Отговори
# 105
Моето решение също все още е само цица!

Много хълцаше в корема ми, много хълца и сега, понякога се буди от това. От два дни свива крачета към корема и не може да заспи, превива се, нервничи, мисля, че я мъчат газове. Гълта доста въздух и колкото и да я карам да се оригва, явно не всичкият излиза.

Едната вечер направи пауза от 5 часа между храненията, аз също не съм се събудила от напрежението в гърдите. Събуди се и започна да бозае като невидяла, да се дави, да не диша, само и само да гълта. Frowning

# 106
  • София
Нас какво ни сполетя, направо пълен кошмар. Както си спеше спокойно до мен (на антирефлуксна възглавница) хлъцна и като се задави това дете.. не може да преглътне, не може да изреве, нищочко. Вдигнах и тупай по гърба, нищо, направо изпаднах в ужас, звъннахме на 112 и добре че имах аспиратор за уста от баткото, дърбах, бая кърма изтеглих. От носа излизаше кърма, от устата пяна, направо беше кошмар момичета. Почна да плаче на пресекулки, от 112 ме успокоиха, че е добър знак и да чакаме линейка. Бързо дойдоха хората, между временно почти бях почистила носа и грухтеше, но дишаше на пресекулки. Дойде обикновена линейка и освен да измерят сатурация и да ни докарат в педиатрична, друго не можаха кой знае какво да направят. Прегледаха я, тя се успокои и изкиха от носа останалото, порева малко и сега спи уморена. Приеха ни за наблюдение една нощ и сега седи закачена с един апарат да мери сатурация и дишане , който пък кон стоп губи стойност че е малка и не прави хубав контакт и само пищи…. Ще е чудо тая нощ, и дано всичко е наред и утре да се приберем. От къде дойде това задавяне не знам! Яла беше в 3, оригнала се и си спеше вече трети час спокойно. Не знам как ще я оставям вече сама, казаха ми на една страна всеки път.

# 107
О Деси ужас, това ми бяха най-големите кошмари. Всички ми се чудеха защо седя и гледам бебето нощем вместо да спя, а то как да заспиш. Имам позната с подобен случай и като го чух тогава... сън не ме лови. Не е правилно и моето де. Ама какво да правиш, пуста психика. Радвам се, че всичко е минало наред, дано да нямате проблеми и скоро да сте с вкъщи Heart
Иначе моето дете е единственото което не се оригваше след ядене и ЛЛ все ми викаше как да го държа да се отигне, ми не става и не става. Дали и един път се е оригинал въобще.

# 108
Оо Деси ужасно нещо сте преживели, дано тази нощ всичко е наред. Това с линейките, не искам и да коментирам ☹️

Малката и тя връща няколко пъти, но винаги е била настрани. Тя никак не реагира, нито плаче нито нищо, добре че я виждаме. Аз през деня както я оставям сама и в другата стая... През 10мин ходя да я видя, ама то белите стават бързо.

Още нямаме никакъв режим на хранене, търси през 2 часа, според мен е от лакома вече и да се успокоява, защото почнаха коликите и връща.

# 109
Момичета, много съм притеснена. Събудих се с лека болка в гърлото. Сложих си маска, пия чай и след малко ще звъня на педиатъра. Сега даже 2 часа след събуждане не го усещам болезнено при преглъщане, обаче много ме е страх за беба. Дали с изцедена кърма също се предават антитела, както с кърменето от гърда?

# 110
Ние с мъжа ми мислим да ходим с количката до педиатърката за първа консултация. Според вас, рано ли ни е? 🤔
Бабите казаха,че нямало лошо... в малък град сме,болницата е на 10 минути пеша...буквално.

# 111
Щом имаш одобрението на бабите дори не знам защо питаш нас 🤣

Майтапа настрана, една малка разходка защо не 🙂

Ние с мъжа ми мислим да ходим с количката до педиатърката за първа консултация. Според вас, рано ли ни е? 🤔
Бабите казаха,че нямало лошо... в малък град сме,болницата е на 10 минути пеша...буквално.

# 112
Щом имаш одобрението на бабите дори не знам защо питаш нас 🤣

Майтапа настрана, една малка разходка защо не 🙂

Не знам вече как да процедирам. От родилното та до днес, Самуил е най-невероятното и спокойно дете през деня....и стане ли вечер.....към 12... това дете го взимат и го заменят! То е един рев,ама чак се дави, и нищо,ама нищо ме помага. Имам чувството,че корема го мъчи зверски.Аз не съм спала от близо седмица, баща му се чувства виновен, че не може да го успокои, за да почина малко.... Та взехме единодушно решението,още днес да се ходи на педиатър. Да каже...какво може да е, ние ли грешим някъде....
То просто не е нормално!
Всички ми казваха... "Е не може чак толкова силно да плаче,много е малък..." и като го чуят...им става ясно защо съм в безисходица. Стискайте палци... да намерим решение,защото вече сили нямам,а едва сега започва "купона".

# 113
  • Замък сред облаците
Деси, голям ужас сте преживели, радвам се, че всичко е наред.

Кристиа, съставът на кърмата е еднакъв и от гърда, и изпомпана Simple Smile

На нас докторката препоръча 10-15 мин първите пъти навън с количката, но да е преди 10ч сутринта и след 18ч следобед сега заради жегите.

Отчитам първо успешно кърмене тази сутрин. И пъпчето гледам ще падне днес-утре май.

# 114
Привет, мами.
А мислите ли, че ограничителите против задушаване и обръщане по гръб действат?
https://moebebe.com/vazglavnitsa-protiv-zadushavane
Моето бебче е на 15 дни, обаче яко се върти. Оставям го в креватчето и го намирам напреки на креватчето....как се е придвижил не знам....

# 115
Деси, направо ми се изправи косата! Дано не се повтаря такава случка!

Между другото, гледали ли сте или посещавали някакви лекции за първа помощ при бебета? Препоръчайте ми, ако някой има опит Simple Smile

Шу, въобще не се притеснявай, ще подиша малко чист въздух детето. Аз ако си бях там, а не в София, щяхме да сме на двора по цял ден Wink

Днес сутринта мъжът ми ме е оставил да спя шест часа (не знам как мога да се отрежа така, че дори малко да не се пробудя сама), защото през нощта будувах, хранили са се с бебчо два пъти, но сега ми е супер виновно, защото много се бил задавил и двата пъти... Много бързо гълта това дете, вчера през нощта и от гърда се задави. Чудя се как да го държа, старая се да е по-изправен, но не е в това чалъмът явно. Някакви съвети? Дали просто няма да го израсне?

# 116
  • Замък сред облаците
Ние вчера купувахме биберони за бутилките на Нук размер С (фабрично бутилките си вървят с М). Това определено работи за по-бавно и спокойно хранене и гълта по-малко въздух, оттам и връща по-малко мляко. С тях и на гърда цока еднакво бавно, което отчитам като плюс, че иначе приключваше 60 мл шише за 3 мин.

# 117
  • София
Нашата от лакомия направи този цирк, внимавайте. Аз съм гледала много курсове за първа помощ, но в случая дори докторите не можаха да ми кажат по-адекватна реакция можеше ли да имаме някаква. Оставиха ни и днес под наблюдение сигурно толкова е пътеката, но и двете сме супер изнервени вече. 24 часа в една стая с тъп монитор постоянно пищящ, нито сме спали като хората нито нищо. Имам вече колекция от шишета - Нук с биби С, Авент, Медела с антиколик биберон специален, който бил като кърмене дрън дрън и с всичко гълточи яко и после връща. Само на гърда не връща, обаче почва да я търси нон стоп и сега се чудя какво да я правя. Иска да я сложа да цокне два пъти и да си спи така с цица в уста. Две залъгалки пробвах без успех и вече и двете сме сърдити.

# 118
  • гр.Пловдив
Това с връщането,повръщането и задавянето е голям страх ,наистина Frowning1

Особено за лакоми деца,и моята се дави ,само да се забавя с 5 мин и е опищяла всичко,лакома е и гълта бързо и шумно стартово по 80мл ,после малко почива и иска още добавка от 30-40 No Mouth

Шишетата са ми на Авент,засега няма проблем

# 119
И ние на едно от нощните хранения направихме грандиозен фонтан. Беше изяла около 45 мл. и ми изкара акъла… Днес прави една седмица и това е максимума който изяжда…Пъпчето ни падна също вчера, а жълтеницата сякаш започва да отминава-надявам се да е така.
Исках да попитам - кога смятате да направите първата разходка на бебчетата?

Общи условия

Активация на акаунт