С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 383
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Обмислям да го запиша в друга градина ,макар ,че тази която е в града е единствена и е на метър от моето работно място , имам два варианта, но те са на около 3 км разстояние

# 706
Тези 3 км ще ти спестят много нерви. По-добре 3 км, отколкото всеки ден ядове!

# 707
Тези 3 км ще ти спестят много нерви. По-добре 3 км, отколкото всеки ден ядове!
Точно така !

# 708
Това с мартениците ми се видя много гадно, при живи и искащи да се включат родители да ходиш да ги заместваш и да им ограбваш моментите с децата.
Като иска да прави нещо, да си организира отделно вкъщи дейност с детето. Имала си е вече деца, какво сега се прави зорлем на майка на дете, което ѝ е внучка, а не дъщеря.
Тази разказана случка изобщо не ми се вижда безобидна.
И по принцип съм против учители да работят със свои и роднински деца. Не води до нищо добро в повечето случаи.

# 709
Аз се чудя на авторката, от първия пост си помислих, че друга детска градина има през девет гори чак в десета, а то ставало въпрос за 3 километра. 45 минути са пеша. Такива допълнения ме карат да се усъмня в цялата история.
Авторке, не ме разбирай погрешно. Нито ти критикувам житейските решения, нито се мисля за по-права от теб. Изказвам лично мнение.

# 710
Аз се чудя на авторката, от първия пост си помислих, че друга детска градина има през девет гори чак в десета, а то ставало въпрос за 3 километра. 45 минути са пеша. Такива допълнения ме карат да се усъмня в цялата история.
Авторке, не ме разбирай погрешно. Нито ти критикувам житейските решения, нито се мисля за по-права от теб. Изказвам лично мнение.
Просто ми е по- удобно детето ми да е по -близо до мен , но наистина няма да понеса този натиск още веднъж!

# 711
  • някъде в орбита...
И аз помислих че няма алтернатива за да е там детето... Мен по-удобно би ми било да мръдна 3км вместо да ползвам тази градина.

# 712
Не са малко 45 мин ,това е час и  половина пеша, излишни, за разлика от минути да е до работата. Но се надявам има автомобил жената. Наистина, обикновено хората търсят  връзки да е с познати детето, тези  са да бягаш от тях. Не съм от тях как Сийке и Мара подробната в едно, явно това е власт.
 Колкото е прибрана внучката ,толкова брат и като реши хвърля , не ми прави впечатление, израства се полека ,спокойно.

# 713
Ако тези 3 километра са в място без градски транспорт и авторката не  шофира всеки ден сутрин и вечер не са малко.  В градината само една група ли е, не може ли да си е пак там, но не  при тая леля?

# 714
Аз щях да вдигна гранде скандале заради това с мартениците и на персонала, че не ме е уведомил лично, и на лелята, и на свекървата, ама толкова гранде, че повече нямаше да ми проговорят сигурно.
Запиши второто в другата градина. Имаш ли кола? Или мъжът да го води и взема, вариант ли е?
Пп. Всички малки дечица хвърлят играчки точно в тази възраст около годинката- година и половина. Не знам как така работят с деца, а не са наясно с етапите на детско развитие. То си има причина да го правят, бай дъ уей, и тя е свързана с опознаване на света. Даже би било сттанно ако не хвърляше.

# 715
А ако бяха извикали друга баба да прави мартеници? Не разбрах да са били всички родители на децата, а само една баба и са извикали тази, защото я познават. Да, тъпо е, че не са казали на авторката, но чак такава драма.
Малкото е нормално да разхвърля, ама не му слагайте етикет, че е по-лошо от кака си и не сравнявайте децата.
В малките населени места, за съжаление е така. Единствения шанс е друга градина. Ако не ми е удс, просто намерете начин да поставите граници, ама ще е трудно.

# 716
За мен е странно, че учителката е казала на родителите на другите деца за мартениците, а на авторката- не. Защо? Нали тя взима детето?

# 717
Ако свекървата взема детето, или както лелята я познава и е казала за мартениците аз не виждам особена драма. Свекървата обаче е трябвало да каже на майката и да се разберат коя да отиде, както и за да не я поставя в неловко положение да не знае какво става в групата на детето.
Всички тези неща са дреболии, но разбирам, че на етапа на който е авторката са и много важни. Всъщност единственото съществено е как гледат детето в тая градина и чувства ли се то добре там. Добри ли са условията и персонала, държат ли се добре с децата. Иначе другото казал - рекъл наистина е дразнещо, но и не е толкова важно. Казала лелята, че детето хвърля и вече драма. Голям праз.

# 718
Така се докарват комплекси на децата, като някоя доброжелателна роднина им обясни какво не им е наред.
Не е съвсем безобидно.

# 719
Или на майката, че не се справя.
 В градините и без това е шестица от тотото да попаднеш на свестен персонал, никаква гаранция няма, че в другата детето ще е по-добре. Затова моят съвет е да гледа какви са условията и отношението към децата, да се информира хубаво и да запише детето там, където ще го гледат по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт