Родени през Март - тема 3

• 18 144
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Аз лично не бих купила уреда. Една влогърка Ивана Александрова беше си го купила и не се изказа ласкаво за него. Аз така или иначе смятам, че имам всички необходими уреди да приготвя пюре, та не ми трябва отделен такъв. Дори стерилизатора има функция за приготвяне на пара и притопляне на пюре/кърма.
Относно захранването: много се колебая кога да започна, бях твърда, че искам като навърши 6м., но започнах да се разубеждавам. Това може да е доста дълъг процес, а и започваш с толкова малко количество, че едва ли би било голям шок за коремчето и.
Баща ми казва да започна с пюриран зеленчук, а педиатъра казва да започна с прясно изцеден сок, напр.морков и да предлагам с лъжичка.
Най-вероятно ще опитаме с предлагане на храна след като се върнем от морето, тогава ще е на 5 месеца.
Желая бързо възстановяване на всички болни

# 121
Аз с баткото си готвех почто всичко пюрета и не изпитах нужда от въпросния уред. Имам малка тенджерка за готвена на пара, а също и мултикулър с тази опция и пасатор. Нямам място в кухнята за повече уреди 😂.
Захранването е изключително индивидуално защото има деца които по-трудно свикват с нова храна , а и зависи от схемата на захранване.
Аз лично съм против започването със сокове и плодове,но има достатъчно информация и всяка майка може да прецени кое е май-добре за нея и бебето й

# 122
И за мен този уред е излишен.  Нямам и аз опит, но мисля да купувам готовите пюрета, просто детайлно ще им чета състава. Обяснявам, защо за себе си смятам, че нещо минало контрол на качеството уж и предвидено специално за бебенцата ще е по - добре от купено от магазина със сигурност, ако ни попаднат домашни ще и взимам и ще правя, също и за напало се дават няколко лъжички, за това ще взимам 80гр пюрета и точно за 2 дни ми се вижда окей и хвърлям... като няма да бъркам в пюрето с лъжипката с която яде, а отделно. Аз също смятам да започна със зеленчук и то пюре (сок най - рано на 8-9м мисля да дам и то истински) плодове също ще включа след 8-9 месец.

Аз също още съм с коша за новородено,  ама скоро ще мине на следващия (щом стане горещо) след 4ти месец могат да са на ъгъл до 45°
. Аз също я слагам облегната на мен, тя и без това протестира ако прекалено дълго е легнала .
Ще изчакам Фурлакис да разреши летния кош. А седнала когато тя може сама, но не и преди 6ти месец,  правя и сега упражнения за изправяне, като коремна преса, но то пак е без да сяда сама.

# 123
Аз преместих Михаела в летния кош към края на 3++. Решихме да изкараме месец във Варна и ако трябваше да мъкнем и коша заедно с целия катун не знам как щяхме да се съберем в колата. Първите два- три дни ми беше странно, но сега ми е много по- удобно. И една идея от мен. Тъй като Михаела се изнервя да лежи по гръб, като замрънка я обръщам по корем и така се разхождаме още около час. Вдигам сенника на количката наобратно и тя си гледа напред.  Много се забавлява да гледа около нея, но отказва да я носим в раница и това ни е единственото спасение.

# 124
Момчета, споделете вашия режим на хранене и сън накратко, колко пъти и по колко се хранят мъниците, какви дремки правят и към колко лягат. Не мога да нагодя нещата, тъкмо няколко дни закрепи по един и същ начин и след това всичко пак се разбърква.

# 125
Напълно нормално Simple Smile И при нас е така, ден с ден няма еднакъв. За съня е винаги различен, като сутрин става между 6:30 и 8, най-често 7-7:30. Вечер започваме вечерните процедури към 20, но сега се опитам да ги изместя малко по-късно защото ще ни е трудно с тзои график на морето. През деня храненията са 5(8-8:30; 11-11:30; 14-14:30; 17:30-18; 20:30-21), нощните 1 или 2. Между дневните хранения спи между 30 мин и час и половина, като следя интервалите на будуване да са към 2 часа и общия сън да е до 4 часа и малко. Ако се налага будя бебето понякога за да може да се вмъкне още някоя дрямка или да си спазваме графика, ако имаме планове и ще излизаме.

Не знам дали помогнах и колко е правилен нашия график, но това е Simple Smile

# 126
Напълно нормално Simple Smile И при нас е така, ден с ден няма еднакъв. За съня е винаги различен, като сутрин става между 6:30 и 8, най-често 7-7:30. Вечер започваме вечерните процедури към 20, но сега се опитам да ги изместя малко по-късно защото ще ни е трудно с тзои график на морето. През деня храненията са 5(8-8:30; 11-11:30; 14-14:30; 17:30-18; 20:30-21), нощните 1 или 2. Между дневните хранения спи между 30 мин и час и половина, като следя интервалите на будуване да са към 2 часа и общия сън да е до 4 часа и малко. Ако се налага будя бебето понякога за да може да се вмъкне още някоя дрямка или да си спазваме графика, ако имаме планове и ще излизаме.

Не знам дали помогнах и колко е правилен нашия график, но това е Simple Smile

Много се доближавате до нашия режим, само че при нас храненията са 5 по 150 като последното вместо в 21,30 го давам  към 23, но тук нещо ми куца. Може би трябва да си ги направя пак 6 и да си има едно през нощта.

# 127
Графика на Кари е 6 хранения м/у 4 и 30 и 6  първото и към 20 и 30 последно. Водя се по нея когато тя даде индикация че е гладна. През деня има 2 -3 дремки, аз също гледам на макс 2ч да я слагам да спи ама не винаги заспива, събира сън около 2ч макс през деня, рядко 3ч. Ако заспи не я будя и без това малко спи през деня изчакавам я и тогава продължавам със задачите,  е разбира се ако сме на нещо с точен час като лекар или бвйби спа я вдигам и отиваме . Но като цяло правило номер 1 в нас е спящо бебе не се буди Joy вечер в 20ч започваме с баня масаж дърпам пердетата суче и м/у 20 ч 30 и 21ч е заспала и така до 4и 30- 6, понякога става както днес будна е вече от 1ч понякога доспива до 7 7 и 30  полсе дремките са около 10 около 12 около 14 -15 и около 18ч , като тази в 178 може и да не се случи.

# 128
При нас са 6 хранения. 1во хранене 5:00-6:00 последно 20:30-21:30 горе-долу през 3 часа. Опитвам се да спазвам режим EASY (хранене, игри/гимнастика, сън, време за мен). Дремките през деня са около 30-40 Мин. Рядко са по-дълги и то ако съм я повила, но напоследък не дава и се къса от рев ако опитам.
Горе-долу сме като графика на Миленка

Количката ни е cybex и я извеждам със седалката, но ще спра. Един път много плачеше и я поизправих в полуседнало-полулегнало положение и много ѝ хареса и от тогава не иска да лежи,а иска да е по-изправена, та ще си се върна на коша за новородени. И тя вече се напъва да се изправя и да е седнала.

Вашите бебоци протягат ли се за играчки?
Беболина не се протяга за играчки все още, но като я слагам да спи иска да ме държи за ръка и тогава и се протяга и събира и двете ръце. Вчера не искаше да яде вечерта и се наложи да я прилъгвам с шише, а тя като си го взе и сама се нахрани Joy . Иначе на активната гимнастика дърпа играчки, които съм сложила да висят близо до нея.
Също така много рита с крачета, направо не се спира и все са във въздуха.
От няколко седмици като я храня е ад - удря ме, стиска ме, с краката рита… Някой със съвет, че вече е по-силна и доста боли Confounded Satisfied ?

И друго да попитам….
От бременността не са спирали да ме болят краката. Понякога едвам ставам и вървя… Има ли друга мама така? Чудя се при какъв лекар да отида … ортопед ли?

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 07:43 от Novache21

# 129
Мойта лудетина не е спирала да рита с крака от както стана на месец, вече е почти на 4 (утре ги правим). Не знам от къде идва тая енергия, ама нон стоп рита, а сега вече ги ползва и за да се обърне на една страна със засилка, и после и по корем пак така.
С ръцете също утре, стиска и дере, а като се храним е супер разсеяна и все гледа тати какво прави. Аман от тоя тати, викам ѝ, виж мама, виж кой те храни. Ц. Все него зяпа.

Режим нямаме поради ужасния ѝ сън (ако може така да се нарече). От родилното лесно се буди, трудно заспива, направо ни убива (пръска).

Но да кажем:

- Заспива между 20 и 21ч. Мрънка и се пробужда по 20 пъти през нощта, без преувеличение, все някой става да ѝ дава биба. Новият номер е на сън да се обръща на страни, после по корем, и да ревне, защото не може да се обърне по гръб. Или да се обърне по гръб и да ревне, защото се е уплашила при обръщането.
- Официално се буди за деня между 5 и 7, в повечето дни около 6ч.
- Ядем първи път към 6-6:30ч.
- Будува между час и половина и два часа, към края отново с голямо мрънкане. Шезлонга ту го мрази, ту се кефи на играчките сама няколко минути. Правим някаква смешна дрямка едвам едвам 20тина минути, или макс 40 мин.
- Яде втори път към 9:30ч. Приспиваме се с 300 зора отново към 10:30ч, повиваме ръцете да не се мята много и така заспива за час и половина или два.
- Малко игра и гушкане, активна гимнастика (в повечето пъти няма интерес) и смях с тати около обяд.
- Ядем трети път към 13:30-14ч. (Отново с прехласване по тати, докато той работи.)
- Приспиваме се отново с 300 зора и с повиване към 15:30. Спи между час и два.
- Ядем четвърти път между 17 и 18ч.
- Излизаме на разходка в парка. Недоволства се в количката между 30 и 40 минути, накрая се заспива за 20тина минути. После се ококорва, наспана явно, и до десетина минути отново е кисела. Прибираме се, че ни писва от мрънкане.
- Играем малко вкъщи, къпем се, гушкаме се.
- Яде пети път към 20:30ч.
- Приспиваме се между 30 мин и час, и после се започва нощния екшън с пуфтенето, мятането, пъшкането, обръщането и т.н.

Яде по 150мл, някои хранения вече правим по 180мл.

Поне два пъти на ден имаме кризи с хълцане и хленчене (кой обича да хълца?).

# 130
И ние нямаме точен режим. Доближава се до този на Моник.
Заспи ли след 19.30 - 20ч., значи е започнал нощния сън. Като тук има един тънък момент, който не мога да разбера защо става така.. През първия 1 час задължително се събужда и трябва да се доприспи. Четох препоръки, пробвах (удължаване, намаляване на последния интервал), но няма ефект. Така ще сме за сега. После заспива дълбоко и се събужда различно понякога в 00ч, понякога в 1-2-3-4... Абсолютно различно. Хапва и спи до сутринта. Ако се е будил по рано към 0-1ч. Ставаме след 6, ако е било по-късно чаак към 8-9ч. Обикновено спи по 11ч нощен сън. Напоследък забелязвам че го скъсява (снощи беше 9ч.). През деня на 2ч го приспивам. Няма точни часове, защото зависи кога сме станали сутринта, както и колко време продължава 1 дрямка. По принцип са по 30-40 мин. Понякога има и по-дълги 1-2ч. Храни се на 3ч, като последните дни 2.3ч предполагам от скок в растежа. Общо 6-7 хранения (пак зависи, имали сме дни с 5).

Когато будува си играем на спалнята и му говоря или на земята с играчки. Все още не се обръща, но се опитва да стига играчки като се мести с дупе. Обикаля цялото килимче така. Също се извърта на дъгичка, но като му прехвърля крачето се бута назад. Тоест не иска да се завърти по корем. Но иска да заспива на една страна. И го разбирам. 4 м да спиш по гръб само не си е работа.
На количката още ползвам коша за новородени, но скоро ще го сменям, защото ще му е малък.

# 131
Здравейте момичета, не съм писала отдавна защото Кари беше със сополки седмица и половина, но сега видях че има и нова тема, благодаря.
Може ли някоя мама да сподели схема за захранване, извинявам се ако по-нагоре е споделяна вече. Кари е на 4++ и мисля следващата седмица да захранвам, защото когато ние се храним ни следи постоянно че дори и се облизва.
Утре ни предстои третата доза ваксини, отложихме я малко заради настинката, поръчах едни куул патчове и се надявам да помогнат при температурата, дано да няма други странични ефекти.

# 132
Bloodsugar,  и ние сме с доста будения нощем. Е, 20 не са, но 4-5 поне. Нас още го мъчат газове и рита по стените на кошарата заради тях. Даже го хващам как се свива и си удря и главата в дървото.. страх ме е да сложа обиколници, като знам колко се мести.

За захранването мога да кажа аз откъде чета - https://m.bg-mamma.com/?topic=1455243.new#new, тази група на началната страница материалите. Също черпя инфо от Маги Пашове(купих си и дневник за захранване от нея) и от инста от  dessertvalley. Последната мадама има схема, която мисля да обсъдя с педиатъра дали може да следвам.

# 133
И ние удряме на камък с режима, а толкова се надявах да успеем. Събужда се между 06:00-07:00, суче и после или си доспива веднага или най-често играем в леглото около час-час и половина и заспива за около час. Събужда се и суче и излизаме - вторият сън за деня го кара навън. Прибираме се към 12:00 и сукане. Следва активна гимнастка, по корем и каквото измисли мама вкъщи. Сега идва големия проблем с третото спане за деня - няма заспиване вкъщи, какво ли не пробвах, все се стига до рев —> слагам количката и навън където почти веднага заспива. И ето мама вече е като ходещ бухал. В 18:30 вече къпя + масажи и т.н. и се опитвам до 19:30-20:00 да е приспан - с променлив успех и поне едно събуждане до 24:00. После още едно в 03:00 за ядене.

# 134
Здравейте момичета, не съм писала отдавна защото Кари беше със сополки седмица и половина, но сега видях че има и нова тема, благодаря.
Може ли някоя мама да сподели схема за захранване, извинявам се ако по-нагоре е споделяна вече. Кари е на 4++ и мисля следващата седмица да захранвам, защото когато ние се храним ни следи постоянно че дори и се облизва.
Утре ни предстои третата доза ваксини, отложихме я малко заради настинката, поръчах едни куул патчове и се надявам да помогнат при температурата, дано да няма други странични ефекти.

Виж схемата на Хипп за захранване.

Общи условия

Активация на акаунт