"За МАРТенчето таз година подарък под елхичката ще има!"

• 10 464
  • 284
  •   1
Отговори
# 255
здравейте и от мен,
нямах компютър два дни и от вчера следобяд правя опити да ви изчета, токущо успях Simple Smile
да се изкажа и аз за татито, когато иска помага много, но нещо много често почна да се прави на ощипан #2gunfire
а и аз се опитвам да се разболявам от няколко дни и ми е много  гадно и нервно, малкия нищо не иска да прави сам, неиска да седи, само се оптива да се изправя, неуспява и следва страшен рев, иска да го водя да ходи, неиска проходилка, абе ужас.....ама стига съм ви занимавала Rolling Eyes
Дейзи малката е страшна на гърнето Laughing
Прасенце много неприятно с ваничката, добре че се е разминало без последствия за Бобката Praynig
да се отчетеме вчера ходихме на консултация, 8,970 и 77см.
долните зъби са напът, вече не само по думите на докторката Laughing, венеца му се е изравнил, дано скоро и ние да се похвалиме

друго при нас няма, целувки на всички бебоци и лек ден

# 256
мами вчера по време на къпането ваничката на Бобката падна ,строши се,таткото извадил малчо в последните части от секундата преди да се пребие в плочките PraynigСлава чразминахме се само с уплахата на мъжо,Бобката е ок даже не е разбрал какво става Praynigно сега се чудя дали да го къпем вече в нашата вана-той е 10 кила шавливо момче и явно не е вече за бебешка вана newsm78

ЛЕЛЕ УЖАС. Сега разбирам ащо моя мъж категорично отказа да купим стойка за вана.Думите му бяха:  "Добре , ще вземем стойка , но не виждаш ли колко са паянтови.Като издрънчи детето на плочките , пак ще плачеш............"
Явно е бил прав.Аз слагам бебешката ваничка във нашата вана и май е най безопасно.
Май  и аз ще отпадна за партито .Ели от Вторник следобяд е с температура 37.4. Тази сутрин даже беше 38.3.Водих я на преглед и уж няма нищо.Но ако е зъб .....само да се покаже , ще му кажа аз.Само ми мъчи детето #2gunfire
Дарлинг , отстъпвам ти нашето  място за партито..........А ако Ели се оправи и не е било нещо сериозно (което да застрашава другите сладурчета) , мисля че няма да има проблем да се включим в последния момент.Засега бия отбой.

# 257
Цеци благодаря за местенцето Hug , че ми беше едно... само моето ли няма да го заведа за скубе брадата на дядо Коледа...ха-ха

честито на озъбилите се

после пак ...

# 258
Калоян го къпахме във ваничка (подпряна на два стола в неговата стая) първия месец, докато живеехме при майка ми, защото тя много настояваше да го къпем в собствен сос/ваничка.) От тогава го къпем само под душа. Много е удобно, той си се гуши и много се кефи.
Преди 2 седмици реших да го пусна да плацика във ваничката поставена директно на пода. познайте след колко секунди беше на земята! изправи се, обърна я, и Бам! челото в плочките. и това само докато се пресегна да взема душа! Shocked
освен това все се пързаля и тръгва да се дави (което си има добрите страни... вади си сополките  Mr. Green ).
Последните два пъти излизаше напряко да пипа водата върху плочките с ръце, а дупето и краката му стърчаха във въздуха, "държеше" се само на гърдички, подпряни в ръба на ваничката. (снимките са още на камерата, като ги сваля ще покажа Simple Smile )
Е, сори, ама КАЗАХ СТИГА !   Stop много трудна тая метода бе! За това, след една седмица мъки се върнахме към добрия стар душ. 

Цеци, да се оправя бебона бързо!

Креми, стискаме палци за изпита!

за НИТРАТИТЕ... сигурно сте го чели тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103106.0

но все пак, как да ги намалим:

При приготвяне на салати накиснете зеленчуците около 10-15 минути в студена вода, след което изплакнете с топла.
    • Преди варене разрежете картофите, морковите и цвеклото на четири части и ги накиснете 10-15 минути в хладка вода, а след това ги сварете и сгответе в чиста вода.
    • Нитратите не се разпределят равномерно в суровите зеленчуци – в картофите и краставиците те са по-близо до повърхността, а в зелето и морковите – в сърцевината. Ето защо за предпочитане е първите да се белят, на зелето да се отстранява кочанът, а на морковите да се отрязва около 1 см от дръжката.
    • Имайте предвид, че при замразените зеленчуци не е констатирано намалено съдържание на нитрати.
    • При варените картофи нитратите се понижават с 80%, в готвеното зеле – със 70%, а във варените моркови – с 60%.

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 13:07 от kalina na kayo

# 259
Прасенце и на нас ни се случи сьщата случка сьс стойката още лятото. На самата стойка едното желязо направо се скьса,при все ,че Марти не е много едьр. И бях самичка,кьпех го в спалнята,всичката вода се изля по паркета,но в последния момент хванах детето. Та много добре те разбирам какво сте изживяли.Аз вече го кьпя в кухнята вьрху масата. Но пьк той се изправя прав вьв коритото ooooh! Та скоро и там няма да е безопасно.

# 260
  • София
Привет,маминки! Hug
Леле,момичета,шашнахте ме с тия стойки,добре,че моя шишо не се е изтърсил,че както често го къпя сама... ooooh!Прасенце,добре,че мъжа ти е отреагирал светкавично и Бобката е добре!Тая вечер ще накарам мъжа ми да огледа стойката да не поддава от някъде,на мен ми се струваше доста стабилна,ама ето какво се случва...
Дейзи,наистина хубава украса,а Али е страшно сладкишче!
Аз излизам на кафе с приятелка Grinning,откакто видях(На срещичката),че мъжете ми се оправят страхотно и сами,реших,че ще излизам вече и аз за да разтоварвам малко напрежението.
Айде до после!

# 261
Прасенце, добре че сте се разминали само с уплахата!!!!
Ние също от 3-4 месеца не ползваме стойката, че много ме е страх.
Калина, като чета кви ги върши твоят дечко имам чувството, че моето е бавноразвиващо се  Shocked. Като се къпе си лежи още върху стойката и само рита - отвреме на време седя и това е. Въобще няма никакви мераци да се изправя.
Вчера му купих уокъра на чико като на туити. Ама с тези темпове май ще го ползва към третия рожден ден. Направо почна да ме гепва параноята дали всичко си му е наред. Седи, стои на кръчета ама само като го държа  newsm78

# 262
Това за нитратите е много полезно. Макар, че аз без да искам си ги правя тези нещаот край време.

Герчо, не му се притеснявай на Иван. Съвсем си е добре момчето. Никой не е казал, че всички трябва да проходях на 10м  Grinning

# 263
Калина, като чета кви ги върши твоят дечко имам чувството, че моето е бавноразвиващо се  Shocked.

Герчо, и аз така се почувствах за мойто гардже, когато ти изнесе на показ активния речник на Иван. Кайо пък хич не бърбори.

# 264
  • София
Прасенце, браво на мъжа ти, че не се е шашнал и е реагирал така бързо, че даже Бобката не е разбрал какво става.  Peace
Моят мъж много искаше ваничка със стойка, но аз пък бях против. Даже поспорихме и на другия ден ми носи тази на снимката. В интерес на истината много добър избор направи тогава. Бояна се чувства много удобно, сигурно и не се пързаля, защото на дъното има грапава подложка. За стойка използваме тоалетната.

Може ли джуджето на Дейзи и нас да посети - Бояна изобщо не иска да седне на нещото, наречено гърне.  Wink

# 265
здравейте,

ох, какъв неприятен инцидент, Прасенце, цяло чудо си е, че Бобката дори не е разбрал, браво на мъжа ти!

Аз още не съм купила гърне и май ще го направя след два-три месеца. Не виждам смисъл за момента , при положение, че нищо не разбира и не ходи по едно и също време, че поне да се светне, евентуално. Не знам всъщност, дори и педи каза след годинката, вие откъде решихте, че трябва вече децата да се учат на гърне? Да не би аз нещо да не съм в час ?  newsm78

# 266
Прасенце, тази случка с ваничката звучи ужасно Shockedи ние сме със стойка, ужас, дано няма повече инциденти...иначе за джуджето се разберете с Рапанче Wink----мммм, ама много е сладка Бояна във ваничката Hug

Безмерна, аз не я уча на гърне, идеята ми беше следната - понеже винаги като й сменям памперса я оставям 5-10 мин. по дупе на въздух /да не се подсече/, тя всеки божи път се напикаваше ooooh!мокреше си всички дрехи и я преобличах по 100 пъти, накрая ми писна и взехме гърнето с идетя хем дупарата да не е в памперса, хем ако се напикае да не бърша и преобличам, това е, ама пък Алис се чувства длъжна всеки път поне да се изпишка, та току виж без аз да го целя се научила. Иначе аз мислех да я отучвам от памперса най-рано на година и половина като почне да разбира.

# 267
Daizy,много красива украса имате и нишите в стената много ми харесаха,а малкото джудже е направо върха.Аз съм решила в скоро време да я слагам по малко на гърне,защото някои майки казват,че не ги ли сложим докато навършат годинка,после трудна работа или да я изпишквам над тоалетната чиния. С мен майка ми е процедирала така,още когато съм навършила 5 месеца и после не е имала проблеми,но то си е до дете.Явно е,че оттук нататък очите трябва да са ни на 4,за да не се случват такива инциденти.Лека вечер

# 268
  • София
Аз също не смятам да насилвам нещата с гърнето. Наистина е много рано. Просто искам да я запозная с него, дори само да си играе с гърнето, т.е. да свикне, че има и такова нещо. Бояна също не пълни памперса по едно и също време на деня, така че засега нашите опити са общо взето безсмислени. Това ми е ясно.   bouquet

Между другото на гърнето на Чико пише СЛЕД 18 МЕСЕЦА.

# 269
  • София
Ема се справя добре с гърнето - ака основно в него и то все след сън / аз тогава я слагам/. Абе винаги има нещо свършено вътре, а и много добре приема гърнето - най-често "чете" книжка докато е на него  Joy

Мила, представям си какъв шок сте изживяли Sad Супер е че мъжът ти е реагирал толкова бързо.

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 18:18 от c-mira

Общи условия

Активация на акаунт