КАУФЛАНД - тема 59

• 62 228
  • 897
  •   1
Отговори
# 600
Долче, много ще ти хареса, действай!
Какви са вашите? В брой, с карта?
Вчера ходих в Т маркет, те имат само с карта. Ами повече се мотах, нещо не ми харесаха. В К и с двата вида нямам проблеми.

# 601
Дева, половината са за плащане само с карта, другата половина са за плащане в брой или с карта...Май са по 3 каси от всеки вид. То сигурно е елементарно ползването, но веднъж да разбера как става.🙂

# 602
Долче, това за филтъра ми го написа вече, благодаря. Мен и корпусът ме интересува. Жалко, че филтрите не са съвместими. Иначе Аквафор имат фирмен магазин много близо до нас и биха ми били удобни.

# 603
Защо да не са съвместими филтрите?🤔 Основно има 2 вида- цилиндрични и "правоъгълни".

# 604
Май не съм те разбрала..понеже написа, че трудно си намирала Акваефект филтри -  помислих, че точно такива са нужни.

# 605
По едно време или не зареждаха с филтри Акваефект в нашия Кауфланд, или не ги намаляваха...Затова.🙂

# 606
  • в сърцата на децата <3
И аз все това се чудя,понеже си правя и стават супер лесно  ми е странно кой дава толкова пари. Мъжа ми много обича такова месо и често правя по 4 буркана,че толкова ми се събират в тенджерата и като ударя чертата цената на 4 бр излиза колкото 1 от магазина

Може ли рецепта как се прави такова месо?
Благодаря предварително.
В спойлер, понеже е офтопик
Скрит текст:
Желаното месо се нарязва на парчета. Няма значение размера. Посолява се като се спазва съотношението 40 грама сол на 1 кг месо. За мен лично това е много солено и слагам 25 - пак си издържат, нямам развалени. Нататък месото максимално плътно се реди и притъпква в буркани. Отгоре се слагат подправките - за свинско слагам 3-4 черни пиперчета, 2 бахарчета, щедра щипка кимион на зърна и 1 дафинов лист. (Преди да готвя буркана ги махам тези неща, те вече са овкусили). Затварят се с капачките и се стерилизират 3 часа след завиране. Изваждат се, обръщат се върху капачките и се оставят да се поохладят. Преди да са напълно изстинали се обръщат на правилната страна, за да си изплува мазнинката на повърхността - тя запечатва допълнително. Правя такива буркани сама от 3 години насам, тази пролет доядохме последните от първата партида - абсолютно годни и по нищо неразличими от пресни. За сравнение месо 3 години във фризер ще е за боклука категорично. Започнах да ги правя защото е много бързо за готвене. Миналата есен направих и русенско варено - кайма с подправки в буркани. Ми страхотно е - и за мусака става, и за мезе, и за мазане на филийка (но е по-едро от пастет). Правих го по същата технология, но смлях месото.

П.п. забравих да кажа, че месото може да бъде и с кост, само трябва да се съобрази размера, за да влиза в буркана. Миналата пролет купихме цяло яре, направих в буркани и си хапваме когато ни се прииска. От едно 17 кг изчистено махнахме двата бута (един за касапина и един за нас - прясно да сготвим) останалото станаха 15 буркана.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 19:53 от snow_angel

# 607
А може и така, но е за по-бърза консумация:
https://www.vkusi.me/osnovni/meso-pecheno-v-burkan/?fbclid=IwAR1 … XCVxlK73Hj9vVkLVU

# 608
Не пасват добре всички филтри, определено тези от същата марка са най-подходящи.

# 609
А къде ги намираш, в Кауфланд ли?

# 610
Не пасват добре всички филтри, определено тези от същата марка са най-подходящи.
Не знам кои филтри не пасват добре...Може би от цилиндричния тип? Ние използваме два модела кани Акваефект/Аквафор с "правоъгълни" филтри (и на двете марки) и си пасват добре.

# 611
Някакъв с магнезий веднъж взех не помня каква Аква беше трябваше доста да се натисне, по-тумбест беше. И едни Филипс, те са по-добре.

soul81 в Кауфланд май са най-изгодни, е, преди бяха 5 и нещо....

# 612
С магнезий сме купували филтри на Аквафор; според мен, няма някаква осезаема разлика в пасването. Т.е. като размер при филтрите с/без магнезий не съм усетила разлика. Поне с нашите модели кани и филтри.
Тази вечер взехме тиква (по 1,79 лв/кг, излезе почти 7 лева🤪), портокали по 52 ст./кг, царевица по 9 ст. (2 кочана, че останалите бяха с "кухи" зърна- проверено от клиентите преди нас😄), айсберг...

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 23:53 от dolce miele

# 613
Малко по-евтино от Лидл е млякото в Кауфланд сега трябва да го намеря и да го опитам 🤭.
Коментираните евтини сметани и аз не ги открих в Кичука.

Непоискан съвет от мен за каните за вода.Като си купувате гледайте капака да не е с решетка през,която се пълни водата.
Аквафор имам аз с такава решетка, ужас е чистенето на тоя капак от нелепите варовик.

# 614
Хи хи, аз много се зарадвах, когато изпуснах Аквафора с решетката.  😆😁

Общи условия

Активация на акаунт