С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 578
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Никакви религии и етноси не играят роля.   
Или се казва, че подаръкът е общ, или въобще не се показва.

# 496
  • ...живея на последния етаж...
За мен най-странното в случая е, че този мъж май дори на си приготвя багажа сам, а мама му го подрежда. Щом не знае какво има в куфара, и чак в къщи се установява нещото...Щото аз ако си прибирам нещата в куфар, и някой ми подаде пакет с подарък, да го сложа и него вътре, все ще разбера какво е. Освен ако не е нещо невероятно опаковано, залепено отвсякъде, ама свекървата не оставя впечатление да е човек, който ще се зори и да опакова и лепи.

# 497
  • при късмета
Никакви религии и етноси не играят роля.   
Или се казва, че подаръкът е общ, или въобще не се показва.
Е да, ама ако гледаш само подаръка конкретно. Ако се отнася за манталитет, нагласи, мироглед, обичаи, какво ти е набито в главата според тях и т.н. има и още как

# 498
За свекървата на Мая-няма друг начин, освен в прав текст-"Ще празнуваме само ние" или "Ще празнуваме само с приятели" и тн.

Не е ли по-добре да каже, че ще празнуват в интимна обстановка? Simple Smile
А ако си говорят по-свободно със свекървата, в прав текст дори да ѝ каже, че е планирала да заведе мъжа си на хотел и да го скъса от секс. Предполагам, че свекървата няма да настоява да се присъедини, ама пък знам ли...

Оле оле мерси. Точно така ще кажа да й каже /мъжа ми/ - че ние планираме да отидем някъде само двамата, а детето ще оставим на баба и дядо /моите/ и да сме си сами. Тя ще го схване намека. Даже ще й.предложа, ако ще си идва, да й дадем детето на нея да го гледа два дена Joy понеже знам, че абсурд да иска Sunglasses ох голямо тенк ю за идеята как да го изиграем Hug

# 499
ма ко,
90% от описаните свекърви в темата са чисти българки и същите простотии вършат - не зачитат снахата и делят внуците.

# 500
  • при късмета
ма ко,
90% от описаните свекърви в темата са чисти българки и същите простотии вършат - не зачитат снахата и делят внуците.
Така е, но в темата обсъждаме свекървенски изцепки.А аз визирам сина, не толкова свекървата. Не казвам, че няма българи мамини синчета, има. Но, ако при нас е изключение, то в мюсюлманските общества е абсолютно правило. Само дето на тези, които слушат и се подчиняват на мама, сакън да не я обидят, а вече отдавна имат собствено семейство, не им казват мамини синчета, а възпитани правилно. Нали разбираш как за едно и също нещо, определенията са на двете крайности

# 501
Имам близка американка, свекървата е австрийка, кореняк виенчанка, демек големата работа. Американката се оплаква, че свекито я дискриминира и гледа презрително, щото не харесва американци. Явно предпочита внука и пренебрегва сестричката. При всяка възможност гледа да прояви груб австрийки сарказъм към снахата.
Другата американка пък е женена за турчин. Турското свеки се държи мило. Единственото оплакване е, че мъжът ѝ държи дрехите му да са изгладени, пък тя не е свикнала да глади и не разбира защо е нужно Simple Smile
В България (основно наблюденията ми са над комшийките), виждам, че свекървите ги е страх да мецнат и думичка, кротко слушат и изпълняват, мир да има.
Като чета из форума свекървенските изцепки и се чудя от коя България са тези зли свекита.

# 502
Имам близка американка, свекървата е австрийка, кореняк виенчанка, демек големата работа. Американката се оплаква, че свекито я дискриминира и гледа презрително, щото не харесва американци. Явно предпочита внука и пренебрегва сестричката. При всяка възможност гледа да прояви груб австрийки сарказъм към снахата.
Другата американка пък е женена за турчин. Турското свеки се държи мило. Единственото оплакване е, че мъжът ѝ държи дрехите му да са изгладени, пък тя не е свикнала да глади и не разбира защо е нужно Simple Smile
В България (основно наблюденията ми са над комшийките), виждам, че свекървите ги е страх да мецнат и думичка, кротко слушат и изпълняват, мир да има.
Като чета из форума свекървенските изцепки и се чудя от коя България са тези зли свекита.

Оххх как ме тригърна това. Моля те кажи, че той сам си глади дрехите, щото... Тя какво общо има с това как ТОЙ бил свикнал. Като си е свикнал, си ги глади. Ай сиктир...

Иначе моята свеки не е зла, а ограничена, несъобразителна и с не особен капацитет.

# 503
  • при късмета

Искаш да кажеш, че твоята свекърва е някакво изключение от съседките си ли? Всички не смеят да мъцнат, а само тя дели внуци, стисната е само към едните, гледа другите и на едната снаха прави метани, другата пренебрегва? Аз лично се съмнявам. В една общност за да има изключение, то за него има основателна причина, като първата за която се сещам, е откъсване от тази общност за дълго време

# 504
  • София
Kateto_sv, изчетох цялата сага с моливите.
Аз имам бегли спомени, че по-големите деца са твои от предишен брак. Ако е така - не бих се чудила защо изпраща само 1 подарък. Жената подарява каквото има само на нейното внуче.
Ясно ми е, че децата са деца, не са виновни, че си търсят подаръка. Но приеми, че жената си е дребнава.
Ако нещо съм объркала, извинявай. Ако е така - пиши и ще си коригирам мнението.

# 505
Aisha, всички са общи.

# 506
От 3 - 4 страници чета казуса с подаръка - моливи и се чудя: щом е подарък, той не е ли опакован като такъв. Свекървата ли го слага в куфара? Мъжът не вижда ли, че е един и да попита:"Това за Пепи ли е? А за Мони и Вики има ли?"
   И щом е на принципа - за афганистанските деца и глада, значи знае, че кутията моливи е само една. Сливи ли има в устата да каже: Баба ви прати 1 кутия, трябва да си я поделите.
  И Катето като си знае мъжа, защо не поеме нещата в свои ръце? Репликата: "Баба е пратила подаръка по пощата/куриер. Не е в куфара." няма ли да спаси положението?  И на децата да не се дава опцията да ровичкат сами в багажа на родителите.

# 507
Според мен като изход от ситуацията може да се каже на децата, че на баба им са се свършили моливите и вече няма да им изпраща. Като посегнат към куфара да им се забрани да ровят чужд багаж при положение, че там няма нищо за тях. Бащата да реши за себе си къде ще носи моливите, така че децата да не ги виждат. А ако се престраши в което се съмнявам може да ги извади от багажа непосредствено преди да тръгне и да ги даде на племенника си ако е там. Ако го няма просто да ги остави на майка си мълчаливо и да не й се обяснява защо. И всеки път така, докато спре да ги слага. Наистина е дразнещо всичко това, но щом мъжът е свестен все ще се намери начин да се прекрати тази подигравка към неговите деца.

# 508
  • при късмета
Проблемът не е в моливите. Ако не са те, ще е друго със същия "успех". Проблемът е, че свекървата всеки път "подрежда" багажа на сина си и той всеки път не роптае, няма претенции какво е сложила, даже по думите на авторката "го е срам" да пита. Нищо, че знае в същото време. Проблемът е мъжа, защото майка му няма да се промени, а от него зависи и нейното поведение и това, как то се отразява и на жена му и на децата му.Не, че свекървата е цвете де, казано ѝ е многократно или да не праща нищо или за всички деца, тя си знае нейното. А най-главния проблем е, че Катя търси вината в свекървата изцяло, а на муньото оправдания да не го натоварва. Ми тя си носи последствията и децата, трябва да го разбере. Ама като гледам нямам особени надежди

# 509
Аз пък я разбирам, че с три деца не иска да се развеждат, или да си прави ад връзката с мъжа си заради майка му. Майка му е далече и Катя въобще може да не контактува с нея, а моливите един н път годишно не са никакъв проблем. Сбили се децата, голяма работа, те също, впрочем, могат и да не се бият за кутия моливи, а да си я поделят.
Мъжът няма да се откаже от майка си и сестра си, нито от нереалистичните си мечти  между тях и жена му да цари сговор, или поне културни отношения, така че тая тема се приема за нещо, което се изключва от спорове и дискусии и всеки си остава на своето мнение и така.

Важното е по всички други въпроси да се разбират и да си гледат дома.

Общи условия

Активация на акаунт