91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 106
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • София
През последните две години аз също съм виждала поименни списъци в сайта, но не помня за какво беше - за лайстунг или за другите паралелки и дали беше в 8-ми или 9-ти клас.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 13:37 от elita

# 256
  • София
Здравейте,

Ето списъците, които са на страница 9, струва ми се, в Новини:

https://91neg.bg/novini/page/9/

# 257
Здравейте! Аз искам да попитам принципно за 9ти клас провежда ли се родителска среща?

# 258
Провежда се да, на малко по-късен етап , в началото и в края на учебната година .

# 259
От 15.09 се въвеждат пак мерки и ограничения, включително и за родителските срещи. Така беше и миналата година. И все пак е имало родителска среща за 8ми клас, нали? Нали няма да я отложат нещо? 🤔

# 260
точка 13 от заповедта:
13. Осъществяване на комуникацията между родители и педагогически персонал
(провеждане на родителски срещи и др.) от разстояние (по телефон, електронна поща, платформи и др.), а при необходимост от пряка комуникация се спазват изискванията за физическа дистанция от 1,5 м;

# 261
точка 13 от заповедта:
13. Осъществяване на комуникацията между родители и педагогически персонал
(провеждане на родителски срещи и др.) от разстояние (по телефон, електронна поща, платформи и др.), а при необходимост от пряка комуникация се спазват изискванията за физическа дистанция от 1,5 м;

Прочетох го. Но как се провежда РС с дистанция 1.5 метра?
Просто се притесних да не останем без РС. В другите училища почти вече си ги проведоха.

# 262
  • където и да е,само да не съм сама
Поне за НЕГ липсата на РД е добре дошло.
Миналата година първи срок имахме в Тиймс/примерно ноември/,а вторият - присъствена.
На въпроси от организационен характер така или иначе не отговарят.

# 263
Зайченце, на родителските срещи не се получава кой знае каква информация. Включително на първата. Досега дори за учебниците са казвали да се изчака всеки учител да влезе в час и да каже на децата кой учебник да си купят.
Не знам какво очакваш да чуеш на родителската среща.
Перифразирам нещо, което вече се писа по-горе:
Всяка сравнение с други училища и сайтове е неправилно и травмиращо.

# 264
Нямам някакви конкретни очаквания. Просто да се запознаем с класната и другите родители.
Моето дете е освободено от Физическо и много се притеснява от това. Това ще ми е основната задача на мен, да разговарям с класната.

# 265
ЛКК с решение за освобождаване от физическо се дава на медицинската сестра. Кабинетът е срещу портиерното помещение. Ако в работно време обясните повода за посещението, на пропуска ще Ви пуснат. Разбира се, с класната може да обсъдите причините за освобождаването и конкретика, която считате, че тя следва да знае, но ако представите документа на учителката, безсмислено ще я обремените тя да го входира при мед. сестра.

# 266
ЛКК с решение за освобождаване от физическо се дава на медицинската сестра. Кабинетът е срещу портиерното помещение. Ако в работно време обясните повода за посещението, на пропуска ще Ви пуснат. Разбира се, с класната може да обсъдите причините за освобождаването и конкретика, която считате, че тя следва да знае, но ако представите документа на учителката, безсмислено ще я обремените тя да го входира при мед. сестра.

Много благодаря за разяснението. Няма да натоварвам класната, по-скоро очаквах да ми обясни какъв е реда и какво да направя. Вече знам. Благодаря отново! 😊

# 267
И моят вече 10ти клас ще е освободен от физическо. Освен подаване на документите в поликлиниката за комисия (щом е за цялата година) , в училището при сестрата попълвахаме мин. година и декларция дали ще стои в салона по време на час или може да е извън сградата

# 268
  • столицата
Ако сте при Манова по физическо, там освобождаването е направо драма. Най-добре е родителят да се види директно с нея и да уточни какво изисква. Помня, че на РС изрично обясняваше, че ученикът трябва да присъства в час.  Имаше и конкретни изисквания към документите за освобождаване,  но не съм ги запомнила, защото не ме е интересувало. Знам, че другите учители са много по-разбрани.

# 269
galimar, az-mama2 благодаря Ви за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт