91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 061
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Мили дами, моля припомнете ми кога бяха ориентировъчно датите за Austausch за нашите деца, както и за германчетата, идващи в БГ? Искам да си организирам лятото и започвам да го мисля...

Ноеми, за 9 кл. германчетата ще са в БГ в периода 23-30/03 тази година.Не знам дали датите съвпадат за всички класове.
Относно пътуването на нашите деца в Германия- говори се за последната седмица на юни , но точни дати към момента все още няма.

# 526
Мили дами, моля припомнете ми кога бяха ориентировъчно датите за Austausch за нашите деца, както и за германчетата, идващи в БГ? Искам да си организирам лятото и започвам да го мисля...

Ноеми, за 9 кл. германчетата ще са в БГ в периода 23-30/03 тази година.Не знам дали датите съвпадат за всички класове.
Относно пътуването на нашите деца в Германия- говори се за последната седмица на юни , но точни дати към момента все още няма.
Не знам дали тази година е прецедент, но за съжаление не всички от " нашите" деца ще имат шанса да бъдат домакини.

# 527
  • На планетата Земя
Мисля, че не е прецедент. Като идват насам по-малко деца, няма как да се получи. Ние го бяхме измислили с възможност българче без гостенин да пребивава почти постоянно с други две деца, за да не се чувства ощетено. Но така и нищо не се реализира -дойде ковидът, нашите деца нито заминаха, нито посрещнаха.

# 528
Да, но сега ситуацията е, че един цял клас посреща деца, а от другия 13 деца остават без тази възможност. Да не говорим, че 2 от децата са били миналата година домакини и тази отново са избрани.

# 529
  • На планетата Земя
Разбирам!
Да няма във вашия клас доста деца, които не могат да приемат гост тук, така да са декларирали?
Свържете се вие родителите и поискайте обяснение.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 08:16 от Mileto

# 530
  • София
При нас този път беше обратното. Имаше повече германчета и по-малко "домакини". Така, че явно е според ситуацията.

# 531
  • На планетата Земя
Днес и в четвъртък има Berufsmesse (кариерно изложение) в Стопанския факултет, организирано от немския отдел.
Надявам се, че децата от 1-12 клас знаят и който има интерес, ще дойде.

https://www.facebook.com/events/1252229385675857

# 532
Здравейте, майка съм на 3 деца, завършили Немската гимназия по различно време.
От любопитство погледнах сайта на училището днес. Как е възможно в наши дни да има такъв непрофесионален сайт??? Визията, информацията е една и съща от 15 години сигурно... Как пък толко не възложиха на някой да се заеме с тоя сайт? Има толкова много умни кадърни за целта деца. Знам, че и те се възмущават от този сайт.
Виждали ли сте как изглеждат сайтовете на другите елитни гимназии?

P.S.  Извинявам се за офтопика, просто не мога да се сдържа. Още ли е същата директорка?

# 533
Директорката е същата. Права сте за сайта, но за това би следвало да настоява и училищното настоятелство, т.е. родителите. За 8. клас тази година нямаше представена информация за настоятелството или възможност за включване в него. 

# 534
Не знам кой трябва да настоява, ама това си е пълна излагация. При тази директорка и този учителски колектив всичко е замряло в миналия век. На принципа "Не трогай-работает"...

# 535
  • София
То да беше само сайта занемарен…
В края на август минах покрай двора. (Бях писала за това). От една пукнатина в асфалта до баскетболните кошове стърчеше бреза около 1 м. Добре, че я бяха отрязали за първия учебен ден, но през лятото пак ще поникне. Може и някое дете да се спъне в корените й по време на спорт. Повечето гимназии (и елитни и не толкова) си ремонтираха дворовете, сложиха специални настилки, добавиха нови спортни съоръжения. Интересно защо за тях е имало пари, а за НЕГ няма…😠
Малък модел на държавата ни е НЕГ, както и ръководството ѝ.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 19:07 от Skiorche

# 536
  • София
Не се ли чува нещо за конкурс за директори... Или ще се чака да минат изборите ? Попаднах в нета на  коментар за В.Велянова на НУКК  и предстоящ конкурс,  но пък там училището не е подчинено на МОН, а е към Министерство на културата, та прочетеното не е показателно.

lydka, и аз съм с три деца, завършили гимназията в различно време. И какво ми прави впечатление?  Бг сайтът винаги е бил мега зле - от самото му създаване като подарък от бивш ученик, май през 2010 беше. Дотук добре, браво на момчето.. Ама после? Но поне този на немския отдел преди години беше за пример, после  постепенно стана по-постен откъм информация, а сега съвсем -  новина от 07. 02, предшествана от такава от 05.01 и предишна  от 28.10 -  три актуални новини за цял срок. Да не говорим, че преди всичко го имаше преведено и на бг, сега  това е  явно избирателно. Малко в стил " С какъвто живееш, такъв ставаш" са нещата, поКАТРАНчиха се и немците.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 18:12 от пенсионирана русалка

# 537
  • София
Ами КАТРАНА “лепне” здраво, очевидно…
Щом през годините никой не е успял да “го” изчегърта.

# 538
Колко още можеха да постигнат нашите деца, ако имаха подкрепа и от ръководството на гимназията...
Епизодични усилия на отделни учители... Не може креативността да идва само от децата, тя трябва и да се насърчава и от преподавателите. Хвалят се с децата ни, а те израстват не благодарение на учителите, а въпреки тях.
Искрено се надявам това в най-скоро време да се промени!

# 539
Здравейте. Какво представлява този "Флашинг", който всяка година организира 91НЕГ?

Общи условия

Активация на акаунт