В момента чета ... 78

• 42 963
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
И аз имах същите размишления - дали се развива речника на Адуни или просто в един момент вече не ми правеше впечатление.
Адуни и Сирил са любимите ми герои за тази година, поне до момента.

# 106
... Хайде, чакам с нетърпение отзив и за другите части...
Малко не по темата, но току-що ми попадна в електронен вид "Изгубените" - първа част на поредицата за инсп. Лоти Паркър на Патриша Гибни. Прочетох малко за авторката - ирландка, художничка, работила около 30 години държавна работа, преди да започне да пише, чийто съпруг умира от рак точно преди да бъде създадена тази книга, така че самата тя става донякъде прототип на героинята си - също самотна майка с три деца. На пръв поглед изглежда добро криминале. Отделих няколко часа за качествено конвертиране и форматиране, защото книгата се продава в EPUB вариант, но ако това, което ми попадна е онова, за което хората плащат - според мен трябва да си искат парите обратно поне в троен размер!

# 107
  • Русе
Преполових "Последно изкушение" на Семьон Малков. Лека, бързо четяща се книга за мафиотските структури, появата на олигарсите и борбите за надмощие в Русия.

# 108
Някой с впечатления от Парижанина?

# 109
Някой с впечатления от Парижанина?

Беше ми влязла в полезрението, но не знам защо не отказах.
Не прочетох достатъчно отзиви за нея и не ми се рискуваше.

# 110
Планирам да го поканя у дома този парижанин + Зеленски.

# 111
Аня,смея се с глас👍Simple Smile,аз съм на “Две сестри” Фоенкинос.

# 112
Оо, тогава ти признавам, че Фоенкинос също бих го поканила, да си поговорим на френски. 🦊
Две сестри е чудесна, тя ми беше първа среща с него.

# 113
Приключих с "Алиби" А. Кристи. Типично в нейн стил всичко протича с много улики,догадки,възможни извършители,уловки.. очите ми бяха на четири.... имах 2-ма заподозряни още от самото начало и съм горда,че 1-я от тях е убиецът! 😁  2 предположения за мотив и едното се оказа вярно. Станала съм спец😆

Единствено лошо впечатление, което ми остана от книгата е мнооогото грешки ,като виновник е издателство Ера! То да бяха няколко за цялата книга ок, но те бяха на всяка 3-та страница наистина е недопустимо и изключително дразнещо! Ако четат тук ,моля дайте двойна доза кафе на спящите редактори и бъдете по-прецизни в работата си! Имам още 2 книги на Агата Кристи от "Ера", когато им дойде времето ще видя как е положението с грешките силно се надявам в "Алиби" да са си останали всичките!

Мисля да продължа с така нашумялата Невидимите фурии на сърцето Джон Бойн

# 114
Приключих "Студен Гранит" на Стюарт Макбрайд. В обобщение е добре написано криминале, процедурен тип, но динамично, със запомнящи се герои. Не става скучно никъде. По принцип нямам проблем с този жанр. Тук намерих за трудно това, че жертвите са деца (не е спойлър защото този детайл е във всички анотации). Препоръчвам книгата само ако не сте чувствителни на това.

Агата Кристи ми беше любима като тийн! Ще трябва да се върна към нея. Гледам сериали по нейните книги с удоволствие.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 18:07 от Cool_Cat

# 115
  • Mediterraneo
Изтървала съм ви.
Чета "Вярната принцеса" на Филипа Грегъри. От години дреме не бях хващала нейна книга. Върви гладко и бързо, интересна ми е.
В Сторител слушам "Почти перфектна почивка" на Луси Даймън, пф, скучна ми е, ама по половин час на ден, докато шофирам, убивам време. Много образи, объркано действие, реално нищо не се случва. Ама ще я свърша.

# 116
Аз пък в Алиби въобще не подозирах извършителя. Е, заподозрях го към края, но тогава е лесно. Simple Smile

Вчера срещнах думата "саувастика" в Гръцкото съкровище. Мислех, че Ървинг Стоун си я е измислил, или че Шлиман си я е измислил, но се оказа, че наистина имало такъв термин (доверявам се на Уикипедия):

Колкото до сюжета - от една страна се възхищавам на Шлиман, че се е посветил на мечтата си и е работил за осъществяването й. Освен това, смятам че е хубаво, че е дал тежест на Троя - до преди него за града се е говорело официално като за Атлантида - т.е. измислица и ако някой се е осмелявал да изкаже друго мнение, са му се присмивали.
Гледах Изгубените градове на троянците по Вайъсат Хистори и да - това е Троя. Или поне древните римляни са го вярвали (по тяхно време е била туристическа дестинация, колкото и смешно да звучи - това е доказано).

От друга страна, Шлиман е разкопавал както му падне и е постъпил със съкровището както си иска. Което е варварство.
Но пък без него, сигурно и до сега нямаше да е открито Thinking

Колкото до другия аспект на сюжета - а именно, дали младата София го е обичала и е била щастлива с него - трудно е да се каже със сигурност. Тя явно е споделила мечтата му. Ако й е било неприятно, едва ли би могла да се преструва непрекъснато и да бъде негов активен партньор. Не е била просто жена, която да го насърчава, докато отглежда децата и се грижи за дома им, а е работила непрекъснато с него. Смятам, че подобни отношения почиват на дълбока връзка.

# 117
Най-накрая приключих "Парфюмът: историята на един убиец".
Отвратителна история. Като цяло идеята е добра, но през цялото време предизвикваше в мен погнуса.
По ваша препоръка сега започвам "Кървавата годеница".

# 118
това  е идеята на кигата според мен, да предизвика погнуса Simple Smile
За Шлиман ги четох в училище , интересувах се от археология. Сега вече не.
Аз стигнах средата на Извора на Айн Ранд . Значи началото, към  1/3,  едва не се отказах, а аз много рядко се отказвам , после се раздвижи като се появиха и други шефове, не само Питър. Сега да видя как ще е нататък.

# 119
Снощи прочетох една съвсем кратка книжка - "Зимно пътуване" от Амели Нотомб - супер приятна, доста идиотска в добрия смисъл и откровено психеделична. Определено ме заинтригува авторката, досега не бях чела нищо нейно. Не бих могла да коментирам повече, без да издам съществени моменти от съдържанието. Има я в читанка - за час, най-много два се чете.

Общи условия

Активация на акаунт