Отговори
# 525
mama-12021, съчувствам ти. Дано по -  скоро отмине този период. Пробвай ско искаш tiger and tree hold. При нас помага за успокояване. Има много клипове в ютуб как се прави.

Днес при 3 поредни смени на памперса, малкия 3 пъти ме опика. И се хили мушмурока. Дупето му леко се подсече,  ама то как няма като постоянно ака. При всяка смяна има изхождане,  дори и съвсем малко зацапване да е. Не винаги имам възможност да го мия на мивката,  затова мокря памучни тампончета и го чистя с тях. От днес започнах и да подсушавам дупето със сешоар. Голям кеф,  голяма радост. Мажа го с крем Metanium. Тук много го хвалят,  дано има полза.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 15:52 от Анонимен

# 526
  • гр.Пловдив
И при нас са стандартните неща-40 дни в църквата и после почерпка ,ходене на ортопед,реван от коликите.
През нощта се буди на всеки 2 часа,има много газове ..ака ми по веднъж на ден ,не е дрисък ,а все едно жълта извара ..
Всеки ден я вадя с количката ,преди обяд до 11ч макс само по боди и се прибираме целия й гръб е вир вода и главата отзад-как да стоиш повече.

На мен на 38 ден ми дойде цикъла ,още не съм ходила на контролен при АГ..

# 527
Хоупче, ползвам Baby+, Bebbo, Беборан и The Wonder weeks, като последното само е платено (10 лв е, ама е много хвалено в Reddit). Харесва ми информацията в Беборан и The Wonder weeks.

# 528
Аз бях днес на гинеколог, за контролен след раждането. Шевовете са паднали, без да ги усетя, изглежда всичко заздравяло, още имам лохии. След 2 месеца пак ще ходя за цитонамазка и микробилогия.
При нас се появиха гадните крусти вече, бях купила една пяна на мустела, но нещо не виждам ефект, вчера и намазах тези на веждите с бебешко олио и по-лесно се махнаха.
Да ви попитам за тези пари, които се отпускат за родено дете, къде се подават точно, там където майката е по постоянен или настоящ адрес, или в града и общината, в която съм раждала? Че нещо се обърках съвсем.

# 529
  • Замък сред облаците
По постоянен адрес в агенция Социално подпомагане.

# 530
Здравейте, чета ви тези дни, но не запомних всичко.

Мъжът ми е отпуска две седмици, тя почти свърши де, но ми е много хубаво, като знам, че сме си заедно. След няколко дни пак ще издивявям. Нали баткото много искаше на море, на нас ни е гузно, че не го заведохме, но с толкова малко бебе не ми се рискува и пътува толкова много километри. Та отидохме наблизо на Спа поне да се радва. Марти спа и в двете посоки. Баткото и таткото се радваха на басейни, аз даже и бански не си бях взела, защото си мислех, че пак ще се разнасяме с малкото пухче. Точно срещу хотела имаше парк и там се подвизавахме с него. Вечерта имаше малко рев и напрежение, нормалното,  чуха ни в хотела..но после като заспа си спа спокойно, само за хапване се будеше. Призори започна да се напъва и спа върху мен. Вторият ден пък спа като все едно сега се е родил. Сложих го на шезлонга и сам си откърти, явно шума му хареса. Пак само за кърмене се събуждаше. Щом успях да си чета книгата, значи добре си е поспивал. Въздухът му се отрази добре.

Аз определено действам като се водя по детето за всичко. Ако някой ме попита колко хранения има на ден, нямам никаква представа, защото не ги броя. Предлагам, когато видя, че търси. И дремките му не ги броя, те и без това са буквално кратки дрямки. Има дни, в които изобщо не спи, а дремне само докато ми е в ръцете. И така никакъв сън не му се събира. Не знам как издържа, определено се превъзбужда, което води до раздразнението му и плача вечер. Явно тотално и ние бъркаме някъде, но ако знаех как бих променила нещото.

Дупе мием всеки ден, но косата 2-3 пъти в седмицата. Мажа си го при всяка смяна на памперса, защото лесно му се зачервява дупето.

От обкръжението имам само две приятелки кърмели бебетата си. Мен ме гледаха странно, като кажех, че все още кърмя (2години и 3 месеца). Честно казано се гордея, че не се отказах, макар да имах поводи и възможности просто да си кажа "край". Кърменето не е лесно и често има трудни ситуации, дори сега е така, но надявам се да имам възможност да продължавам.
Някой писа за изцеждане...не знам как намирате време и възможност, евала. На мен понякога ми се иска, но ми е невъзможно като все ми е в ръцете и ако го оставя започва да плаче.

Когато таткото е на работа излизаме вечер след 19.30ч. Преди обяд не мога, защото баткото спи до късно и не може да се оправим. Сега, когато е отпуска, излизаме и по-рано.

Десислава, минава през някакъв период + адаптацията с бебето. Няма как да не им се отразява и на тях. Досега са били центъра на вселената и изведнъж някой се опитва да ги измести. Жалко, че не можем да им влезем в главата и да видим какво си мислят, защото каквото и да показват отвън, не се знае какво преживяват вътрешно. Аз лично и преди съм писала, че ми е тежка цялата тази промяна, пък какво остава за едно дете. Трудно ми е с бебето на ръце да правя каквото и да е друго. Надявам се този период да поотмине. Таткото е поел изцяло баткото и максимално му отделя време за игри и забавления. Сега, когато си е вкъщи и не е на градина, му е скучно и чака с нетърпение да играе с приятелите си. А пък той обожава баща си и са си голяма партия двамата. В началото, когато Марти беше по-спокоен имах възможност да му отделям повече време и сега се опитвам във всяка свободна минутка да му обръщам внимание. Не знам какво му "дадохме", от както си има братче, но според мен определено му "взехме". Ей това ме мъчи мене.

Аз се издразних на рождения ден на баткото, понеже роднините не бяха виждали до този момент бебето и това щеше да е първата им възможност. Ама то голямо суетене беше, уж на рожден ден на баткото дошли, вместо да му обърнат внимание на него, те все за бебето говорят..стана ми мъчно. Отделно като бяха помъкнали подаръци и за него..

# 531
Напротив, по Настоящ адрес е. Сигурна съм, защото за първото ме разкарваха.
По постоянен адрес в агенция Социално подпомагане.

# 532
  • Замък сред облаците
Възможно е, при мен съвпада, но трябва да е по реално заявен адрес в ЕСГРАОН (ГРАО). При всички поожения не е по адрес на болницата.

# 533
  • София
Мис, аз колкото прехвърлям ситуацията това ни беше май грешката- таткото започна да обгрижва баткото на 90%, а той беше свикнал с мен. Определено са се насложили двете неща - безобразната му глезотия и липса на авторитет от наша страна + новото му сестриче и наистина кой знае какво става в тая глава. Преди говорехме много и се оправяха нещата, нищо че беше глезен, но сега нямам това време и явно съм джаста праста  - направи това, -защо, защото така казвам.. и т.н. Много е тъпо това, нямам време и аз за нищо, едвам успявам да му направя храна, да го нахраня (понеже още иска да го храня) и да излезем навън. Вкъщи седим много малко и основно кърмя та няма как да играем с него. От два дни оставам на таткото бебето повече и приспивам баткото, четохме приказки вчера и има подобрение определено. Днес ще ходя с двамата на ортопед, стискайте палци. След работа таткото ще вземе бебето, а ние с баткото ще излезем на някоя площадка. Не е като да не му обръщаме внимание като цяло той е основното действащо лице, всички се съобразяваме с неговите желания и настроения както и режими, но явно е свикнал на 100% да сме за него, но няма как да го бъде вече, то е ясно. Дружките му ги няма, ваканция са и от понеделник вече ще има с кой да играе, та надявам се да отихнат малко нещата. Чакам септември със смесени чувства, ще е голямо реване и в същото време облекчение за мен, че няма да му търся занимания по цял ден. Между другото всичките ми познати с две деца процедират да пускат по цял ден детски на тв докато се занимават с бебетата и нещата им се получават, много не искам да прибягвам до това... :/

# 534
Момичета, кажете, вдигат ли си хубаво главичката вашите бебоци, когато са по корем? Моята беба в началото много се радваше като я обръщам, но от известно време само мрънка и започва да плаче, завърта си главата на едната страна и спира да опитва да я навдига. На 51 дни е.

# 535
  • Велико Търново
Бебка след два дена прави месец и от сега се опитва да я надига, доста добре се справя, но аз не и давам още че ми се струва малка.

# 536
  • Замък сред облаците
Бебетата си вдигат главите пт самото раждане. Като цяло tummy time често им е дискомфортно и уморително, затова киселеят. Гледах клипче днес как да се навие на руло одеялце и да се сложи под гърдичките им за да им е по-приятно.
Ние tummy time правим от дъжд на вятър още, признавам си, и то само върху моите или на ММ гърдите. Ама като се храним и оригваме по час, а и с товавръщане на мляко хич не се сещам редовно.

# 537
  • София
Нашата "принцеса" хич не обича да стои по корем.. да не говорим, че и връща обикновено мляко като я сложим, нищо че не е яла скоро. Днес ортопеда също ми намекна повече да я оставям по корем, нищо че не и допада.. та ще взимаме мерки. Баткото много обичаше по корем, като жираф извиваше врат доколкото му държат силите.

# 538
И моето човече хич не обича да седи по корем и много киселее, ние като бяхме болни не го слагахме много, защото гледах само за храненето да седя с него,за да го пазя и явно това дава резултат и педиатърката вчера каза че му е слаб контрола на главицата за разликата от другите рефлекси,които били  много развити  за скромните му 33 дни. Иначе е порастнал с 4 см и 1 кг за месец/ но то се очакваше,защото тъпче  АМ. Забелязвам че доста киха обаче тези дни, вчера го преслушаха, казах че си е съвсем ок, явно чисти секретчета, защото от време на време след като капна физиологичен разтвор има по някое пипи.
Иначе тази седмица ще го водим на кардиолог и към края на месеца на ортопед.

Кажете моля как сте борили /борите рефлукса? От няколко дни стана адски кисел/ но не както е с коликите/ постоянно се плюнчи, изсъхна му устичката и няколко пъти го виждам лекичко да връща. При оригване много жално пищи,виждам го че се мъчи, сложих малък биберон, храня го бавно почти седнал и разнасям поне 15-20 минути след хранене за да се оригне неколкократно, но става по-зле, днес въобще не е спал, само плаче, буди се през 15-20 минути. Пробвах с антирефлуксно мляко, то пък стана на буци, сега обследвам дефектно ли е или аз нещо не правя като хората.

# 539
Момичета, кажете, вдигат ли си хубаво главичката вашите бебоци, когато са по корем? Моята беба в началото много се радваше като я обръщам, но от известно време само мрънка и започва да плаче, завърта си главата на едната страна и спира да опитва да я навдига. На 51 дни е.

Ако щете вярвайте,племенника ми е на 6м. а Самуил си държи главата вдигната по-добре от него! Питах педиатърката,ходихме в една частна клиника в София, каза да не го държа изобщо, щом е толкова силен да си я вдига,значи няма проблем. Имам чувството,че детето ни се развива плашещо бързо! Вече гука страшно силно и осъзнато,държи си главата,намерихме една дрънкалка,която се научи да държи сам..и така се забавлява...
Сега остава да спре да е ревльо.....и ще съм на седмото небе!

Общи условия

Активация на акаунт