няма повече проблеми, добре че навреме сте открили инфекцията!

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 11:09 от Rianne

# 101
  • гр.Пловдив
При нас не вървят нещата със засукването,много ми е голямо зърното и не успява да стисне както трябва ,ядосва се и се цедя ...,през деня е на кърма ,но е много рядка,явно не я засища ,изпива по 80мл и после давам по30-40 мл АМ Thinking
Започнаха и колики от 2-3 дни ,капя по 5 капки Абоколикен в млякото ..

# 102
Здравейте! И ние да се впишем. От вчера сме си вкъщи. Много ми е странно още, макар вече да имам едно. То е при бабите за сега, за да може мама да се освести и да довърши някои ангажименти. Ние сме само на кърма, показахс ми как да го кърмя без протектори в болницата, но не се получава особено лесно. Засега си караме със силиконовите протектори и сме си супер. Лаком е малкия човек. Снощи беше голям цирк към 12 и нещо. Бях го сложила да спи и след малко се пробуди, та заспа към 1. После в 02:12 се събуди, нахраних го до към 02:40 и заспа. Сутринта аз го събудих в 07:30.

# 103
  • София
Няма рядка кърма или нехранителна, такава си е. Може да не стига, но не и да е нехранителна. Като цяло кърмата не ги засища за толкова дълго колкото АМ и си търсят по на често. Ние имахме гости уикенда и беше чудо, най-накрая е спокойно вкъщи. Иначе и моята бамбина от 11 со 2 седя на цица да яде, според мен си увеличчава кърмата. Боли я коремчето и след като дам Био Гая се изаква едно хубаво и после е добре за сега. Нощем яде в 1 , 4 и после 7-8, дано така си остане.

# 104
Аз не си спомням с баткото на тази възраст как съм го успивала. Този като ококори очите и единственото средство е цицата 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт