С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 727
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
А тази леля като каква работи в детската градина?
  Аз бих помолила учителките и директорката да се съобщава на родителите каквото има. Но ако бабата приоритетно прибира детето, сигурно на нея са казали за мартеници. Аз , като баба имаща желание да участва в живота на детето, бих попитала родителите имат ли нещо против аз да ида да правя мартенички. /честно, ако на времето някоя баба беше изявила желание , аз нямаше да се противя/.
   В детската градина, която сме набелязали за внучката, програмата за събитията се изнася на табло. Отделно си имат групи във фейса, където също има инфо. Не си представям учителките да не информират родителите, ако те са основните, които прибират детето.
   И ако нещата са така натегнати , изобщо не виждам основание да се записва в същата градина и малкото дете.
  Продължавам да не разбирам баби, които така нахално се врат в живота на внуците и децата си. Нямат ли си свой живот и интереси?

# 721
А тази леля като каква работи в детската градина?
Сестрата на свеки е детска учителка, (вече пенсионер )но нейната дъщеря все още практикува ,като такава...

# 722
Е да де, ама нали е пенсионер.Или племенницата работи в детската и снася инфо на свеки?

# 723
Племенницата на свекървата работи в детската, както е работила майка и. Явно са създавали доста неприятни емоции на авторката, докато първото дете е било в тази детска градина.

# 724
Детенце на годинка е наречено ЛОШО, защото си хвърля играчките? Честно ли? Да седи мирно и да чете Достоевски ли трябва? Аз бих избрала друга градина, но аз съм проклета.

# 725
Е то и без да е проклет човек би направил същото. Аз се чудя пък защо изобщо авторката ги слуша и им се връзва.
 При цялата информация, до която имаме достъп и при всички книги и статии , които можем да прочетем. Имам внучка на 9 м , най-забавната игра е да хвърля играчки от количката и някой да се навежда да й ги подава.
   И изобщо как може да се нарече дете на 1 г лошо?!

# 726
Детенце на годинка е наречено ЛОШО, защото си хвърля играчките? Честно ли? Да седи мирно и да чете Достоевски ли трябва? Аз бих избрала друга градина, но аз съм проклета.

Майка му го определи като по лошо в сравнение с първото дете,  не е писала някой да го нарича лошо дете.
Учителката е казала да го научат да не си хвърля играчките, за да няма проблеми в градината.

Майката я разбирам, че се притеснява, детето е малко, не може да се научи отведнъж, но учителките имат такива разни претенции - да пие от чаша, да няма памперс, да се храни само... Моето на година и половина нищо от това не правеше, затова не е ходило на ясла. Не само затова, разбира се...
Някои хора пък предпочитат детето да е в градината при роднина, смятат, че ще го гледат по-добре, като е свое.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 13:20 от Iris04

# 727
Като цяло смятам, че сравняване на деца не е правилно. По-добро, по-лошо...Мен ме сравняваха със сестра ми, как си седяла вкъщи и си четяла, а аз съм обикаляла махалите. След години майка ми я караше да излиза, та белким си намери някой приятел.
Да очакваш бебе да е като послушна кукла ми е странно. Като мъжа на колежката ми, който искаше да учат едногодишно да не правело трохи с бисквита...

# 728
Учителките имат такива "претенции" в детската градина. В яслите са с памперс, хранят ги и ги гледат медицински сестри.

# 729
Зависи си от яслата явно.
Но за медицинските сестри си права, така е, и тогава следва роднината на авторката да е медицинска сестра, но беше писано, че сестрата на свекървата е учителка и тя също, или поне аз така разбрах.

Сестрата на свеки е детска учителка, (вече пенсионер )но нейната дъщеря все още практикува ,като такава...

# 730
Скоро не съм ви навестявала, не съм в течение на разговора, но прочетох  последните страници .
Марулетка, какво значи "нахално да се врат"? Ти не искаш ли да си част от живота на внучката ти?  Аз не познавам баби и дядовци, които не искат. И е напълно възможно хем да имат свой живот, хем внуците им да са част от него. Казвам ти от личен опит на баба, гледаща внуци вече 13 години.
 Въпросът е бабите  да не ги обсебват и да  изместват ролята на родителите.
И един друг факт. Питаш дали свекърва  би направила чеверме на сина си. Какво чудно има в това? Аз съм свекърва и правя чеверме на сина си и цялото семейство.  Правя го и на Великден, и на Гергьовден. На Гергьовден  и двамата сме именици.  Отделно Бъдни вечер и Нова година. Това си е традиция в нашата фамилия.  Аз го правя с кеф, те идват с кеф.Кой какво и кога е дал  няма значение, когато има разбирателство.
По казуса за детската градина смятам, че за нищо на света няма да си наруша удобството и да пратя детето на другия край на града. Казвате, че не сте съгласни бабата да ви замества в такива неща и толкова.
Колкото до мартениците, често в ДГ канят някоя баба да е "Баба Марта", да им разкаже легендата, да направят мартеници. В случая бабата е позната, канят нея. Аз лично съм канена  като баба  в ДГ на внучката ми да им разказвам за традиции и ритуали на Бъдни вечер.  Ходила съм на всички тържества в ДГ и в училище досега, както ходят и другите баби на децата в групите  и класовете им.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 21:54 от K.A.G.

# 731
Не приемайте всичко толкова трагично.Какво страшно има,че бабата е правила мартеници с децата.Да,трябвало е учителката да уведоми родителите за мероприятието.Можете да кажете направо на директорката,че държите да сте уведомени за подобни поводи.
Но позволете и на бабите да се порадват на внуците си!Не мислете ,че единствената  им амбиция е да ви изместят.Никой няма да ви измести ,мама е една,но децата имат нужда и от контакт с баббите си.

# 732
Не приемайте всичко толкова трагично.Какво страшно има,че бабата е правила мартеници с децата.Да,трябвало е учителката да уведоми родителите за мероприятието.Можете да кажете направо на директорката,че държите да сте уведомени за подобни поводи.
Но позволете и на бабите да се порадват на внуците си!Не мислете ,че единствената  им амбиция е да ви изместят.Никой няма да ви измести ,мама е една,но децата имат нужда и от контакт с баббите си.

Абе, ако не знам, че има такова мероприятие и свекърва ми е отишла вместо мен.... Доста ще се ядосам.Simple Smile))

# 733
Но позволете и на бабите да се порадват на внуците си!Не мислете ,че единствената  им амбиция е да ви изместят.Никой няма да ви измести ,мама е една,но децата имат нужда и от контакт с баббите си.

Абе, ако не знам, че има такова мероприятие и свекърва ми е отишла вместо мен.... Доста ще се ядосам.Simple Smile))
Да ,аз не знаех ! Тя си е решила ,че ще си я викне ,а тя свекито дори не вдигна телефона да ме уведоми ,а знае ,че съм там с деца ,ще ме види и аз ще ги видя ! Да не говорим ,че бях в родителския актив и такива неща е редно да се обсъдят първо с родител . После и го казах ,за това не премълчах ! Естествено беше много обидена.Е, аз нямам против ,но да каже ,пък и госпожата (лелята) да каже . Всеки ден аз си взимам детето . Свеки работи в друг град и за целта си беше взела почивен ден хаха. Та казуса с малкия не знам как ще го реша , вероятно няма да се падне в групата на щерката ,но тя няма да престане да се интересува и да доносничи

# 734
Да доносничи, свиваш и перките до три пъти, дано разбере. И на  този дето и  търси доносите. Всъщност е по-добре да печелиш битки , отколкото да отстъпваш.
  Няма такъв да се сърди сто години,  все му минава, та не е страшно. Докато се реши човек е  трудното.
 Имахме тук една баба ,дето все тя ходеше на мероприятия, но и гледаше тук внуците ,всичките 4, плаща таксите, всичко. Няма лошо ,но на 8 март си е за майката , тя пак  се похвали,   че тя е ходила. Не ми хареса тогава и ето случката доведе спомена. Друго е , ако мама е възпрепятствана ,да има някой заради детето. Не да се прави на майка бабата ,която и да  е.

Общи условия

Активация на акаунт