Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 827
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • София
ТиЛи, за 7-мо ли говориш?
Аз ще говоря с госпожата, защото инфото от дъщеря ми е това, което вече споделих. В студа щели да имат физическо в класната стая и ми е интересно защо трябва да са с клин или анцуг. Аман от недомислици.

Долнищата в Синсей ги мина с един поглед и отсече, че не ги харесва. След това искаше в друг магазин да пробва едно за 70 лв, но й отказах. И сега взехме черен клин. Щяла да го носи с дълга тениска и всичко е шест. 😀

# 586
За 7- мо, да.
Имаше си и голям физкултурен салон, и нещо като своеобразен по- малък.
ФП в класната стая? Безумие!

# 587
При нас докато е ок времето са на задния двор по физическо възпитание, после зимата във физкултурния салон.

Много домашни има от вчера.
Сега пише.

# 588
  • София
ТиЛи, дъщеря ми обясни, че имало тоалетни към физкултурния салон (така поне им казали, тя не ги е виждала все още), които ремонтират, и не разрешават влизането в него. Между другото сега са започнали ремонт в училището, не знам къде са блеели цяло лято.

# 589
При нас поне като имат физическо си ходят с анцузи и клинове от вкъщи всички , нямат съблекални. От първия ден си дойдоха с мускулна треска , доста са ги натоварили. Аз съм доволна ще се пооправи гърбицата Sweat Smile
Новата изненада е  , че ще имат плуване.Няма   никакво желание да се съблича по бански и да слага шапка. От сега се оплакват с приятелките си как зле ще им стои, не искат да се показват  пред класа и т.н и в големия студ тия дълги коси как ще съхнат не ми е ясно.

# 590
При нас дните по физическо трябва да са с клин/анцунг и маратонки сложени от вкъщи.
Тениската и анцуга са униформени, клина трябва да е черен. ( униформите са в синьо и жълто и се продават на две определени места заради логото и модела. С черен клин въобще не се връзва Simple Smile ). Тениската трябва да я сменят независимо дали искат или не. Трябва да имат друга.
Интересно е че от тази година забраниха кроп топове, голи гърбове и топове без презрамки въобще в у-щето.

# 591
Анцузите в днешно време са егати страшният проблем. В смисъл - да им имам модата. Всичко е два пръста на глезените на моята. Накрая се принудих да взема един супер безумен. Съвършен кич, но обстоятелствата го изискваха. Направо язък за приятните кройки и платове на популярните марки.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 18:21 от рони

# 592
Дъщеря ми ползва клинове за спорт, защото зимата ходи с тях под дънките.

candela,
Нямат ли сешоари в плувния басейн? В България като част от учебната програма ходехме 3 клас на плуване след училището преди 33 г. Класната изискваше всички да имат зимни шапки след плуването, точно заради сушенето на косите. Ако не си успял да я изсушиш, шапката ще те пази до прибиране в къщи. Помагаше. Отделно водни шапки в басейна.
Иначе децата ми имаха плуване също тук в 3 клас в Германия и после в 6 клас, но тук ситуацията е друга.

# 593
А тук си ходят с мокрите коси на прекрасния холандски вятър.И са живи и здрави.Ходят и с голи крака целогодишно.
Знам какво се мисли в България,няма да влизам в спорове,показвам само и друга страна.✌

# 594
Да, и аз разказвах, че при нас от първи клас се ходи на плуване в учебно време. Разбира се никой не им суши косите. След басейн колкото се обърсали, се обърсали ( на 5-6г)..  косите мокри, шапка и обратно към у-ще.
Вярно, при нас минималната температура е 0-5градуса, но пак никой в БГ не би разбрал това. Майка ми ми се кара и на 25градуса пускам децата с мокри коси навън Simple Smile

# 595
Е, хайде пак с обобщенията! Аз прекрасно разбирам, че в много държави децата излизат с мокри коси, но българинът най-много се притеснява да не настине и да не се мине Grin

# 596
А какви връхни дрехи (якета) носят дъщерите ви? Какъв тип? Чудя се кое би било най-практично...а и понякога оувърсайз кройките на някои блузи са проблем...🤔🤔

# 597
  • Mediterraneo
Моите от 5 години насам не са имали якета. Голямата има едно олекотено лидълско, слага го няколко пъти зимата. Малката си кара по суичъри. Но при нас е топло.

# 598
  • София
Моята щерка пък точно, когато ходеше на плуване започна да е с по-силен имунитет. Забрави за синузита. А цяла зима в студа на -10; -15 градуса излизаше навън с влажна коса.
Долнищата на синсей и ние днес ги видяхме. Отхвърлиха ми набързо идеята за тях. 😂
Аз пък имам друга драма с малкия на 11 год. Търсихме днес панталони с джобове отстрани или дънки. Ударихме на камък. Някакъв размер е между детски и мъжки. Едните са му малки, другите големи. Утре ще продължим с търсенето. В тяхното училище е забранено да ходят с долнища от екип. Тях ги ползват само за физическо.
Eli… браво на вашето ръководство. Аз приветствам идеята децата да са прилично облечени. Трябва да има някакъв етикет.

# 599
Да ходят с мокри коси зимата е малоумно, а не някаква хвалба.

Харесах онлайн долнищата на Сенсей, но може ли да ми кажете дали си отговарят на номерата?

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 08:28 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт