Отговори
# 135
  • Замък сред облаците
Честито гипсче на Лъчето и до 6 месеца изкривяването да е минало пожелавам!

# 136
Vivka9, Лъчето се роди с еквиноварус - вродено изкривяване на стъпалото на дясното краче.

# 137
Мами, чета ви само и не мога да сваря да пиша. Fillme пожелавам ѝ бързо възстановяване на Лъчето. Все забравям да ти кажа, че Лъчезара беше и в нашия списък Grinning

Днес Зори става на две седмици - вчера бяхме при ЛЛ да и оставя копие от акта за раждане. Изтеглихме я , 3500г е , за една седмица е наддала 300г, което за кърмено бебе е супер (предния понеделник у дома я изтеглихме 3210г, роди се 3230г). Ама как няма да наддава, като още е на поискване и не мога да го направя на 3 часа. Търси на 2, да не кажа и понякога на 1,5 часа. Жълтеницата почти попремина и съответно има колики. По принцип бързо минават, не съм взела капки, купих чай Бебезан и днес дадох за първи път. Бързо се изпръцква, обаче докато го направи отнасям як бой - хвърля къчове , размахва ръце, мята глава, каката не ми е била толкова шугава. За 15мин хвърлям три кофи вода, цяло чудо е че не съм я изпуснала. И естествено търси гърдата, да сукне и да се успокои и то става някакъв омагьосан кръг. Общо взето и тя е постоянно на гърда и в тази жега умираааам. В стаите е 27-28, ей сега спалнята чукна 29, ММ не дава да се издума и за климатик. Каката и тя много обича да е при нас като кърмя, гушка я мене я нея, та скоро може топлинен удар да получа.

От 6ти ден сме на разходки навън. Подадохме за еднократна помощ, взехме акта да раждане. За детски няма да се пробвам дори. Ходих за здравна книжка, но казаха след 10 август, тогава се виждали новите пациенти в системата, да имате в предвид.
Вчера заведохме каката да ѝ върнем книжките в библиотеката и записах малката. Борим се за титлата най-малък читател Grinning Имат прекрасен детски отдел и се надявам да се бебеносим успешно, за да може да го посещаваме.

Shu, има бебета, които са си по кресливи от други. Сега всички като ме питат, това обяснявам - голямата плачеше по-силно. И не защото съм била първескиня - Зори е като коте , супер е жална, Васи ставаше червена, синя , пищеше жестоко. Случвало се е да ми прави ларингит от рев. Ама хората докато не чуят с ушите си не вярват.

# 138
Днес бяхме и ние при ОПЛ, ядоса ме доста, май няма тя да ни е лекар.
Миналият вторник ни изписаха 3700, днес я измериха 3860, колкото е рожденото й тегло. 160 гр за седмица, надявам се е добре.

Личната каза, че е много жълта, реално е доста по-малко от в началото. Иска да давам глюкоза и вода, а аз съм доста против...Иска да пускаме и билирубин утре, а не искам да мъкна детето по лаборатории в пика на поредната Ковид вълна. Какво мислите за даването на глюкоза? Уж билирубин се чисти с акане, не от пишканото основно...А и в Майчин дом нищо не казаха за жълтеницата, нито за печене на лампа.

На таткото изби някакъв обрив преди седмица, оказа се Херпес зостер, а е бил в контакт с малката през цялото време. Съответно съм леко притеснена и изнервена.

Иначе и аз виждам началото може би на коликите. Мята краченца и плаче малко след хранене, но след като се изака всичко е окей. За сега е прекалено кратко и не мисля да давам нищо. Лекарката изписа Еспумизан...

# 139
Имате ли шезлонги и ако да, препоръчайте модел, ако сте доволни, моля 😊

Аз давах глюкоза с вода 1 към 3, за да пишка и ака (има и разхлабваща ефект). И на голямата също съм давала. Но аз реших така, защото я кърмя и кърмата я поема почти на 100% и памперсите бяха сухи. Както прецениш, повечето не опират до нея 🙂

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 19:12 от deska90

# 140

Аз давах глюкоза с вода 1 към 3, за да пишка и ака (има и разхлабваща ефект). И на голямата също съм давала. Но аз реших така, защото я кърмя и кърмата я поема почти на 100% и памперсите бяха сухи. Както прецениш, повечето не опират до нея 🙂

Ние взехме електрическа люлка/шезлонг на cangaroo втора ръка, засега е много добре. Има три режима на люлеене и мелодии.

# 141
  • София
Тъкмо се чудих и аз за нашия шезлонг, но ми се струва прекалено малка все още. Иначе и нашия е електрически с песни и мелодии, kikaboo или cangaroo забравила съм вече. Изписаха ни тази сутрин от педиатрична, в неделя беше 3070, днес колкото се е родила 3150 и аз нз добре ли е, зле ли. Лекарите са доволни и каза в никакъв случай да не дохранвам и да избягвам шишета докато порастне малко за да не се дави с тях. Утре ще ходя и аз за акта и за еднократната помощ. Петък сме при личната да видим какво ще каже. Мисля, че няма жълтеница, в педиатрична и викаха сладкото розово бебе, вече и не дреме толкова, хапва си.
Това ни е шезлонга https://www.igrachka.com/bg/lulki-shezlongi/bebeshka-elektriches … ngaroo-woodsy-siv

# 142
https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheska-lyulka-shezlong … tamno-siva-107885
Ние сме с този. Първата седмица й беше голям, вече е на 20 дни и днес вече я слагах, хареса й. Simple Smile
[/b]

# 143
Майчета,
Искам да помоля тези от вас, които вече са записали бебоците при педиатър, да споделят какви документи трябва да се занесат и от книжарница ли се вземат, защото мисля, че нещо не съм записала.
Благодаря предварително!

# 144
И ние взехме акта за раждане днес. Някоя от вас,ако има информация,какво точно ни се полага,като родители, които не са сключили брак, да сподели. Моля! 🤔😇
Привет, за колко време излезе акта за раждане и егн-то във вашия случай? Казаха ми 14 дни, но не знам календарни или работни? От общината по местоживеене ( на майкатащ) ли го взехте?

# 145
  • Замък сред облаците
14 календарни дни е за акта, по община по постоянен адрес на майката.

За записване при педиатъра акта за раждане, епикризата за раждането на бебето. На консултацията на първия месец да се носи и личната амбйлаторна карта (от книжарница се купува). Иначе за вадене на здравна книжка ни казаха чак септември щото тепърва минавал месец и нещо докато регистрират подадените от ЛЛ нови пациенти от касата.

# 146

Ние се сдобихме с такава люлка! Подарък ни е от семейството на най-добрата ми приятелка! Люшка си , има функция за флашка...регулира се,може и в седнало положение, а като поотрасне бебо се маха от люлката и си е шезлонг. Доволни сме, практична и адски красива е.

Да ви се похваля - днес ни падна пъпчето,на едва 6 дни! Много сме доволни,знаете,по-лесно е за баня,памперс и всичко останало.

Самуил спи спокойно от вчера! Капките помагат, храненето на поискване помага,даваме повече храна и той е доволен. Вчера се хранихме след баня и заспа в 22:00. Сутринта ме събуди чак в 4:30 и то с мяукане....а не онзи зверски рев. Хапнахме,сменихме памперса и заспа...до 9:30!
Наспани и тримата,разхождахме навън 5-6 часа.

Дано тази нощ пак е същото. 💙😇

# 147
Мамчета.. Моя юнак се оказа нощна птица. През деня спи като пън, става яде, будува 1 час и пак заспива. През нощта по някое време като се събуди към 3-4 и по 2 часа не може да заспи. То е едната гърда, после другата и така 1 час хранене.
Не, още си е буден. Давам вода, пак не. После пробваме пак гърда и като почне едно въртене на главата и едно нервничене, едвам заскува. Яде, яде и пак не заспива като хората. Оставям го в леглото и след 10 минути почва да мрънка. И айде обратно. Не знам какво да правя, не му стига ли, не го засища ли... Поне баткото беше повече на АМ и нямаше проблем, но на този юнак не знам какво му става. През деня понякога яде на пресекулки между гърдите.

# 148
Ох, и ние сме така. През деня спи от ядене до ядене, обаче вечер е едно будуване.. по 2 часа не спи след като се наяде, заспива за час и пак се събужда, ужас е 😀

# 149
Аз имам чувството, че не го засища. Обмислям да купя една кутия адаптирано да има за всеки случай. ;д Sad(

Общи условия

Активация на акаунт