В момента чета ... 78

• 43 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз пък не възприемам подобни книги като "мизерабилизъм". Литературни бягства от зоната на комфорт е нещо съвсем различно.
Ако не беше така, то всички щяха да четат розови чиклити, където всичко е любов и шопинг.

# 331
Не съм чела розов чиклит през живота си и нямам намерение.

# 332
Като прочета ревю за някоя фрапираща книга ииии почвам много да се вълнувам 😄 тъкмо от последната поръчка съм се кротнала и тихо си чета Невидимите фурии на сърцето и сега нова муха ми влезе в главата с "Топи се" благодарение на Rayna13. Ще я мисля.

# 333
Не съм чела Олив Котидж, но явно не е била вашата авторка и стил. Защото си спомням, че когато четох Кутси, Желязната епоха, която е на същата тема, бях на 25 и мислех, че ще умра от скука, обаче я изчетох за 2 дни и чак и сълзи имаше.....
Гледах по Нетфликс Доводите на разума, много смотан филм, и реших да прочета книгата, огромна грешка, че я почнах на английски, но здраве да е,ще се мъча с речника..... Тъкмо бях на гръцка тема трябваше да почна Дворците на Кносос, която преписах от някого тук

# 334
 Много от книгите, които са ме впечатлили, са ме карали да плача или да се чувствам некомфортно по един или друг начин. "Искрица Живот" съм чела няколко пъти, например. От по-новите "Зулейха" на Яхина ми е любима.

Не обичам, обаче, книги, в които форми на зло или гадории се експлоатират сензационно или стават фокус на съдържанието заради самите тях. Това е черта на по-слаби автори, които нямат добри идеи или не могат да ги развият. Не ми харесва и тенденцията за включване на откровени идеологии в книги заради самите идеологии--без значение от коя страна идват, но това е друга тема.

# 335
Coco, не бързай да си я купуваш, търси от библиотека по-добре. Не мога да кажа, че това е книга, която ми е харесала, но със сигурност се радвам, че не я зарязах след първите 100 страници, а я довърших, защото е нужно да се прочете докрай, за да се разбере цялата идея на писателката, включително избора на заглавие и корица. Тук българските издатели са се справили отлично, нямам забележки.
Започнах "Бал в Мулен руж" от Радостина Ангелова, прекрасно пише тази жена, имам нужда рязко да сменя и темата, и стила след "Топи се".

# 336
  • София
Започнах "Силата на кучето" и междувременно чакам Фуриите да се появят в Столична библиотека или в Чилнята.

# 337
Аз обичам да излизам от време на време леко от зоната си на комфорт в литературно отношение. Така откривам нови за себе си неща, които да ми харесват или обогатяват по някакъв начин.

Към "Топи се" и "Деликатесен труп" нямам интерес засега, но "Олив Китридж" ме чака. Нея обаче си представям да я чета през есента, така че тогава ще дойде и нейното време.

Иначе прочетох "Островът" на Виктория Хислъп. Преди време съвсем случайно ми попадна втората издадена у нас книга от авторката - "Нишката", като анотацията ми допадна и я поръчах, но реших са прочета първо първата.
Страхотна история! Много ми хареса. И въпреки тежката тематика - историята се върти основно около гръцката колония прокажени на остров Спиналонга, стилът на писане беше чудесен, описателен и увличащ. Много съм доволна от прочетеното и след няколко книги пауза, ще прочета и "Нишката". Simple Smile

# 338
Успоредно с аудио книгата “Феликс и невидимият извор”,чета “Победителите”-днес в жегите ще ми е компания,бях позабравила малко героите,но Бакман деликатно ми напомни в началните страници кой какъв беше и от кой отбор беше:),и сега навлизам плавно в продължението.Имам една забележка към издателството:по-тънка и грозна хартия не можаха ли да намерят?Супер неуважение към читателя/плащача на книгата….видяха,че има интерес към изданието и че ще се купува и в некачествена визия и хоп Бай Ганьо решил да спести левчета..
Хубаво бях започнала да си купувам втора употреба английски издания или в ел.книги,вече в бг ще се насоча само към библиотеките.

# 339
Според мен компромисът с тънката хартия е заради обема - 700 страници и пак е тежка и дебела.

# 340
  • София
Приключих с "Пациент488"

Определено не е моята книга. Напомня много на книгите за Дан Браун, но не в положителен смисъл. 3/5 дадох. На задната корица си пише в прав текст за какво става въпрос. Имаше само един момент в книгата, който ме изненада и съответно ми хареса заради това-
Скрит текст:
когато Лазар ги накара да продължат експеримента.
Твърде научна и религиозна ми дойде тази книга, нямах такива очаквания към нея.
Възползвах се от промоцията на HM за 1 безплатен месец в сторител и започнах да слушам "Майките. Като цяло ми харесва, на моменти направо изтръпвах, но определено не е моят начин за "четене на книги". Остават ми около 5 часа още.
Междувременно започвам "Присъдата е смърт на Хоровиц. За повече от седмица няма да сме си вкъщи и макар че този път не е почивка в смисъла на думата, който аз го разбирам, предполагам, че ще имам доста свободно време за четене. Ще видим докъде ще го докарам. 😃

# 341
И аз им прощавам вестникарската хартия на Победителите предвид факта, че изданието излезе на български през юни (за сравнение в САЩ се очаква на 27 септември, а в Канада и ОК на 4 октомври).
Също така - лично аз - не откривам фрапиращи грешки, както някой спомена (на 220 с. съм и досега само веднъж Мира беше объркано с Мина и “ще” с “че”, но това са по-скоро пропуски при набор). Въобще, заслужават похвала сиелците за начина, по който Бакман е приоритет.

Най-скапани са изданията на millenium - не стига скъпи, но и тъпи по мое мнение заглавия. Мракът в сърцето ми последно поръчах… ами просто майтап беше хартията. Чак неприятна за пипане.

Олив Китридж е прекрасна - и като книга, и като екранизация. Не бих я отлагала, а бих я започнала веднага. Вили ще я оцени - готова съм да се обзаложа.

В тренда напоследък се задава и още едно заглавие: Нощната кучка - някой набелязал ли го е?
Скрит текст:

# 342
Олив Китридж на нетфликс ли го гледате ?

# 343
на издателство Милениум съм чела "Царство на маслини и пепел" и "Време за жени" /малко неправилен превод на "Время женщин"/ и са много хубави книги 🙂

Покрай втория опит с "Престъпление и наказание" започнах и "Български рози" на Г.Тенев. Започна неинтересно, но сега - малко преди края ми е интересно как ще завърши.

# 344
  • Mostly in my mind
Какви са тези корици, тези сюжети, тези пържоли. Падам вече Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт