С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 532
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Мако, и на мен ми омръзна да повтарям, че този път се разсърдих на него,че не е проверил. Не предполагал, че пак ще направят същото, въпреки изричното предупреждение. Вече си имам едно наум и ще му напомням по пътя да купи още нещо.

Тикнат му пликчето (мъничко-колкото за моливи и 2-3 ластика) с думите “ това е за децата” .
Айде сега, не са много хората, дето в момента на сбогуване и то пред останалите членове на семейството, ще почнат да ровичкат и инспектират из пликчето и да броят моливите. Или има такива “немуньовци”, на които не им дреме да направят скандал баш на изпроводяк?

Той казва “откъде да знам, че пак ще направят така”. Признавам си, дори аз не очаквах, че отново пак ще е същото.
Обикновено хората очакват, че като е говорено за нещо, то се спазва.
Тук се стигна дори до това колко изпуснати са децата ми, че да се бият за едни моливи. Все пак децата на ССФ винаги са с бели колосани якички и никога не се бият помежду си за дреболии, пък камо ли да се ровят в куфари.

Аиша, от един баща са децата Simple Smile

Ирис, правилно. Гледам да не се навъртам, докато си говорят и да си щадя нервите.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 16:40 от Kateto_sv

# 511
Кате, аз бих спряла да приемам подаръци за децата от тях. Честно казано, според мен просто са нетактични и нееб@телни, не че има някакъв дълбок замисъл зад това действие, просто не им е важно.
Но щом децата се разстройват, ми се струва по-добре без нищо, отколкото един пакет моливи, който пак да стане повод за караница и между децата, и между родителите.

# 512
Децата се карат не защото нямат играчки,  а защото жадуват за нещо от баба ,връзка  е това.
 Сега ги чакам моите ,нямам пари, та взех  от левче кукла и кола, да не се надяват напразно ,те не  гледат цена и остава това тук за друг път ,но да подам нещо. Имахме дървени разходи и други неща ,та няма. Въобще са еднократни тези ,знам, но те се радват и на пуканки с късмет, дори повече от на нещо скъпо, просто са деца. Всъщност по път ще оставят кашони техни играчки в дом, много имат.Дето са им омръзнали или се повтарят ги даряват.

# 513
  • при късмета
Катя, още първия път като го разказваше, наблегна на това, че не е за пръв път едно и също оплакване. Ама ти се сърдиш на мъжа си чак след третото дете. Няма нужда да се оправдаваш на когото и да е. Искаш да нямаш проблем със свекървата, многократно се оплакваш от едно и също нещо и защо? Искаш съвет как да си решиш проблема или само да оплюем свекървата? Защото свекървата всеки път я оплюваме, но нали си наясно, че тя продължава твоите нерви да къса и само оплакване не върши работа. Същите съвети те си дадоха и преди около 2 години, още нямаше трето дете, ама пак същото оплакване. Така че дали ще ги чуеш и осмислиш си зависи само от теб и си е за теб.
Немуньовците м/у другото, не чакат жена им да им се разсърди за нещо, за да са наясно, че някъде има проблем и решението му зависи от тях. Не казват на жена си "сестра ми може да те няма за нищо, и за нито едно раждане да не ти се е обадила, ама ти ще преглътнеш и ще се обадиш да честитиш нейното бебе". Не оправдават изцепките на майка си стократно, докато вече не станат съвсем очевидни и жена им да се разсърди, че да се светнат, че да се светнат, че отдавна е трябвало да променят подхода. Да изброявам ли още?
Ясно е, че няма нужда да им прекъсваш комуникацията, но не е достатъчно, че ти не присъстваш на разговорите. Ако не говориш с мъжа си, не изясните двамата кое е приемливо и кое не, ако той самия не го обясни ясно и категорично да сложи граници на майка си, ще се повтаря едно и също до безкрай. Ей това само трябва да разбереш. Той с теб е съгласен и само и само да няма скандали казва, че си права и т.н., но прави същото и с майка си.

# 514
Ама чакайте сега, този мъж брат ли има, или сестра, че се обърках нещо. Ту едното, ту другото...

# 515
  • при късмета
Да, права си, брат беше. Запомних само, че има и друга близка роднина, чакаща бебе, която не се обадила за нейните, ама се очаква тя да се обади

# 516
И брат и сестра май има.

# 517
Откакто чета за моливите се питам нещо. Ако свекървата изпрати три различни подаръка, децата няма ли да се скарат пак и да завиждат на чуждия подарък. Примерно, ако за каката са моливите, за средното кукла или кола, не помня пОла, а за малкото - топка.Няма ли пак да ги иска всеки тези моливи.
Или всеки си играе  с неговото и няма спор.

# 518
Tays,
В този случай се купуват 3 еднакви комплекта моливи и това е особено ако разликата е малка. При разнополови деца е възможен и вариантът с различни подаръци, пример са моите деца.

# 519
Има периоди всякакви, да се карат за едното, или един да отстъпи, малкия играеше с кукли по едно време ,че сестра му взема мъжките неща. После са разумни и споделят, разменят, зависи как са научени.

# 520
Ами като тази баба няма въображение и все моливи купува, другия път таткото взема три комплекта, слага ги най- отгоре в куфара и така.
Явно свекървата няма да се промени.
И подаръкът и - също .

# 521
многократно се оплакваш от едно и също нещо и защо?

Защото, както и да лавираме и да измисляме начини да замажем бъдещите единични бройки подаръци, това е и си остава гаф на свекървата. Ако ММ докупи още 2 броя или пък ако разделим по два на дете, или пък ако децата престанат да се бият за тях, или пък ако аз ги изхвълря в кофата- това няма да промени факта, че тя праща само едно.

с теб е съгласен само да няма скандали казва, че си права и т.н., но прави същото и с майка си.
Не, не прави така. Напротив, винаги им казва, че не са прави. Той е изключително кротък и спокоен, а съм го виждала да кипва за някои големи техни изцепки.
Достатъчно сме изговорили с него по темата, знаем  си гледните точки. Достатъчно е изговорил и със майка си и сестра си (брата не е замесен), техното становище е “ооо, няма такова нещо, всичко е тип топ”.

Предполагам всички сте нясно, че е почти невъзможно да се промени възрастен индивид, освен ако не стане нещо, което силно да го разтърси и да преобърне нагласите и представите му. Свеки е това, което е, синът ѝ е това, което е и аз съм това, което съм. Отношението им към нас (ММ, децата и мен) няма да се промени. Те са такива с мен и децата, защото са такива и с него. С брат му са по-ниски от тревата, но пък той е изключително зъл и отвратителен с тях. Явно това е единственото, което работи при тях-някой да е по-злобен и жлъчен, тогава кротват. Но пък си го връщат на нас.

Не виждам как може да се постави граница и в същото време да не си прекъсне контакта .Все пак не може да ѝ забрани тя да мисли, говори , да се изразява и действа по нейния си начин. Не може и да се прави на ударен всеки път. Докато има общуване, ще има и изцепки, неизбежно е.

Тайс, разбира се, че получават различни играчки и няма драма. Драмата е, че от “баба” е само това и изведнъж всички искат да го притежават.
А на мен ми е гадно, че дори не си прави труда тя да вземе нещо лично, ами рови за изостанали в шкафовете  ѝ неща. В същото време не крие вълнението си, когато се хвали какво е купила на любимите си внуци.

Боряна, майка ми е трудноподвижна и също им взимаше неща от левчето до нас. А те съвсем не са по левче. Гузно ми е да дава 10лв за кола, която се разпада веднага. Обясних ѝ моята гледна точка, че е по-добре да им даде парите за сладоледи примерно. Разбра ме. Но винаги подчертава, че деца се радват не на пари, а на някава джунджурия.
Помня, че племенниците като имаха РД , майка даваше предвидените пари на снахата, тя да избере подарък според нуждите и предпочитанията, а майка да го поднесе. Така всички бяха доволни-майка се чувства пълноценна,че подаръкът ѝ е потребен, снахата доволна, че няма да ѝ се пречкат ненужни неща.

Вече майка дава по плик с 20 лв на всяко внуче и така.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 23:57 от Kateto_sv

# 522
Аз това делене на братовчедите не мога да го разбера. Наистина ме изумява, освен това с моливите за 3 деца. А на другите деца какво била купувала… Кате, радвай се, че тая жена е далече и рядко се виждате…

# 523
Дадохме за РД пари,  и  другите баба бяха така дали, не купиха нищо. Платили за  празника с деца, каза синът ,че като им трябва нещо ще им купят , но за мен децата си иска тяхното, в ръцете, още , докато сами почнат да харчат , на 7 са, есента  1 клас. Тогава си е тяхно . Ами каквото  е  ,това е  ,не са по левче ,но не са и по 40-50 като другите.

# 524
Здравейте! От известно време се каня да пиша да поискам съвет. С мъжа ми и детето живеем под наем, свекървата упорито настоява да закупи жилище за сина си (сиреч мъжа ми) наскоро им попадна точния имот и те решиха да действат. Малко съм предубедена, притеснява ме факта, че “губя” самостоятелноста си, настоях да участвам по някакъв начин в сделката (финансово) жената отказва, искала да го направи за нас. Вкарвам ли си автогол, ако просто се съглася?

Общи условия

Активация на акаунт