Отговори
# 390
  • София
Мами, избрахте ли ортопед? Аз днес чета мнения и май ще е д-р София Фурсова, ако работи по НЗОК. Чакам да ми отговорят от 1ДКК.
Ето и една усмихната девойка.
Скрит текст:

Не работела със здравна каса и записах за доктор Мирослав Тодоров в Неоклиник.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 15:03 от Десислава``

# 391
Деси, страхотна е твоята принцеса. Моята също си се усмихва от началото, а и в приложението на уницеф - беббо пише следното:

Аз я водих при д-р Кацаров в Ортомедика.

# 392
  • София
Може ли някакъв контакт? Работи ли с НЗОК? Излиза ми само в Супердок, че преглежда във Вита, но платен прием.

# 393
Работи с НЗОК, обаче се заплаща 50 лв за ехограф, ако си с направление. Без направление беше 150лв май. Във Вита върви много напред, запазих в неговата клиника.

Може ли някакъв контакт? Работи ли с НЗОК? Излиза ми само в Супердок, че преглежда във Вита, но платен прием.

# 394
  • гр.Пловдив
След безумно търсене успях да намеря Ка-вит, нашия прием ще е на 11.08. Ако някоя мама е в същото издирване мога да й го изпратя.

За какво е този вит .К ?
На мен не са ми го споменавали,нито в родилното,нито педиатърката,там само им даваха на 2 пъти калций Thinking

Иначе вигантола ни го вдигна на 5 капки ,беба за 14 дни е качила 800гр No Mouth

# 395
  • София
И на мен не са ми казвали, но в епикризата на малката пише още един прием след месец. Провери във вашата епикриза какво пише.

# 396
  • Замък сред облаците
Мда и в нашата епикриза пише че са дадени две капки в неонатологията и още един прием след месец. Калций не би трябвашо да дават на бебета - как точно е изписано в епикризата?

П.п. Мъжа ми и детето спят от половин час, аз надзиравам детето и оъделно вечерята във фурната. Мъжът ми се надига в просъница:
- Памперсите какъв им е прозореца?
- Какъв прозорец, какви памперси бе мило???
- От колко до колко сантиметра? (По-рано обсъждахме че главата на бебето не минава през бодита 56рр и минахме на 62 рр)
- Ама те са на килограми…
- Хррррррр…..

Откакто се роди бебето има много такива включвания в просъница и отделно все се буди стреснат от дълбок сън, че спи докато гушка малкия 😂😂😂

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 19:12 от АА

# 397
Идвам да се оплача. Темата е за епизиотомията и може да е твърде много информация за някого.

Скрит текст:

Лохиите ми вече минаха към жълтата гама, но забелязах малко количество прясна кръв при забърсване в два поредни дни. Не ми е оставало време да разглеждам какво се случва там долу и мислех, че всичко е зарастнало.
Няма конци вече, не съм видяла и кога са паднали, но има някакъв изрод, който прилича на киста с големината на леща, който се е появил в областта на перинеума и прокървявя. Появил се е в областта на някой от шевовете. Утре, разбира се, ще отида на преглед... Притеснява ме, че може да се наложи хирургическо отстраняване на квото и  да е това...

# 398
Бъбълз, стискам палци всичко да е наред!!!

Идвам да се оплача. Темата е за епизиотомията и може да е твърде много информация за някого.

Скрит текст:

Лохиите ми вече минаха към жълтата гама, но забелязах малко количество прясна кръв при забърсване в два поредни дни. Не ми е оставало време да разглеждам какво се случва там долу и мислех, че всичко е зарастнало.
Няма конци вече, не съм видяла и кога са паднали, но има някакъв изрод, който прилича на киста с големината на леща, който се е появил в областта на перинеума и прокървявя. Появил се е в областта на някой от шевовете. Утре, разбира се, ще отида на преглед... Притеснява ме, че може да се наложи хирургическо отстраняване на квото и  да е това...

# 399
  • Замък сред облаците
Иди при АГ да те види. Мен като почнаха да се разпадат шевовете външните (резорбируеми ли що ли) буквално сякаш се отвори среза и се бях паникьосала, но звъннах на АГ и ме викна на др ден още и така всяка седмица до тази се виждахме по веднъж да ми прави промивка с браунол и да слага сулфатиацол, а вкъщи след всяко посешение на вц подмивам с вода и изплаквам със смрадлика и сребърна вода. Още не е зараснало на 100%, точно има едно като леща седи в среза, но почти се затвори епизиотомията и се запълни с цикатрикс ( гранулозна тъкан). Онзи ден също минсе стори че прокърви леко, даже на промивката ми каза да знаеш че сега ще има малко кръв. Мисълта ми е че имаш право да те погледне АГ и да направи манипулация, ако е необходимо, отделно да знаеш че като се запълва с гранулозна тъкан мястото на среза понякога макар и рядко, може да е неравно и да има изпъкнали части.

# 400
Надявам се да става въпрос за нормален процес на заздравяване. Успях да видя, че имам още един конец останал непаднал!

Тъй като някои от вас навършиха месечинка, а други - скоро ще навършим, ходилите по време на бременността при Маринов в Надежда за фетална ехокардиография спомняте ли си какво каза той за контролен преглед? Виждам, че е писал да се направи и бледо помня, че се провеждаха уикенда в болницата?

# 401
  • Замък сред облаците
Той вече преглежда и в МЦ Марковс, но не знам дали не са прегледи само за бременни.

# 402
прегледите на бебета ги прави в Надежда, на мен ми каза там да ида като стане на месец -40 дни, но аз предпочетох да ида при доц Томова във Вита, понеже ми е по-близо,  и тя също е доста добра в специалността си и една от пионерите във феталните ехокардиографии в Бг.

Иначе имам нужда от малко помощ - от една кожичка - изгризана от нерви - ми се е възпалил пръста и за съжаление всичките налични средства - ихтиол, гентамицин не вършат работа. Предполагам трябва да ида на хирург да го почистят, понеже вече ми е четвърти ден възпалението,  но не знам къде ще стане най-бързо, понеже не ми се иска да оставям бебо за дълго и да се редя в Пирогов където е фул с ковид. Имал ли е някой подобен казус. Принципно Токуда и Вита са ми най-близо но и други варианти бих обмислила ако не се чака много (платено).

# 403
Маги, за пръста има 2 безотказни домашни метода. Единия е да го наложиш с домат, а другия е да го държиш потопен в сапунена вода.

# 404
Маги, за пръста има 2 безотказни домашни метода. Единия е да го наложиш с домат, а другия е да го държиш потопен в сапунена вода.

ще пробвам, макар че се притеснявам че бая се задържа така ама не вреди да опитам. видях някакъв хирург с часове за утре във Вита, малко ме е срам чак че за такова нещо, ама може би ще ида че ме е страх малко Simple Smile но ще пробвам домата тая нощ, сус сигурност ще мирише на бебето по-добре от ихтиола Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт