В момента чета ... 78

• 42 976
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • Mediterraneo
Относно цитирания откъс- наистина те кара да се замислиш. Но да завиждам на някого за липсата на книги в живота му... Не. Напротив, такива хора мога искрено да ги съжалявам. Засегнатата тема е направо за писане на есе, да не се разпростирам.

# 136
Вдигам ръчичка и аз за "Обещанието", загледах и "Есекският змей", но и за нея все още няма никакви отзиви, та ще видим.

# 137
А мен пък този Змей не ме привлича... Не знам защо. Опасявам се да не е разочавание като "Мексиканска готика".
Наистина , няма още отзиви.

# 138
Аз не съм я чела "Мексиканска готика", въпреки че я заглеждах като спечели нещо си в Гудрийдс, не помня какво точно.
Със сигурност ще почакам за змея, корицата му обаче хич не ми харесва. Не обичам корици, които са като постери от филм. На "Обещанието" пък ми допада доста, дано и самата книга да е обещаваща. ☺️

# 139
Нали има сериал по змея - можете да го изгледате, за да добиете впечатление.
Скрит текст:
На мен това заглавие ми звучи малко комично (все едно е намек за нещо друго, а може би точно това е целта и е инфантилно от моя страна, че ми е смешно) и това по някакъв начин ме отблъсна от произведението. 

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 21:24 от pppqqq

# 140
  • София
Приключих с "Ще видиш ти като родиш". Харесвам много Неда Малчева, но според мен силата и е в илюстрациите. Книгата не е нищо особено. Не знам дали причината да не ми хареса е, защото вече имам деца. 😃 Общо взето има само общи приказки и заключения, които според мен знаят и тези, които нямат деца. 😀 Оценка- 2/5.
Продължавам с "Пациент 488", подхождам с много ниски очаквания, заради противоречивите коментари. Масово се пише колко силно започва и колко зле завършва. 😃
Но и доста хора пишат, че много им е харесала, та ми е интересно на мен как ще ми въздейства.

# 141
Аз продължавам да се самонаказвам с Изборът на Софи.
Книга първа- оставам с убеждението, че спонсор е
Скрит текст:
Пфайзър
.
Един от героите е наркоман, но като чета хаотичното писане на автора, май и той е употребявал нещо си.
Книга втора- по-подробни описания за Аушвиц. Като изтребител маневривам из страниците.
Освен с извращения , с нищо друго не бих запомнила това творение.

# 142
Rayna13,
Ще си навлечеш ново домашно… 🦊
Пускам 3 странички от Хората, които са винаги с мен - за малко настроение, а и за да се усети малка част от усмивките и умилението, което носи тази книга (поне за мен).
Скрит текст:

Между другото, този израз трай, коньо, за зелена трева го срещам за първи път.

# 143
Избутах "Двойката от съседната къща" по диагонал. Всъщност направо отидох накрая, за да прочета развръзката, не че много ме интересуваше, но за мое успокоение Joy

След нея започнах "Попитайте Сара Грос" (Жоао Пинто Коелю), пак от библиотеката.
Е, това е вече друго нещо! Веднага ме грабна! Стилът на автора много ми харесва и мисля, че ще се спогодим с него. Ще потърся и други негови книги.
Изобщо, прави ми впечатление, че изд."Лемур" издават доста любопитни книги. Например "Смола", която много ми беше харесала, също е тяхна.

# 144
От известно време заглеждам този автор Жоао Пинто Коелю, така че много благодаря за коментара, със сигурност ще потърся и аз. От Лемур съм си харесала и "Торто Арадо".

# 145
"Трай, коньо, за зелена трЕва" го зная от далечното ми детство. С ударение на Е. Употребяван идиом-като "Вятър го вее на бял кон", който ми е любим.

# 146
  • Между Пирин, Рила и Родопите
При нас се използва повече "Вятър го вее на бяла кобила". Simple Smile

# 147
  • Mostly in my mind
Това не е ли като "трай, бабо, за хубост"? Thinking поне същата асоциация направих.

# 148
Това не е ли като "трай, бабо, за хубост"? Thinking поне същата асоциация направих.

Не.

"Трай, коньо, за зелена трева" -

„Това, което очакваш, няма да стане, ... но щом на теб ти харесва – търпи и се надявай!”
Прави се аналогия с кон, който хранят със слама зимно време и който трябва да потърпи до пролетта за свежа и по-апетитна храна. Използва се най-често, когато някой няма да получи онова, на което се надява.
Т.е. търпи и се надявай на по-добри дни.

# 149
  • Между Пирин, Рила и Родопите

Не, не е!
Използва се за някой разсеян, несериозен.
П.С. Аз за коня имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт