91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 70 594
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Заповядайте на Деня на отворените врати на 91.НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" на 24.06.2023г. (събота) от 10:00ч.

Влизането става чрез предварително записване, за да се избегне струпването на хора. Ако искате да се запознаете с обстановката в гимназията, да говорите с учители и ученици, да чуете презентации за дейността в училището, да разберете разликите между DSD и Leistung или да присъствате на демонстрации по химия или модел на Обединените нации, можете да се запишете до 19.06.2023г.
При голям брой желаещи, ще получите имейл с информация за точния час, в който ще Ви очакваме!

Този модел на ОН е страшно интересен. Синът ми участва 2 години в него с огромно желание.

# 646
Някой има ли информация защо не се изплащат стипендиите на учениците и дали въобще децата ще ги получат за втория срок?

# 647
  • На планетата Земя
12 клас са получили стипендии.
Няма как да не получат въобще. Самите те питали ли са класната? Ако попитат, ще разберат.

# 648
  • София, Лагера
Мили дами, имам въпрос: може ли дете от 91НЕГ да се премести в например 73то или 35то, ако не е доволно от училището си? За след 8-ми клас питам.
П.п. Казусът не е мой, така че не знам детайли, просто проучвам възможности.

Извинете за спама, имам въпрос относно немския пак, но не е свързан с НЕГ
Скрит текст:
Може ли да ми препоръчате учител по немски за 8класник, който учи немски в 18то?

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 21:30 от Ноеми

# 649
  • На планетата Земя
Може. Да се обадят да питат, в другите у-ща понякога се освобождават места (изборът е по документи и успех). А и да не няма официално свободно, може да се говори, да се опита, да се види какви са възможностите.

# 650
  • София
В тази посока местенето ще е по-лесно, отколкото от 35-то в НЕГ (по информация от близко дете в 35-то, което не си харесва училището). Интересно ми стана от какво не е доволно в 8-ми клас, като основно учат НЕ и догодина ще продължат с различни преподаватели (може би само по БЕЛ ще се запази).

# 651
  • София
В тази посока местенето ще е по-лесно, отколкото от 35-то в НЕГ (по информация от близко дете в 35-то, което не си харесва училището). Интересно ми стана от какво не е доволно в 8-ми клас, като основно учат НЕ и догодина ще продължат с различни преподаватели (може би само по БЕЛ ще се запази).
Не всички са при Бонова или подобен учител по немски..Wink И това би могло да е сериозен повод за недоволство.

# 652
  • София
Имах предвид, че от следващата година никой няма да бъде нито при Бонова, нито при другите преподаватели по НЕ от 8-ми клас. В този смисъл и в НЕГ и в 73-то и в 35-то учителите ще са нови и различни. А иначе може някой да е недоволен и от Бонова, че го е претоварила Simple Smile. Не мога да съпоставя качеството на обучение по НЕ в трите училища след 8-ми клас (изключвам Лайстунг). Като разлика виждам, че в другите училища се предлага различен втори език от английския, но това е било ясно още при кандидатстването и не мисля, че е водещо.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 12:10 от Skiorche

# 653
  • София
Да, това е така, ама като в 8 клас си изтеглил късата клечка, си вече принципно негативно настроен и разочарован, нищо че си наясно, че нагоре няма да е тя. Но пък от друга страна ако това е причината, гаранцията е точно никаква на кого ще попаднеш нагоре по немски и в НЕГ, и в 73-то, и в 35-то..Недоволни има и на трите места.

# 654
Изтегляйки къса клечка в 8-ми клас, в 9-ти дупките се виждат от самолет. Но както казва госпожата по немски тази година, имат ли желание могат да наваксат, къде сами, къде с малко помощ.
Та разбирам желанието за местене, но не мисля, че ще е по-правилният избор!

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 12:23 от Бобец

# 655
  • София
Бобец, съжалявам за “късата клечка” 🙁 Скоро предстои директорски тест. Чудя се защо изобщо се провежда като директорката не си прави изводи от резултатите му? Изобщо до кога ще търпим такава несправедливост спрямо децата, които са положили огромни усилия, за да могат да изучават немски на високо ниво?
Тук има родители с ученици от “Д” клас. Нека да споделят как стоят нещата в момента. Имам усещането, че децата не роптаят срещу класната си, а даже я харесват. И тогава за много родители посредственото преподаване остава незабелязано. Нека да направим пореден (надявам се последен) опит за подписка за отстраняване на това огромно недоразумение.Sad! (от което 73-то училище щедро се е оттървало в полза на НЕГ)
И миналата година се обсъждаше този въпрос, но не се стигна до някакви конкретни действия. Шансът на въпросната учителка е, че преподава само една година на децата и те докато се усетят, време за промени няма. Мисля, че точно сега е моментът да се действа, защото резултатите от теста (дано да греша), ще бъдат показателни и в подкрепа на потърпевшите.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 18:51 от Skiorche

# 656
Skiorche, благодаря за подкрепата! Преживяхме я "късата клечка" с безценната помощ на една съфорумка. Purple Heart
За съжаление махането на въпросната госпожа няма как да стане, когато половината родители са "супер" доволни от нея и я подкрепят! Участвала съм в подписка за махането на учител в предишното ни училище и знам как се случват нещата. Тогава директорката ни подкрепи, но не съм сигурна дали в НЕГ родителите ще получат такава подкрепа от дамата заемаща тази длъжност?!?
Както написах и в предишния ми пост в 9-ти клас нещата могат да се коригират, но наистина трябва да се положат доста усилия и най-вече да има желание!
(*) Колкото до директорския тест той е без никаква стойност, след като не се взимат предвид резултатите! А те се виждат още на изпита за Лайстунг, макар и да не се явяват всички деца от класа. За госпожата тогава беше по-важно с какво са облечени децата, а не дали са подготвени за него.Disappointed Relieved

# 657
  • София
Мислех си, че този път жалбата трябва да стигне до МОН. То е ясно, че директорката няма да направи нищо по въпроса. Не ѝ ли дойде вече време за пенсия😡?
Но само с няколко недоволни родители от цял клас наистина ще е трудно.

# 658
  • София
Ирина Велева сама подсказва на децата на "директорското" контролно и сама го проверява. Това е угодно и на нея, и на децата , и на родителите.
Кому не е удобна Ирина Велева? На някакви хейтъри от бгмама.

# 659
Да, часовете при Ирина Велева са песен. 8-ми клас минава лежерно и като ваканция. Какво повече да искат учениците! А и родителите, като виждат едни доволни и щастливи деца. Госпожата и директорката са доволни също от показаните отлични резултати. Проблема идва след това, в 9-ти клас, който е като сблъсък с товарния влак. И потърпевшите осъзнават, колко НЕ са научили немския. Пък хейтърите си хейтят и се спасяват по единично. Защото всеки опит  да бъде направено нещо по въпроса е бил потушен с викове, крясъци и високопарни обяснения колко е "велика" госпожата!
Повече нямам какво да кажа по въпроса. Все по силно се надявам следващите класове да са по единни и по мотивирани да направят нещо по въпроса без да си затварят очите!

Общи условия

Активация на акаунт