С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 496
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Спокойно.Имущество придобито по време на брака е фифти фифти и на двамата.Значи и ти участваш в сделката.

# 526
А свекървата с вас ли ще живее?

На чие име ще бъде имотът?

# 527
Нямаме брак, не желая да имам част от имота.
Няма да живее с нас и апартамента ще е на името на мъжа ми. Просто се притеснявам дали няма да почне да се разпорежда, като удома си свекървищенцето.

# 528
  • Blondeville
Антонова, ако мъжът ти е точен и ако насреща си имаш нормален и интелигентен човек в лицето на свекървата, няма да имаш проблеми.

Ако нито той е точен, нито свекърите нормални и разбрани, където и да живеете, който и да е купил жилището, не би ги спряло да се разпореждат 🙂

# 529
Antonova, зависи. Ако тя го купува с идеята това да бъде вашият дом, няма ключ, не се самопоканва, това е едно. Друго е да има ключове, да идва, когато си иска, да не се съобразява. Вероятно е този имот да се наследи от вашите деца, което би било супер. Ама да се тросне тая свекърва като у тях си... еми не е ок. Ако мъжът ти е читав не би трябвало да има проблеми.

# 530
Здравейте! От известно време се каня да пиша да поискам съвет. С мъжа ми и детето живеем под наем, свекървата упорито настоява да закупи жилище за сина си (сиреч мъжа ми) наскоро им попадна точния имот и те решиха да действат. Малко съм предубедена, притеснява ме факта, че “губя” самостоятелноста си, настоях да участвам по някакъв начин в сделката (финансово) жената отказва, искала да го направи за нас. Вкарвам ли си автогол, ако просто се съглася?
Не мисля, че си вкарваш автогол. Дали ще живееш под наем, или в жилището на мъжа ти, все не е твое.
Ти по-добре познаваш свекърва си, за да прецениш дали смята да се нанесе примерно с вас в това жилище и дали е такъв човек, да се разпорежда.

Даже ако е така, не можеш да спреш мъжа си да има свое жилище, така че не мисля, че ти можеш да не се съгласиш на тази покупка. Остава да се надяваме на добро развитие.

# 531
Решението за тази покупка е на свекървата и мъжа ти, не мисля, че ти можеш да имаш решаваща дума по въпроса. Като иска,  ще му купи.
Вероятно отказва да участваш финансово, защото иска да купи имота  на името на сина си, много ясно.

Тъкмо няма да плащате наем, а апартаментаът ще остане за децата ви. Пък ако свекървата  много почне да се намесва винаги може да излезете пак под наем и да давате този апартамент.

# 532
...Но трябва и мъжът да се съгласи. Да излезе от своя апартамент, да се разправя с наематели и сам да плаща наем. Малко вероятно.

# 533
Зависи какъв е мъжът ти. Ако можеш да разчиташ на него и му имаш доверие - нека му купи, тъкмо няма да плащате наем, децата ще имат наследствен имот. Но! Ако е мамино синче - има хиляди неща, които могат да се случат, щом нямате брак. Прекалено малко информация си дала, за да ти дадем ние адекватен съвет. Мое мнение. Аз не бих приела, защото моята свеки ще натяква, че тя го е купила, тя има право на много неща и т.н. Дори ще има и ключ. Много зависи вие в какви отношения сте и с какви хора си имаш работа.

# 534
Ако сина не може да сложи граници, не само ключ, а и полицейска лента няма да помогне.
Иначе не виждам нищо лошо, ако има ключ и не злоупотребява с него. Когато сме на почивка свекър ми ни полива цветята, ходил е да провери дали е изключена ютията и други подобни.

# 535
Като има кеш, да купува. Един апартамент никога няма да ви е излишен. Дали ще живеете там, дали ще го давате под наем, дали ще го продадете ако ви се наложи. Според мен си е инвестиция. Е, зависи и къде и какво състояние, но общо казано, по-добре със, отколкото без.

# 536
Щом нямате брак,надали можеш да направиш нещо.Това са си техни отношения и апартамента ще си бъде негов.Ти нямаш нищо общо /поне  формално/Никой не знае как ще се развият по-нататък отношенията.Ако свекървата се меси сега,ще се меси и после.Работа на сина и е да установи границите. Погледни го от добрата страна-няма да плащате наем и имота ще е за децата ви.

# 537
Никой не може да спре свекървата да се меси, и без да е купила апартамент. Това поне си личи още от сега, защото след като и дете имате, тя се е изявила вече.

# 538
Щом иска и има възможност, нека да купи Simple Smile Ти няма как да ѝ забраниш. Няма гаранции как ще се развият нещата после. Ти си знаеш какво можеш да очакваш от нея.
Щом твоето име няма да фигурира, не се набутвай с обзавеждане. Те да си поемат масрафа за всичко и готово.

# 539
Не бих се съгласила, ако имам пари да участвам. Ако нямам , кредит ще изтегля и пак ще настоявам за финансово участие, съответно юридически оформено.Безценно е за отношенията в семейството имотът да е общ, така и партньорът ти, и майка му ще се съобразяват.

Общи условия

Активация на акаунт