С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 398
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Сигурно ще калкулира порцията на снахата по двойна тарифа. А може и да я поднесе със специална гарнитура - лично набрани горски гъби. Това - модерната версия на "Татул".  Simple Smile

# 691
  • Пловдив
Може питането на свеки на РД да не е толкова лично и изобщо да не е защото не харесва снахата.
Някои хора са простички и им липсва възпитание и такт като цяло.
Може би тази свекърва и за внучето си би попитала кой плаща чевермето.
Да, точно такава е! И за детето го прави. Веднъж я чух да пита нещо мъжа ми, той и отговори Ти луда ли си? А тя каза То детето скоро ще порасне,то само ще ми казва. Появих се и разговора приключи.  После питах мъжа ми какво го е питала. Питала дали барбекюто на двора, което правихме предишния ден не е купено с парите, които леля му даде същия ден за подарък на бебето.
До ден днешен се изнервям като помисля какви ли ги разказва на съседите по темата. А моя мъж, вместо да и каже, че живеем добре с доходите ни и имаме достатъчно спестени пари, за да не се налага да харчим от парите на детето, той си мълчи и само й отговаря с една дума. Груб е с нея, а в същото време не умее да поставя граници

# 692
Щом сина и не умее да говори с нея ,опитай ти.По повод рождения ден ,бих и казала ,че баща ми е купил чевермето ,че сме направили барбекюто от спестени пари.Явно жената е простовата,но може би и се  иска да участва по някакъв начин в живота на семейството .
Не казвам да давате отчет,а просто няколко думи понякога.

# 693
Сигурно ще калкулира порцията на снахата по двойна тарифа. А може и да я поднесе със специална гарнитура - лично набрани горски гъби. Това - модерната версия на "Татул".  Simple Smile

Осъвременяване на класиците един вид.
CurryStewWine Glass

Четох в кралската тема за йорданците. Рания писала, че вече има две дъщери и сега и бъдещата снаха е третата й дъщеря. Ами нали голямата принцеса е сгодена също, тя брои ли се все още за дъщеря или нейната бъдеща свекърва си я бройка.Rolling Eyes

# 694
Мимси, доколкото разбирам живеете отделно. Не й се връзвай , пускай я по тъча. Ти няма да я промениш или превъзпиташ. Само тровиш своите нерви и ежедневие.

# 695
Ох, за съжаление няма как да се промени. Ужасно мразя да говоря колко харча, кое кой купува и колко струва. Свекърва ти прекалява с тоя въпрос. Аз нарочно щях да й кажа, че мъжа ми го плаща. Да има храна да мисли, че и да не спи нощес!

# 696
Не разбирам, защо трябва да се обяснява, дали парите са спестени или не. На въпроса кой дал парите, се казва кой и толкова. Ако пита, как я карате въобще с парите, отговаряте, че сте добре. При още по-уточняващ въпрос кой ги изкарва, отговаряте и двамата. Не е нужно да говорите за ниски майчинства и спестени пари. Някои възрастни като им кажеш, че харчиш спестени пари и се притесняват, че си закъсал.

# 697
Няма значение какво ѝ се казва. Според мен тя не го прави от алчност или защото харесва или не харесва някого.
Жената просто е клюкарка и обича да разпитва за всичко и после да го говори наляво и надясно.
И да се говори с нея няма да има полза. Все едно да говориш на хазартен тип колко е лошо да залага.
На жената ѝ харесва да си вре носа навсякъде и на "стари" години няма да се промени.
Ако ѝ кажат, че имат спестявания и живеят добре, пак ще пита даже кой е купил баничката за закуска на детето.
И ще го огласява пред съседи, роднини и познати.
Познавам един такъв случай. Иначе е прекрасна жена, но иска всичко да знае. После го разказва на всеки. Не може да пази тайна. Понякога е опасно, веднъж беше изтърсила насред пазара колко точно пари имат, а живеят на село в крайна къща и някой ще влезе да ги утрепе, остави парите.
Така че просто близките ѝ внимават какво казват пред нея. И децата си са научили да не ѝ казват важни неща, които не трябва да се знаят от комшиите.
Филтриране на информацията, но без човек да се дразни е решението.

# 698
Ще питам нещо, защото ме загриза любопитството.
Колко пък чак толкова струва едно агне, че се повдига въпросът.
Много е идейно обаче.🥳
Мимс, какъв подарък очакваш от свекървата за юбилея ?

# 699
Не е евтино.
За Гергьовден в нашия край живо тегло беше 10 лева килото. Зависи колко голямо ще го купиш. Нашето за Гергьовден беше 18 кила, значи 180 лева.
Може и повече, но са по-мазни.
Сега не знам колко е. А и зависи от мястото.

# 700
Не е чак толкова скъпо.

# 701
Хора ,аз съм на ръба. Малкото ми момче е на на година и два месеца ,разхвърля играчките какво да правя ,по -лош расте от сестра си ,определено. Сестрата на свеки е детска учителка, (вече пенсионер )но нейната дъщеря все още практикува ,като такава, съответно "леля ми"пълни главата на свеки с простотии,като "отучете го да хвърля ,че на еди кой си детето така правело и било голям зор в градината" . Естествено дъщеря и доносничи и тя пък доносничи на свеки ,щото просто са клюкарки.  Не си представям след няколко месеца какъв ад ще е ,щом пусна малкия на ясла. . Как да я спра ?Не отдавна бях писала,че докато дъщеря ми беше в градината и лелята си практикуваше беше викнала не мен ,а свеки за някакво мероприятие без аз нищо да знам . Съвсем случайно видях колата на свекито пред градината ,първо изтръпнах какво ли е станало ,после лелите ми казаха -"че ти не знаеш ли ? Свеърва ти прави мартеници с децата вътре ".Направо полудях !

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 10:38 от Dobriana32

# 702
Не можеш да ги спреш. Приеми мисълта и си живей собствения живот.

# 703
Едвам изтърпях дъщеря ми да се махне от градината ,сега този ад се завръща Sad

# 704
Dobriana, записваш си детето в друга детска градина, да не е при лелята. Иначе не можеш да ги промениш и просто не им се ядосваш. Най- полезно е за теб.
По отношение на свекървата клюкарка, може да иска да се похвали пред съседките, как сина  е поръчал агне за юбилея на снахата. Причините могат да са много, без да са с лошо намерение, просто е такъв капацитета на жената.

Общи условия

Активация на акаунт