С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 584
  • 761
  •   1
Отговори
# 480

Аз пък не съм ЗА носенето на излишни джунджурии от пътуване. На такива спомени сега им бърша праха, ни да то хвърлиш, ни да го ползваш.
Какви излишни джунджурии? Това са малки деца. Достатъчно е и една дъвка. Дори не от баба. Ти не купуваш ли на децата си нещо като отидеш някъде? Не, защото те чакат, а защото ти искаш - шоколад, местен деликатес, бира, вино, в зависимост от възрастта.

# 481
Тоблерон от летището винаги е супер. Няма нужда от големи подаръци.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 12:39 от Лютиче 2.0

# 482
Мако, предлагам да купи нещо на трите деца, не за да замаже издънките на майка си, а за да зарадва децата. Никакъв проблем не е да отвори куфара и да каже "Вижте какво съм ви донесъл".

# 483
Съжалявам, че ще го кажа, но мъжа ти е в основата на всичко. Двоен стандарт, когато проблема е за теб и децата му, какво толкова. А когато засяга свекървата и зълвата- е проблем и трябва да сте добри. Не става така, щом е създал семейство и деца да ви защитава вас на първо място.
Така го разбирам и аз, но какво е решението, развод?

Боже, не, нали сте далече и иначе нещата вървят.

А за подаръците да проверява какво дават за децата и ако не е за трите да не го взема, или, понеже той няма да го направи, да не го дава въобще, да го махне преди да се прибере. Предполагам, че той им носи подаръци, та ще има какво да намерят в куфара.

Само мъж не би проверил какво изпращат за децата му, аз лично винаги като пращам нещо го давам на родителя, питам подходящо ли е... Но тия явно са пердета и трябва превенция, за да не се разочароват децата.

# 484
  • при късмета
Мако, предлагам да купи нещо на трите деца, не за да замаже издънките на майка си, а за да зарадва децата. Никакъв проблем не е да отвори куфара и да каже "Вижте какво съм ви донесъл".
Това е така, но в конкретиня случай децата знаят, че баща им носи подаръци от баба им. Разликата е фундаментална.
Ирис, тези съвети ги даваха и миналия път. Не са за там, където ги даваш, Катя не е направила и миша стъпка в тази посока, а казус точно с моливи (даже и тя каза, че свекървата обикновено това праща и обикновено само 1 комплект) коментирахме може би преди година и половина - 2. И буква разлика няма от миналия път. И в съветите разбира се, но по-лошото е, че няма разлика в нейните разсъждения

# 485
конкретиня случай децата знаят, че баща им носи подаръци от баба им. Разликата е фундаментална.
Аз точно затова предлагам да казва "Вижте какво съм ви донесъл". Така не приписва подаръка на бабата, а ако децата изрично попитат дали това е подарък от нея, тогава да отговори "Не".

# 486
Аз, (май единствена от всички) си мисля, че освен с мъжа си, Катето има проблем и с децата си. Изцепките на възрастните са ясни, ама дете на 12г(другите не разбрах на колко са) да се хвърлят да ровят куфари и да се бият за кутия моливи... доста изтървани моменти във възпитанието има. Не оправдавам бабата, че е стисната, но все пак пакет моливи не е нещо, което може да се ползва само и единствено от едно дете. А пък да се бият за едни моливи... Казва им се, че така не се прави, грозно е.
За свекървата на Мая-няма друг начин, освен в прав текст-"Ще празнуваме само ние" или "Ще празнуваме само с приятели" и тн. Ваше право е да си отбележите празника както искате, нейно право е да се сърди. Вие не я искате, какъв е проблемът, че се сърди?Ако сте директни, ще и е криво, но ще ви разбере по-ясно и бързо, отколкото да лавира те.

Да ви кажа, по подобен, но всъщност доста различен казус и аз се разсърдих. Защото се отнасяше не за мен, а за детето. Обаче, какво толкова. Не казвам, че имам основание, но обидно ми е, сърдя се. На детето му е смешно, а пък "отсрещната страна" дори не разбра, че се сърдя
Иначе, животът ме е научил, че когато хъмкам, мънкам и измислям оправдания, по-зле става и повече се тормозя. Когато кажа на някого нещата право в очи, може да има изненада и обида, но е по-леко, че нещата са изговорени.

# 487
За свекървата на Мая-няма друг начин, освен в прав текст-"Ще празнуваме само ние" или "Ще празнуваме само с приятели" и тн.

Не е ли по-добре да каже, че ще празнуват в интимна обстановка? Simple Smile
А ако си говорят по-свободно със свекървата, в прав текст дори да ѝ каже, че е планирала да заведе мъжа си на хотел и да го скъса от секс. Предполагам, че свекървата няма да настоява да се присъедини, ама пък знам ли...

# 488
Светкавица, и на мен това ми направи впечатление. Вярно, спомням си и аз като деца колко сме се радвали и очаквали разни подаръци от странство, но сякаш имахме повече такт и търпение.
Този мъж обаче се държи супер глупаво, какво е това мишкуване и срам от голям човек, не знам. Всъщност изобщо не мога да си представя някой да ми бърка из багажа за нещо, пък аз да се правя на ударена. Все пак тук случая изглежда, че не е да са му дали пет торби, които да не иска да инспектира подробно пред всички. И като знае, че стават такива драми, в никакъв момент да не провери... Да беше изровил тия моливи да им ги остави на масата.
Трябва си сериозен разговор, бих поела риска за скандал и сърдене. Да вземе да се стегне малко. Другото решение е Катя да се примири, че ще трябва всеки път да се обажда и да му напомня.

# 489
Добре, ето конкретно предложение как се дели една кутия с моливи на три деца. Майката казва - "Първо мама ще провери куфара". Отваря, вади моливите и казва: "Ха сега, по ред, всеки ще си избере по един молив".
Първо избира най-голямото, и така нататък, докато свършат моливите. Ако останат два или един - отиват в общите. Другият път първо избира друго дете.
Първият път може да се посбутат, но като разберат идеята, другият път ще могат да си поделят всяка кутия моливи справедливо на три.

Това е преценило свекровището - това е дало. Не е нужно да се води Троянска война, просто възрастният (мама, като най-разумна) да вземе контрола и да каже как да се разпределят благата.

# 490
Това е така, но в конкретиня случай децата знаят, че баща им носи подаръци от баба им. Разликата е фундаментална.
Ирис, тези съвети ги даваха и миналия път. Не са за там, където ги даваш, Катя не е направила и миша стъпка в тази посока, а казус точно с моливи (даже и тя каза, че свекървата обикновено това праща и обикновено само 1 комплект) коментирахме може би преди година и половина - 2. И буква разлика няма от миналия път. И в съветите разбира се, но по-лошото е, че няма разлика в нейните разсъждения

Мако, единственото, което мога да направя, е вече да го подсещам да купи нещо по пътя.
За статистиката-мисля, че това е 4тият или 5тият  пакет моливи. Беше март месец, но чак сега пиша да се “похваля”-все пак е свекървенската тема, а свеки е тази която  продължава да праща пакет моливи за три деца, въпреки че вече любезно е помолена да не прави така.

Със свекървата не говоря също от март, по ред причини.
Това, което изпълних от форумските заръки е да излизам, за да не ставам свидетел на твлефонните разговори. Също заявих на ММ да не ме товари с техните измислени проблеми и жалвания.Колкото по-малко знам за тях, толкова по-спокойно ми е.
 Така че имам известен прогрес Bowtie

Той също е говорил с тях многократно през годините, била съм свидетел не веднъж и дваж. Те отричат и подскачат като ощипани невести.

Како Сийке, не са араби. Арабите не са скръндзъви, обичат деца  и демонстрират щедрост и благополучие Simple Smile

ПП. Сега дочитам последните постове. Ако беше по времето на баба ми, майката щеше да даде по 2 молива на дете и готово. И ние с брат ми сме делили един шоколад, ама все ни беше страх да не би половинката на другия да е по-голяма с милиметър Grinning
Сега остава да обвиня и децата в дребнавост. Голямата трябва да отстъпи, щото е голяма, малкото трябва да отстъпи, щото е най-малко, средният пък изобщо не обича да рисува и не му трябват и готово на никой не са нужни, да отиват хуманитарна помощ за гладните в Африка Simple Smile
Ама точно в този момент през детските очи, тези моливи изглеждат като несметно съкровище, единствени и неповторими и тъй желани и от тримата. И това не е защото децата ми непременно са изтървани.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 15:13 от Kateto_sv

# 491

Мако, единственото, което мога да направя, е вече да го подсещам да купи нещо по пътя.
За статистиката-мисля, че това е 4тият или 5тият  пакет моливи. Беше март месец, но чак сега пиша да се “похваля”-все пак е свекървенската тема, а свеки е тази която  продължава да праща пакет моливи за три деца.

Със свекървата не говоря също от март, по ред причини.
Това, което изпълних от форумските заръки е да излизам, за да не ставам свидетел на твлефонните разговори. Също заявих на ММ да не ме товари с техните измислени проблеми и жалвания.Колкото по-малко знам за тях, толкова по-спокойно ми е.
 Така че имам известен прогрес Bowtie

Како Сийке, не са араби. Арабите не са скръндзъви, обичат деца  демонстрират щедрост и благополучие Simple Smile

# 492
Како Сийке, не са араби. Арабите не са скръндзъви, обичат деца  и демонстрират щедрост и благополучие Simple Smile

Но не бяха и българи, нали? Явно грешно съм запомнила или се бъркам с друга история.

Иначе за арабите и аз знам, че са много щедри по принцип, особено към децата.

# 493
  • при късмета
Не е единственото, което може да направиш, обаче или не четеш, или не разбираш какво ти се казва или мъжа ти е такава мижитурка, че и да разбираш, знаеш, че няма да направи нищо. С него ти е проблема, това не разбираш. Майка му каквато и да е си позволява или няма да си позволява каквото и да е, ако той си беше на мястото. Както виждаш нито е разбрала от дума, нито е чула какво ѝ казват, нито има намерение да променя нещо. Нито пък това,ч е не говориш с нея ти е решило проблема, нали? Докато с мъжа ти двамата не заемете една и съща позиция или в случай той да застане твърдо зад теб, нищо няма да постигнеш, пък ти ако щеш го разбирай.

Мюсюлмани бяха по мои спомени, а както съм казвала много пъти в темата, тук няма значение етноса. Заради религията са едни и същи битовизмите и нагласите, а нагласата е, че родителите са преди жена и деца и се слушат безпрекословно, дума на криво не им се казва и винаги са прави и оправдани

# 494

Но не бяха и българи, нали? Явно грешно съм запомнила или се бъркам с друга история.

Иначе за арабите и аз знам, че са много щедри по принцип, особено към децата.

...И са много уважителни към по-възрастните.
Поне каквото аз съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт