91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 073
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Честит празник! Здрава и успешна година!
И въпрос за пустите профили отново - има ли и друг 11ти клас, който и след срещата днес с класен да не знае дали са удовлетворили първите желания за профил?
Нашите (при Стоева) по програма утре профил нямат... та щяло да се разбере, ама друг път...

# 301
  • София
Mileto, честит двоен празник!
Много здраве, щастие и успехи пожелавам на теб и на 12-класничката! Тя да си осъществи целите и мечтите, а ти да се гордееш с нея!
На добър час на всички ученици! Успешна и присъствена 😉 година!
Моята осмокласничка е доста спечена. Класната ги е посъветвала да избягват всякакви извънкласни дейности, втч. социален живот и гаджета.🙂 Който се справял с материала, можело и да спортува.🤨
Изобщо е с усещането, че е попаднала в “най-зубърското училище”.🙄 Дошли и деветокласниците и ги наплашили, че седми клас ще им се стори песен в сравнене с осми и сега ще ги сгърчат от учене.😂  До сега водихме мотовационни разговори.
Аз да попитам кои осми класове освен нашия ще са първа смяна?

# 302
  • София
Mileto, честит двоен празник!
Много здраве, щастие и успехи пожелавам на теб и на 12-класничката! Тя да си осъществи целите и мечтите, а ти да се гордееш с нея!
На добър час на всички ученици! Успешна и присъствена 😉 година!
Моята осмокласничка е доста спечена. Класната ги е посъветвала да избягват всякакви извънкласни дейности, втч. социален живот и гаджета.🙂 Който се справял с материала, можело и да спортува.🤨
Изобщо е с усещането, че е попаднала в “най-зубърското училище”.🙄 Дошли и деветокласниците и ги наплашили, че седми клас ще им се стори песен в сравнене с осми и сега ще ги сгърчат от учене.😂  До сега водихме мотовационни разговори.
Аз да попитам кои осми класове освен нашия ще са първа смяна?
E, Skiorche, ти пък - знаеш от собствен опит как да я успокоиш, все пак освен немски ще учи само още два сериозни предмета. Да, по немски с този брой часове ученето си е  голямо, но тя е в по-добрата смяна при старта на  маратона, сутрешната. Тоест ще има достатъчно време следобяд и да зубри, и да спортува, докато се напасне към правилното темпо. За гаджета -  все пак има събота и неделя  Joy

# 303
  • столицата
Чак пък без никакъв живот извън НЕГ. В началото е по-трудно докато си създадат ритъма на учене. После всичко е наред. Важното е да не се стресират, че в началото може да имат не само отлични оценки.

# 304
  • София
Да се допълня за  гаджетата - каква събота и неделя само, 5 дни и  в седмицата по коридорите, в класната стая, в двора..Имам съученици и приятели от НЕГ, явно стреснати от  учител пак Joy , че няма много време за социален живот през първата година, които се  събраха на училищната скамейка, и  днес,  десетилетия по-късно, са още  заедно и някои от тях записват наследниците си в зелената клетка (или пък вече ще присъстват на  15.05 на изпращането им)..Скиорче, понеже май и вие по семейному сте от  тази групичка, успокой детето с нагледен пример, че гаджета има.. Wink

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 15:45 от пенсионирана русалка

# 305
  • София
Тийновете повечко обичат да мрънкат и да се оплакват. Наплашили ги били големите, класната и тя.....Слушам ги тези приказки отдавна Simple Smile
Русалке - и ние с мъжа ми сме гаджета от 10-ти клас в немската, но във Варна. Няма такова нещо като липса на социален живот Grinning

# 306
  • София
Ха, ха, Скиорче, те като са при Бонова, може и да е така.Grinning Тя наистина здраво ги напъва, но пък си заслужава. Други искат да учат усилено, а нямат този късмет.

# 307
  • Sofia
Има ли разместване на класните ръководители на 8-те класове?

УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА и нов прекрасен директор пожелавам на всички! (ако още малко се забавят, след 3 год.ще мога да се кандидатирам) Trollface

# 308
  • столицата
Аник, със сигурност ще се справяш в пъти по-добре и ще си по-ангажирана /чела съм ти постовете в бг-мамата Simple Smile/

# 309
  • тук-там
Скиорче, само немски учат в 8 клас (предимно де). Според мен дори ще и е лесно, предвид че е дисцилинирана!

# 310
  • София
Русалке,😂,
Всяка свободна минута в НЕГ, трябва да се оползотворява за гаЖета, че децата ще си останат стари ергени и моми.Wink.
Неслучайно в осми клас ги разделят в две смени - да не се разсейват с прекалено голям избор. И аз така разбрах за съществуването на нашия татко в 8. клас (след подгответо, защото той беше в другата смяна). Ама нали в НЕГ соц. контакти се развиват като на забавен кадър 😉, та сколасахме да се сгаджосаме чак в 11. клас. 😂
Истината е, че най-социалните години в живота ми си бяха точно в НЕГ. Така, че успокоявам моето, както и другите осмокласници…Ще се задомите, споко!
Навремето моята класна беше много мила и кротка жена, но с огромен авторитет. Не си спомням да ни е съсипвала от изпитвания, но всички изпитвахме срам да дойдем на училище без домашно или неучили. Galimar, права си, че някак се свиква с ритъма и даже ти се струва, че имаш предостатъчно свободно време.
AniK, няма ли как да ускориш процедурата😉?

# 311
  • София
И към днешна дата, Скиорче  е така, даже и разстоянията не разделят..
Скрит текст:
По-голяма дружка на моята девойка от пеенето завърши НЕГ и после медицина в Германия. Гаджето й завърши НЕГ, от същия випуск,  и  после медицина в България. Сега и двамата са специализанти в една болница в Германия. Simple Smile Тоест и 6-7 години дистанция не  събори връзката им. Пък някой назад казваше, че не се създавали приятелства в НЕГ, че всеки го карал сам за себе си..Приятелства  дали се създават или не, не знам (моите девойки си имат доста  дружки от НЕГ), но семейства се сформират несъмнено..Stuck Out Tongue
АниК, доста са 3 години, не мъчи хората Heart, нека скоростно назначат някого с конкурс, все ще е  по-добър от мама,  пък ти след 3 години кандидатствай за заместник поне.
Скрит текст:
А пък ако директорът не е читав пак, викаме  веднага медиите и даваме гласност на искането за нов директор със скандирания "А-ни, А-ни, А-ни" пред камерата.  Бг мама е сила, а колко НЕГ-ърски майки има тук, ехееее... Че и девойката ти към този момент може да е  НЕГ-ърче  примерно, от директорския/зам.директорския пост ще имаш поглед над всичко, ако има нужда (едва ли има, де), ще й скръцваш кратичко със зъбки и всичко ще е на 6. Simple Smile Че и  готина/супер младееща като визия директорка ще си има НЕГ Wink, която със сигурност ще влиза в часовете по английски, а няма да си спестява част от тях както прави мама  с немския..

Ей, богато ми е въображението, Верчето пратих  в сънищата/мечтите си на далечни екзотични, отдавна капарирани почивки, а Ани направо я назначих цели 3 години предсрочно..

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 19:06 от пенсионирана русалка

# 312
  • Sofia
Русалка като не иска да се кандидатира Laughing
Наистина, пожелавам много скоро гимназията да има директора, който тези ученици заслужават!

О, аз да се допълня на ранина, че снощи чела-недочела, без очила от телефона и след цял ден откриване, съвет и РС. Та... за мен зам.директорският пост е супер неблагодарна работа - яко бумащина, почти не преподаваш, вършиш цялата черна работа на директора и т.н. Директорско място също никак не ме блазни - смятам, че за да си добър директор, трябва едва ли не да спиш в училището и с училищните дела, да си разчекнат на 100, отговорността е огромна, не си сам шеф, както е в частния бизнес, а финансовото изражение, ако е придобитото с честен труд, не си заслужава. И лошото в двете позиции е, че не преподаваш - това, което засега на мен най-много ми харесва.
Жертвите си заслужават за едно такова училище, каквото е НЕГ - то ще е кауза, не просто длъжност. Затова се чудя какъв ли ще е новият кандидат, когато се появи.
Русалче, много ми харесва една част във втория скрит текст! Ха, дано!!! Hands Pray

И за поста след моя - искрено съчувствам! Какъвто и да е индивидуалният учител, трудно ще покрие 18часа седмично неглиже Sad

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 05:52 от aniK

# 313
Здравейте! Може ли, моля Ви, да ми помогнете с контактите на г-жа Римпова? Детето ми е в 8 клас.. изтегли “късата клечка”.. Търся добър алтернативен учител.. Искрено Ви благодаря предварително!

# 314
  • София
Ани, рано и аз съм се разписала, не само в темата. Сега на лични писах на майка на осмокласник в НЕГ, но нейното дете не е при Велева. Wink Писахме си за г-жа Христова и г-жа Гюлеметова.Иначе за скритата част -  знам коя визираш. Ще бъде така, сигурна съм Simple Smile

Виолетов генерал,  тук  четат майки на деца, които някога са били при  А. Римпова. Дано някоя от тях, след като я  попита дали може, Ви даде координатите й. Да не Ви заблуждавам само, но бях чула, че в последно време работи онлайн. Ани, зависи от избрания учител и детето дали ще стане наваксването на 20 часа с един урок само.  Познавам една майка оттук виртуално, детето й миналата година беше при Велева. Когато и учителят(частният) е на място, и детето е супер мотивирано, слуша, пита при неясноти, пише всичко, което му се даде за домашно, нещата  с наваксването стават. Понеже пък два урока седмично биха били вече много сериозна сума..

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 07:09 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт