КАУФЛАНД - тема 59

  • 62 203
  • 897
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 10 518
Много ви благодаря за съветите за каната. Не съм ползвала, все други води съм взимала, но сега вече искам кана.

Цената на тройните сметанки падна на 0,69 лв., това им беше последно, срокът им мина. Но не взех несметни количества, че трябва да внимавам с наситените мазнини.

# 616
  • Мнения: 1 402
Миксерчето за фрапе става ли за обикновено кафе с мляко или трябва да е нес? Някой пробвал ли е?

# 617
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Ако му сложиш обикновено (готово, течно) еспресо ще ти го разбърка. Но то обикновено си има каймак, та няма особен смисъл. Нескафето като се разбие с малко вода става на пяна, това е и идеята на миксерчето. След това се долива млякото и реално кафето от каймака се разтваря малко по малко в млякото.

# 618
  • Мнения: 15 736
Моите сметани бяха със срок 10.08.22. Мислех да сложа 2,а не 3 в сладоледа,но като се сетих,че ще мине срока и едва ли ще я използвам,сложих и третата. Сладоледчето стана хубаво,но повече ни хареса с шоколад и какао вътре. Само сметановия е като едновременшните сухи смески,които бъркахме. Седи като на кристалчета вътре. Ще го хапнем де,но шоколадовия е топ!

# 619
  • Мнения: 32 309
И при нас срокът на сметанките е 10.08., вчера видях една опаковка на рафта, 89 ст.🙂 До 69 ст. при нас едва ли падне цената.
Миксерчето за фрапе може да се използва и за обикновено кафе с мляко- по-точно, може да се разпени млякото и после се добавя кафето (или разпененото мляко се добавя към кафето). Имаше някои тънкости за температурата на млякото, както и определен % масленост май се разпенваше по-лесно от друг...🙂

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 16:57 от dolce miele

# 620
  • Мнения: 20 954
snow_angel, и аз съм решила тази година да правя месо в буркани. Пробвала ли си с месо купено от магазина, или само с домашно си правила?
На мен ми казаха, че сега по жегите не било добре да се консервира месо, трябвало да има Р в месеца: )) Ти съобразяваш ли се с това, къде съхраняваш готовите буркани?

И аз много я мразех тази кана с решетката отгоре.
Долче, аз съм пробвала пилешко печено в буркан, не беше лошо, но и не беше нещо уау. 😁

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 16:09 от Lemy

# 621
  • Мнения: 15 736
Ние правим буркани с месо от К. Едни плешки пускат по някога,по 5-6 лв/кг. Цялата излиза 4-5 кг. На мен варенето по 3 часа ми е досадно,но иначе си става супер.

# 622
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Lemy, правила съм, става. Месото си е месо - все става. А относно сезона - ако имаш студено място за съхранение - няма проблем. Аз и лятото съм правила, но съхранявам в студено мазе. Там целогодишно е около 8-12 градуса.

# 623
  • Мнения: 32 309
Хм, те консервираните буркани не би ли трябвало и на стайна температура да се съхраняват добре? Нали все пак са консервирани? Естествено, не на пряка светлина или на място, където ще ги пече, а на тъмно място, в някой шкаф? Ние имаме панелно мазе, не съм мерила температурата каква е през лятото, но около половината се пада над нивото на земята...
Леми, мисля, че свинско и телешко стават по-добре печени в буркан (а и пиле няма да пека 2 часа). За каната с решетката сме на едно мнение.😁 Но я взехме с 3 филтъра и излизаше безплатна, а за решетката разбрахме чак вкъщи...

# 624
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Долче, на теория си права, но аз не смея. Чувала съм, че бомбират (не знам има ли си официален термин за разхерметизирането на консервите), но от едно време държим само в мазе и не рискувам. Докато бяхме в апартамента пак стояха на село в мазето, просто си носех 2-3 да има в килера и ги употребявах в рамките на месец.

# 625
  • Мнения: 32 309
Имах предвид, че и бурканите в магазина не стоят на 10 градуса. Като купя нещо в буркан от магазина, също не го държа на 10 градуса. Или има значение само за процеса на затваряне на месо в бурканите...🤔 За компотите и лютеницата не съм чула да не могат да се правят през лятото.

# 626
  • Мнения: 2 863
И аз все това се чудя,понеже си правя и стават супер лесно  ми е странно кой дава толкова пари. Мъжа ми много обича такова месо и често правя по 4 буркана,че толкова ми се събират в тенджерата и като ударя чертата цената на 4 бр излиза колкото 1 от магазина
   
Може ли рецепта как се прави такова месо?
Благодаря предварително.
На дъното на буркана слагам 1 непълна супена лъжица сол и зърна черен пипер на око. Нареждам месото нарязано на по-големи парчета,като е хубаво месото да се нареди плътно и да няма въздух. Затварям с капачка ,варя 2 часа и после обръщам бурканите да вакумират. Някои хора слагат и кимион,но ние го предпочитаме само с пипер и сол

# 627
  • Мнения: 20 954
Долче, в купеното от магазина има и няколко консерванта.
Доколкото разбрах, проблемът е че когато е много топло не може да се желира и да стегне. Другия вариант е да се съхранява в хладилник по големите жени.

# 628
  • Мнения: 5 571
Аз телешко от такива буркани много обичам.
Татко е правил и заешко,също беше вкусно.
Свинско и пилешко, мисля че не съм яла от буркан, но телешкото е топ по този начин приготвено🥰

# 629
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Не знам дали имат консерватни магазинните буркани, но като ходя пак ще погледна Simple Smile Иначе не съм убедена дали има разлика при консервиране в автоклав и стандартното домашно стерилизиране в съд с вода, но е възможно и да има.

Общи условия

Активация на акаунт