Родени през Март - тема 3

• 18 152
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Аз нямам конкретна схема, по-скоро ще видя как напредвам и кога ще е възможно да се заместват хранения и т.н.

Като групи храни ще започна със зеленчуковите, след това каши, плодови и оттам нататък продължават да се допълват и преплитат месни, жълтък, млечни, каши, зеленчукови, плодови, т.е. не смятам едната група да свърши, за да започна другата. Давам от всички групи, по-скоро се съобразявам кои храни за кой месец са подходящи и съответно с колко хранения разполагам, на които мога да предложа нещо ново.

# 136
Взехме лятмс количка Cyber Beezy и съю много доволна. На морето сме и веднага заспива и спи доста дълго в нея. Не се изпотява както в старата.

За захранването и аз се замислих, че всичко съм забравила. С баткото преди 7 год. бях се информирала. Сега чакам да дойде момента. Мисля към 6 мес да започна. Той ги навършва на 24
08. Все още ще сме на морето и ще взема готови пюрета. С баткото точно първите  2 пъти съм правила вкъщи и след това готови. Но не си спомням, на 3 дни ли се въвеждаше нов продукт и по колко се дава в началото? На обяд мисля, че се предлагаше. И докато се замести хрсненето май доста време ще отнеме😁

# 137
Здравейте, мамита
Сега се връщаме от ваксина. Горе долу добре мина. Дано да мине без странични ефекти…
Педиатърката ни даде направление за детски нефролог, за да ѝ направи ехография на коремните органи. Не е ли малко рано… Знам, че се дават след 6м…

# 138
И аз знам че след 6м се ходи.
Вашите дечица колко качиха за последния месец (от 3 до 4м)?
Моят син пак 800 гр, но е и с 5 см отгоре. Мерих го вкъщи понеже ще закъснеем с консулстацията този месец. Simple Smile

# 139
Моята качи 530 гр и +5см.
Като цяло беше 6.530/64см

# 140
Дани след 2 дни прави 4м.
7кт и 66см.
На АМ е и  все още на 7 хранениия. Успях да махна само това в 1ч през ноща Cry И се храни в
4,7 10,13,16,19,22

# 141
Еха, големи бебоци. Моята на 3 месеца беше 5,500кг, така че никакъв шанс да сме близо до 7кг.

# 142
Нашата Беболина (4м1с) 5.850кг и 64см. На кърма е. Качила е за месец 600гр.

# 143
Здравейте! Рядко пиша, чета ви, но понякога не успявам да ви смогна. Ние се сблъскахме с проблема сплескана глава и съм много притеснена, защото е доста сериозно. Всичко стана много бързо, направо не го усетихме, много меки са костите на бебето ми, може би не усвоява витамин Д. Вече ходихме при Фурлакис, каза, че това му е вторият такъв случай. Ще пробваме разни неща до 5 месеца и половина, но ако няма подобрение, тогава ще се наложи да сложим каска... Не ми се иска да стигаме до там. Някоя майка, която да се е сблъсквала с това с предишно дете да каже какво е правила и че края е щастлив. Всички казват, че щял да го израсте и да се оправи, но все пак друго си е да чуеш за реален такъв случай, който е завършил добре. Трябва да посетим неврохирург, за да види дали всичко е наред и до тогава ще откача. Иначе се развива добре, даже е напред с някои неща, така че според ортопеда едва ли ще намери проблем неврохирурга, но за всеки случай и за спокойствие е добре да отидем.

# 144
SimD23, наскоро говорих с моя приятелка за тази тема с плоската глава, защото и аз се притесних, че главата на бебето ми изглежда леко сплескана. Та тя ми обясни, че на нейната приятелка бебето е било така, буквално като ударено с тиган, много плоско. Този проблем го решили като са купили на бебето подложка за спане с предпазители отстрани и постоянно въртене на главата като спи. Та искам да те успокоя, че нещата са поправими и с времето го израстват. Сега е вече на 6 годинки и главата си е нормална.
Аз тези дни също дебна постоянно как спи, защото все ми се струва, че едната й страна е по-сплескана, съответно предпочитаната от нея. И гледам да я държа вкъщи повече на
ръце, уж да не е легнала все или я слагам да полежи на една страна. Това са си мои измислици.

# 145
При нас проблема е малко по-сериозен. През деня гледам да го стимулирам да спи настрани и го тренирам по корем да спи, но за сега без особен успех. Но той спи цяла нощ от 21ч. до 6ч., когато става само да яде и после пак заспива до 9-10ч., а тогава си спи по гръб и обърнеш ли му главата, след минута пак я е завъртял, както иска той. През деня също доста спи, но тогава нали гледам да е настрани, като е буден гледам повече занимания по корем. Взели сме възглавница против плоска глава, вече размер М, а преди беше с размер С и въпреки че спеше на такава, стана така. Както казах, това му е вторият такъв случай на ортопеда, да спи на възглавница и от лека плагиоцефалия да стане брахицефалия. Просто много се надявам да не се стигне до каска, но ако се стигне ще го преживея. Поне при неврохирурга всичко да е наред, направо искам още сега да го види някой, но ще чакаме.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 00:19 от SimD23

# 146
Sim, стискам палци всичко да е наред и да не се стига до каска. Защо не отидете сега при неврохирург?

# 147
Сим, а Фурлакис гледа ли главичката с ехограф? Или той не прави ТФЕ? Ако скоро няма часове за неврохирург, може да потърсиш специалист образна диагностика, който прави ТФЕ. Даже може да има някой такъв център, който да работи и уикендите (щом във Варна има..). Мисълта ми е докато стигнете до по-тесните специалисти.

# 148
Бъбълс да те успокоя, ние с големите бебета сме така, моя бебок качи пак 920 за този педиод (все пак е забавил нещо), та си дебелеем яко, ръст 67 см. Аз ръста много не го следя, ама май си е по сантиметър на седмица. За сега е повече дебел отколото дълъг. Продължава да е само на кърма... това е положението... няма какво да го направя.
Сим- никакъв опит нямам, на мой колега беше така детенцето, не знам какво са правили, но всичко му е наред сега, трябва да е вече на 3-4. Дано всичко е наред и при вас и да минава бързо

# 149
Здравейте! Рядко пиша, чета ви, но понякога не успявам да ви смогна. Ние се сблъскахме с проблема сплескана глава и съм много притеснена, защото е доста сериозно. Всичко стана много бързо, направо не го усетихме, много меки са костите на бебето ми, може би не усвоява витамин Д. Вече ходихме при Фурлакис, каза, че това му е вторият такъв случай. Ще пробваме разни неща до 5 месеца и половина, но ако няма подобрение, тогава ще се наложи да сложим каска... Не ми се иска да стигаме до там. Някоя майка, която да се е сблъсквала с това с предишно дете да каже какво е правила и че края е щастлив. Всички казват, че щял да го израсте и да се оправи, но все пак друго си е да чуеш за реален такъв случай, който е завършил добре. Трябва да посетим неврохирург, за да види дали всичко е наред и до тогава ще откача. Иначе се развива добре, даже е напред с някои неща, така че според ортопеда едва ли ще намери проблем неврохирурга, но за всеки случай и за спокойствие е добре да отидем.

Хм, е па първите да сме ние освен.

Водихме я когато беше на 2 месеца при него, защото нещо все спеше обърната на дясно. Съответно главата ѝ се беше изкривила от едната страна.

Каза ни да не се притесняваме, да ѝ слагаме всичко (играчки, нас си) от ляво, за да разтегне мускулите и т.н. и разбира се, за да свикне да спи и на другата страна и главата да се изправи.

"Предписа" ни специална възглавница, която да ползваме дори в количката. Ето тази - https://anatomica.bg/3d-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0% … 0%B2-%D0%BF%D0%BB

До сега бяхме на размер S, сега ми напомняш да купим размер М.

Главата се поизправи доста за тия два месеца с възглавницата, препоръчвам.

Сега виждам, че вече ползвате възглавница. В този случай май просто да се свиква бебчо да спи настрани и по корем, но за това съвет някой друг трябва да даде как. Нашата като се усети по корем и веднага полудява и започва да реве. Не е осъзнала, че и така може да се спи.

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 06:46 от bloodsugar

Общи условия

Активация на акаунт