Отговори
# 120
  • гр.Пловдив
Ами ние всеки ден сме навън ,таткото я мъкне с кошницата и  ме чакат някъде,има доста ходения тези дни-за махане на конци,подаване на документи за еднократната помощ,ходене до педиатърката,все са си обиколки,ще се пробвам да подам и за детски че досега не съм взимала никога ....

Момичета,да ви се оплача ,че по време на бременността над пъпа ми се беше образувала топка ,която си седеше само като съм изправена и си мислех,че е застанало бебето така и натиска,а то се оказа ,че е пъпна херния и май ще ме режат пак ...В сряда ще ходя за становище при хирург ...,само това ми липсваше,но стои много грозно-една топка над пъпа,а било и опасно Frowning1

# 121
Момичета при вашите бебоци отмина ли жълтеницата? До кога е нормално? Дъщеря ми около втората седмица вече се беше изчистила мисля, а сега синчето е на 10 дни и е доста жълт още. Ще го заведем тези дни в болницата да го видят, че педиатъра е в отпуск още една седмица и няма как да дойде вкъщи… изобщо не ми се искаше да размъкваме сега бебето по болници и кабинети с този ковид Confused

# 122
Момичета, споделете, как храните бебоците - на поискване или на режим?

# 123
Отчитам се и аз вече в тази тема. От 2 дена сме си вкъщи с малката. Каката и ММ са болни, пълна програма, дано успея да опазя бебето и себе си. Иначе аз също кърмя и забелязвам, че е много лакома и се дави понякоха докато суче. Със Спането също започна да прави номера и да иска или все да е на гърда или на ръце. С каката бяхме в същия филм, та до ден днешен се приспиваме с приказки и какво ли не. С малкото,уж, искахме да е друго, да видим какви щв ги свършим. Да попитам, вие винаги ли успявате да ги оригнете, при нас не винаги се получава. Някой пита за разходка, аз днес я впдих до личната лекарка за първи преглед( този, който се прави вкъщи, тя ни викна в кабинета) и мисля от утре вече с количката напред-назад. Иначе за 3 дена е качила 200 грама, което според детската е каквото се очаква за цяла седмица. Вие водичка давате ли, мислите ли да давате? Аз мисля да предлагам по малко, естествено не да замествам кърмене. На каката давах, както и чай че за коликите.

# 124
Ние не пожълтяхме изобщо! В родилното ми казаха,че трябвало да започне до трети ден...нещо такова...ама после не казаха,че я кара.

Днес минахме през педиатър. Чу му чудовищния рев и каза,че това е рев на глад.

Преди това минахме през АГ-то, дето си ме наблюдаваше и дойде по спешност да ме изроди. Каза ми,да не слушам никой, освен детето. В САЩ, модерните доктори вече препоръчвали изцяло да се съобразяваш с детето,давайки му толкова, колкото иска и когато иска...
Нашия младеж започна да се буди на 3 часа  г/д и изяжда доста повече от "оказаното" . Купихме капки БиоАмика, защото коликите били започнали (както и предполагахме с тате..личи му на бебчо как се превива и спира да реве като го сложиме на рамо).
Ще видя дали тази нощ пак ще избухва в сълзи...или ще поспиме и тримата и капките и храненето са подействали...
Стискайте ни палци. 💙

# 125
Аз съм от все още неродилите мами, но да кажа 😁Моето първо дете не се оригваше, каквото и да правих, както и да я държах тя просто не искаше. Да се е оригнала общо 3-4 пъти. Нямам обяснение защо беше така. Има доста слаби колики, ако има някакво значение.

# 126
Аз да попитам нещо. Дойде ми 33дни след секциото. И вече три дни цикъла е зверски обилен. На всеки 30-40мин сменям препълнена превръзка. Чувствам се добре и все пак се чудя до колко това е нормално?Ако някой има информация ще се радвам да сподели. На преглед съм чак на 26-ти.

# 127
March93, притеснително ми звучи. Отиди спешно на лекар, според мен. Да не правиш кръвоизлив вътрешен…

# 128
  • Замък сред облаците
Знам че първият цикъл е по-обилен след раждане, но на 30-40 мин съм пълнила превръзка при един кръвоизлив и беше страшно. Бих се обадила да питам АГ.

# 129
Момичета, акта за раждане на бебока е готов. Подадохме декларация и сметка за еднократна помощ в социалните и отидохме и при педиатъра за реалното му записване като пациент. Как се процедира относно детските? Някоя от вас с опит би ли споделила каква е процедурата?

# 130
March93, до колкото съм чела из форума не е рядко първия цикъл след секцио да е обилен, но все пак попитай лекаря си.
Lazur, за детските взимаш бележка от педиатъра за това, че детето е ваксинирано, доходни бележки за теб и таткото за последната година, акта за раждане, банкова сметка и лични карти. Там ще ви дадат декларация за попълване и двамата трябва да я подпишете. Прави се в месеца след този в който си родила.

Вчера пътувахме до Варна и Лъчето се сдоби с първия си гипс.

# 131
Fillme, благодаря ти.
Къде се подават документите - в социалните ли?

# 132
И ние взехме акта за раждане днес. Някоя от вас,ако има информация,какво точно ни се полага,като родители, които не са сключили брак, да сподели. Моля! 🤔😇

# 133
И ние взехме акта за раждане днес. Някоя от вас,ако има информация,какво точно ни се полага,като родители, които не са сключили брак, да сподели. Моля! 🤔😇

Същото като на тези, които са сключили брак - еднократна помощ, детски до 18 години и данъчно облекчение.
Fillme, благодаря ти.
Къде се подават документите - в социалните ли?

Да. Там където и за еднократната помощ.

# 134
March93, до колкото съм чела из форума не е рядко първия цикъл след секцио да е обилен, но все пак попитай лекаря си.
Lazur, за детските взимаш бележка от педиатъра за това, че детето е ваксинирано, доходни бележки за теб и таткото за последната година, акта за раждане, банкова сметка и лични карти. Там ще ви дадат декларация за попълване и двамата трябва да я подпишете. Прави се в месеца след този в който си родила.

Вчера пътувахме до Варна и Лъчето се сдоби с първия си гипс.

Леле, какво се е случило? Confused

Общи условия

Активация на акаунт