Дългото чакане след трансфер-тема 99

• 54 166
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
В ng/mL e. Имам още Циклогест 2х1 и Прегнил през ден. Тази вечер ми беше ред на Прегнила и бих и 1 Пролутекс. Дано се вдигне, че ако заради него приключи всичко ще откача. Cry
Нали уж казват, че при вагинален прием нивото му е по-високо отколкото показват кръвните изследвания...

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 23:19 от *Bobby*

# 601
Боби, бързо ще го вдигнеш сега-даже веднага след инжекцията. Дай Боже това да е чаканата надежда и от нас-динозаврите 🤞 има реален шанс да е девойка 🙃🍀🙏🏼

# 602
А защо девойка? Заради това, че се бори въпреки лошите условия ли? Grinning Аз знам, че женските са по-борбени. Но пък четох, че за мъжките са характерни по-ниските стойности на ЧХГ.
Май ще тичам утре да пусна един Прогестерон сутринта. Да видя какво се случва. Само че няма да е в Надежда, да се надяваме че пак ще ми даде яснота.

# 603
Боби, стискаме палци бързо да се покачи прогрстерона! Успех! Flowers Four Leaf Clover
Иначе, изглеждат добре нещата, не губи надежда! Heart

# 604
Боби, в сходна ситуация ми бяха дали по 2 инжекции прогестан на ден, който е по 50 мг. и си се усвоява от организма. Явно и ти не се разбираш с циклогеста достатъчно, колкото е нов и хубав, не е за всеки. Ужким доза 800 мг. дневно, но пак малее. Помисли наистина за двойна доза инжекции, пролутекса е 25 мг.,нали?

# 605
д-р Цветков беше изписал на мойта колежка по 2 пролутекса на ден след трансфер, а дори нямаше + резултата, така че не мисля че.може да се предозира с по 2...

# 606
Danita, а успя ли да го вдигнеш с инжекциите? Не знам как да си самоизпиша Прогестерон. Дадоха ми точно 3 инжекции и в петък да пусна тест.   Дори да искам да сложа по още 1 доза няма откъде да я взема така спешно. А и не знам дали е редно. Ще пусна утре сутринта изследване, за да видя какво става. Все пак акушерката ходи до кабинета на д-ра да се консултира с него и дойде с новината за 3 инжекции Пролутекс.

# 607
Bobby, успях да го вдигна да, че беше критичен, 3...при установено чхг. Във Фб по групите има пролутекс, прогестан декс, който също е 25 мг. и се поставя в корема. Пролутекс има и в аптека Промахон също. Виж утре сутринта как е прогестерона, винаги можеш да звъннеш в клиниката да ти коригират количеството. Ти си прецени как да подходиш. И решението, и последиците са за нас, лекарите не са на нашето място, надежди и разочарования. А и те трябва да са с трезва глава, ние сме емоционално ангажирани, но и имаме интуиция, която да следваме. Да бъде най-доброто!

# 608
*Bobby*, моят се беше вдигнал и само от глобулите Уртогестан,
в деня на теста: 21.06:  ЧХГ 64,  прогестерон 11.50, увеличиха ми дозата на Утрогестана на 3х2 и след това,
29.06 - ЧХГ - 3740,  прогестерон 27.30
Повече не го тестваха - останах си на 3х2 до навършване на 11 седмица, и тогава го намалих и постепенно спрях
Danita, а успя ли да го вдигнеш с инжекциите? Не знам как да си самоизпиша Прогестерон. Дадоха ми точно 3 инжекции и в петък да пусна тест.   Дори да искам да сложа по още 1 доза няма откъде да я взема така спешно. А и не знам дали е редно. Ще пусна утре сутринта изследване, за да видя какво става. Все пак акушерката ходи до кабинета на д-ра да се консултира с него и дойде с новината за 3 инжекции Пролутекс.

# 609
Lucie, ти си от щастливите, които повишават прогестерон само от глобули. То си приемала 600 мг. дневно, Боби е на 800 мг. дневно, циклогеста е по 400 мг. Аз съм опитвала кринон гел, циклогест и утрогестан, но винаги вдигам с инжекции, без тях не става. С кринон бях с най-добри стойности на теста, макар да е 160 мг. общо.

# 610
Danita 14, права си, тъъъкмо си мислех "ама как не написах в моя конкретен случай" , защото много добре знам как от опит до опит няма общо, камо ли от дама до дама👍 а явно и от препарат до препарат също има разлика, аз никога не съм ползвала друго освен Утрогестан, в скромните ми два опита.
Lucie, ти си от щастливите, които повишават прогестерон само от глобули. То си приемала 600 мг. дневно, Боби е на 800 мг. дневно, циклогеста е по 400 мг. Аз съм опитвала кринон гел, циклогест и утрогестан, но винаги вдигам с инжекции, без тях не става. С кринон бях с най-добри стойности на теста, макар да е 160 мг. общо.

# 611
Lucie, нали трябва да ни е забавно, да сме под напрежение, как ще е едно и също два поредни опита Simple Smile)) Успех да има, всичката мъка си струва! ❤️

# 612
Не знам обаче си мисля как февруари пак така правих 3 теста. Пак ЧХГ растеше бавно и на третия тест падна. Дали и тогава не съм била с критичен Прогестерон... Тогава въобще не го пуснах. Защо лекарите не ни карат да го проследяваме?! То излиза, че сигурно е пълно с опити обречени на неуспех заради някакви такива недоглеждания.
И като се замисля аз по принцип съм с къса лутеална фаза. Това дали също не е знак, че си имам проблем с Прогестерона...  Е, ако сега не успея явно ще имам едно голямо наум за следващия път. Confused

# 613
*Bobby*, напълно съм съгласна с теб, при първият ми опит не се сещам нито веднъж да беше изследван прогестеронът, това беше в БГ,
Тук пък е задължителен, защото и двата пъти го пуснаха,
но както и Данита е написала - лекарите не са на наше място, и колкото и да следват все пак някакви стандартни протоколи, то пък ние си имаме интуиция,
сега ти пожелавам едни хубави положителни мисли, и чакаме с теб резултатите в петък 🤗Flowers Four Leaf Clover

Не знам обаче си мисля как февруари пак така правих 3 теста. Пак ЧХГ растеше бавно и на третия тест падна. Дали и тогава не съм била с критичен Прогестерон... Тогава въобще не го пуснах. Защо лекарите не ни карат да го проследяваме?! То излиза, че сигурно е пълно с опити обречени на неуспех заради някакви такива недоглеждания.
И като се замисля аз по принцип съм с къса лутеална фаза. Това дали също не е знак, че си имам проблем с Прогестерона...  Е, ако сега не успея явно ще имам едно голямо наум за следващия път. Confused

# 614
Боби, февруари стойностите ти бяха много различни и доста по-ниски. Не прави аналогия, надяваме се на най-доброто развитие. Аз съм с къса лутеална фаза, прогестеронът от първия трансфер беше с удивителна на датата на теста, защото беше нисък. Решението беше да се започнат инжекции от пункцията директно, за да се натрупва. След последното фиаско с прогестерон 3 на 6-7 ден след трансфер на бластоцисти, докторът се беше заканил, че ще ме дупчи всеки ден ако трябва, за да следи екстрадиол и прогестерон. То добре, че и до трансфер стигнах, та за момента пускането на кръв се отложи. Истината е, че ние сме много, лекари малко, колко могат да ни следят изкъсо. Но вчера установих, че навсякъде е така. Аз питам и ръчкам за изследвания, за добавки, за всичко. Вчера отидох с баща ми до болницата, за да му пуснат контрола след вливане химиотерапия предната седмица. За втори пореден път се вижда, че има проблем с изчистването на химията от тялото, с ниски нива на определени показатели на кръвта е. Питам доктора какво можем да направим допълнително, дава ми отговор, препоръча две неща и отрече добавката, дадена от лекаря в отделението след химиотерапията. Поръчала съм от iherb добавки, вчера купих и двете, за които каза доктора. Ако татко беше там сам, нямаше да пита, нямаше да му кажат. Как може? Не разбирам, говорим за добри лекари и отлична болница...

Общи условия

Активация на акаунт