С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 561
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Предполагам, си й казала, че е по-удобно да звъни следобед?

# 226
В случая, по телефона не съм и го казвала, но тя би трябвало перфектно да знае, защото буквално няколко дни по-рано се наложи да гледа малкия. И знае, че следобяд не излизаме в жегите, чак след вечерята му. И все си мисля, че е близко до акъла, че като сме навън, трябва да го наблюдавам на 1000%, не да си разтяга локуми и аз да тичам с телефона в ръка след него, за да може да го гледа какво прави. Но да, може би и в мен си е грешката, че не съм и го казала категорично.

# 227
Не разбирам, защо, след като се интересува от внучето си, свекървата звъни на снаха си, а не на сина си? Когато / ако имам внуци някой ден, последният човек на когото бих се обадила за инфо за тях, ще е снаха ми или зет ми. Естествено, че ще се обадя на моето дете.

# 228
Защото той беше контактен с нея, и аз го карантинирах там при тях

# 229
Според мен трябва да й кажеш да звъни в друг час. Явно й е скучно и се чуди с какво да се занимава през карантината. Не й вдигай и толкова.

# 230
За щастие "карантината й" приключи днес. Странното е, че карантината и щеше да се изразява в това, да си седи в нейната стая, а след 2 дни, когато вече се почувства добре, започна да си щъка. Това не го разбирам, та нали там е собственият и син, за него ако не помисли, за кого.

# 231
Не разбрах последния пост. Нали синът ѝ вече е бил контактен с нея? И нали ти си го карантирнирала при нея?

# 232
  • София
Като те дразни кога звъни, просто й кажи кога е удобно.

# 233
В моите очи карантината не приключва с това, контактни сме сме, но вече съм добре и ще се виждаме пак до края на карантината. Но не съм медицинско лице де, та да се изказвам като последна инстанция. Просто за мен всеки си носи глава на раменете и трябва да пази себе си и близките си доколкото може. Това, че се чувстваш вече добре, не значи, че не си потенциален носител на зарази, нали в това е смисъла. И разбирам, да е панелка 90кв, ми не, двуетажна къща е, все можеха да си измислят вариант. Но както и да е де, мъжа ми, за щастие ве успя да го пипне, всичко засега приключи. А и първоначалната тема беше съвсем друга, измести фокуса нещо, с разни притурки. А че няма да звъниш на бъдещите си снаха/зет не говори съвсем добре.

# 234
За разговорите с детето- най-лесно е да се каже"моля, обади се в толкова и толкова". Жената не знае режима ви, може пък детето да спи в 16ч или ти да се занимаваш с нещо домакинско. Затова да е избрала времето за разходка. Да и беше казала"Извинявай, сега не мога да говоря, защото..." и да беше и се обадила ти.Как не се съобразила, ами лесно е да се каже в прав текст, не тя да гадае. А при нормални отношения е лесно да се окаже внимание на болен човек, да се изпревари обаждането, тъкмо ще си избереш удобно за разговор време.

# 235
Звъни на нея, защото тя е по цял ден с детето, мъжа предполагам е на работа.
Просто ти й се обаждай, когато ти е удобно и ще свикне.

Моето дете вече не иска да звъни на свеки. От както си е заминала, не й е звънял. И тя преди звънеше само на мен, ама сега започна да звъни на мъжа ми и да му се оплаква, че не виждала малкото и защо не й се обаждало. А всъщност тригодишното продължава да й се сърди, защото му провали рождения ден и не мога да го убедя да говори с нея. Не, че не се опитвам, напротив искам да си поддържат връзка, ама то е инатесто и не става.

# 236
В моите очи карантината не приключва с това, контактни сме сме, но вече съм добре и ще се виждаме пак до края на карантината. Но не съм медицинско лице де, та да се изказвам като последна инстанция. Просто за мен всеки си носи глава на раменете и трябва да пази себе си и близките си доколкото може. Това, че се чувстваш вече добре, не значи, че не си потенциален носител на зарази, нали в това е смисъла. И разбирам, да е панелка 90кв, ми не, двуетажна къща е, все можеха да си измислят вариант. Но както и да е де, мъжа ми, за щастие ве успя да го пипне, всичко засега приключи. А и първоначалната тема беше съвсем друга, измести фокуса нещо, с разни притурки. А че няма да звъниш на бъдещите си снаха/зет не говори съвсем добре.
Моля, научи се да четеш с разбиране, ако искаш адекватен разговор.
1. Написаното в този пост не отговаря на въпроса ми от какво недоволстваш, след като мъжът ти вече е бил контактен с майка си и след като ти си го карантинирала при нея? В такъв случай, тя от какво и как да го пази?
2. Не съм твърдяла, че по никакъв повод няма да звъня на бъдещите си зет/снаха. Уточнила съм за какво специфично предпочитам да звъня на моите деца. Да обяснявам ли още или ще ти предизвикам натоварване и объркване от четенето?

# 237

Моето дете вече не иска да звъни на свеки. От както си е заминала, не й е звънял. И тя преди звънеше само на мен, ама сега започна да звъни на мъжа ми и да му се оплаква, че не виждала малкото и защо не й се обаждало. А всъщност тригодишното продължава да й се сърди, защото му провали рождения ден и не мога да го убедя да говори с нея.
Това звучи наистина ужасно. Какво се е случило, как е провален празникът(извинявай, ако си писала, не съм чела всичко). Дано да не е било нарочно.

# 238
Едва ли тригодишното помни и прави такава връзка.

# 239

Моето дете вече не иска да звъни на свеки. От както си е заминала, не й е звънял. И тя преди звънеше само на мен, ама сега започна да звъни на мъжа ми и да му се оплаква, че не виждала малкото и защо не й се обаждало. А всъщност тригодишното продължава да й се сърди, защото му провали рождения ден и не мога да го убедя да говори с нея.
Това звучи наистина ужасно. Какво се е случило, как е провален празникът(извинявай, ако си писала, не съм чела всичко). Дано да не е било нарочно.
Скрит текст:
Ох, ще се опитам на кратко.,....

Пп. По-късно може да изтрия, моля не ме цитирайте.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 10:45 от maiathebee

Общи условия

Активация на акаунт