В момента чета ... 78

• 43 053
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Олив Китридж на нетфликс ли го гледате ?

HBO Max.

# 346
Какви са тези корици, тези сюжети, тези пържоли. Падам вече Stuck Out Tongue Winking Eye
Да не си вегетарианец🥩 😆

# 347
  • Варна
Какви са тези корици, тези сюжети, тези пържоли. Падам вече Stuck Out Tongue Winking Eye

Това и аз си помислих без да съм вегетарианец. Не бих си купила книга с пържоли или свински езици на корицата. Отвратително ми е, пък нека съдържанието на книгата е стойностно. Simple Smile

Харесва ми да се шокирам и посягам към книги извън зоната си на комфорт. На дълбоко подсъзнателно ниво твърде много ми влияят ( негативно) теми засягащи канибализма, насилието над деца, педофилията. Такива книги избягвам, иначе мога да чета почти всякакъв друг вид насилие.

Сега лятото нямам много време за четене, поради тази причина епизодично посягам към книгите на Крис Картър за детектив Робърт Хънтър. Непоследователно чета поредицата, но то и без това авторът в почти всяка книга напомня, разяснява относно главните герои. Не е лоша поредицата, чудя се как съм я пропуснала. Simple Smile

# 348
От анотацията на "Нощната кучка" ми се струва, че ще е страшна тъпотия, писана от глупава жена за други глупави жени, има всички налични предпоставки за това, но ще чакам отзиви в темата, засега не ми е в желаните заглавия.

# 349

Същото си помислих и аз 😆

Прочетох “Победителите” и въпреки че продължавам да смятам, че обемът беше прекален и напомнянките на предходните събития - премного, ми хареса, поплаках си и героите ще ми липсват.

Тъй като сега ходя по няколко дни в офиса изслушах “Сливовиц”, “Остайница” и “Писмата на Омар до бъдещата му съпруга”. Първите две ми харесаха много, последната не ми хареса изобщо, последните 15 минути изслушах на скорост 1.5, само за да видя дали ще стане по-абсурдно.

Сега чета “Съвършени останки” и слушам “Славея”.

# 350
Снощи прочетох една съвсем кратка книжка - "Зимно пътуване" от Амели Нотомб - супер приятна, доста идиотска в добрия смисъл и откровено психеделична. Определено ме заинтригува авторката, досега не бях чела нищо нейно. Не бих могла да коментирам повече, без да издам съществени моменти от съдържанието. Има я в читанка - за час, най-много два се чете.
Такъв е стилът на Нотомб. По-добри са ранните й книги. Тя пише по една на година и се четат за около час.
Експлоатира темата за живота си в Япония. Беше сензация преди над 20 години с “Изумление и трепет”, по която има и филм.
Изчерпа се, а и стилът й вече не прави това впечатление. Аз, обаче, упорито чета всичко, което издава. Харесвам “Нито Ева, нито Адам”.

Изпуснях темата. Бях далеч от форума. Имам доста книги, издадени напоследък, които смятам да прочета. Ще пиша после за тях.

В книжарница във Флоренция попаднах на предложение да си купиш книга, чието заглавие не знаеш, дават ти само подсказка за жанра. Не го направих, с това не експериментирам Simple Smile

# 351
  • София
И аз в последно време започнах малко да разширявам типа книги, които чета.
Преди редувах чиклити с трилъри. 🤣 Вече все по-рядко ми се четат чиклити, но не съм ги изключила съвсем. Неща, свързани с канибализъм не бих чела по никакъв повод, поне на този етап от живота си. Насилието в повечето случаи не ми влияе, абстрахирам се някак си. Първата книга на Баркър от трилогията обаче ми дойде ту мач, не обичам такива подробности, но пък интересно пише като цяло и май имам още една, две негови книги сред купчините за четене.
Другото, което никак не харесвам е Фантастика, Фентъзи и всичко от този род. "Хари Потър и "Здрач" ( в тинейджърските ми години) са единствените, които са ми харесали.

# 352
  • Mostly in my mind
Да не си вегетарианец🥩 😆
Изобщо не. Даже напротив. Просто ми стана гнусно като видях корицата.

# 353
насилието може и някак да понеса, но унижението и психически тормоз не .

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 17:23 от bella-ciao

# 354
  • София
Преди няколко години бяха на мода кориците с жени (най-често в гръб) с червени палта.
Сега явно суровото месо е актуално 😂

# 355
Може би аз не разбирам, защото аз в момента нямам нужда от такова извеждане от зоната ми на комфорт. Напротив. В момента при всеки удобен случай се опитвам възможно най-бързо да се прибера вътре в тази ми зона и не ми се конфронтира изобщо. Твърде много кризи в последните години и то определено не лични, а обществени , социални, политическ иикономически и какви ли не. Ако може да ми е удобно не мърдам .
Затова в момента съм много в синхрон с Дамската детективска агенция и ще си я чета с кеф до книга  6. Всякакви кризи и лоши неща се тълкуват и решават философски , спокойно и добронамерено, като целта не е да навредиш и отмъстиш, а да простиш и да си пиеш чая на спокойствие.  Мерси за типа с читанката, намерих си ги там 5 и 6 и си ги свалих Simple Smile
Точно като мен! Не ща да ме натоварват гадости и извратении. Не ща и розови романчета де... То никакви не виждам напоследък, та... Поне съм"натрупала" "съкровища" и финансови кризи откъм литература няма да ме "ловят" скоро  Wink
Благодаря за отзива, бела, аз с този автор нещо не се разбрах (четох 1-2 негови, май "Ема" беше едната), скучновати ми се сториха... Ще му дам пак шанс някой ден Simple Smile

# 356
  • София
Уф, като стана дума за насилие в книгите - сега се давя, чак бълбукам, със "Съвършени останки" на Хелън Фийлдс. Обичам трилъри и хоръри, а серийните убийци са ми слабост Smirk, но тази книга ме измъчи, едва се преборих с първата една трета. Всеки път, когато посегна към нея да продължа четенето, рязко ме заболяват всички извадени зъби в устата ми - който я е чел, ще разбере за какво става дума. Обичам да ме плашат, но с тънък психологизъм, а не с натуралистични подробности за всякакви издевателства.
Та искам да я прочета до края, но съм решила - още един изваден зъб и край!  

# 357
Съвършени останки си е направо нежна и ефирна… за разлика от Кървавата годеница, например. Не че я препоръчвам втората, но както се казва… пускам ти една муха само - израз, който придобива интересен смисъл след нейния прочит.

# 358
На “Съвършени останки” прочетох началните страници, не ми хареса, а и още тогава ми станаха ясни някои неща… та я намерих на английски, колкото да погледна финала- достатъчно ми беше.

# 359
  • Sofia
И аз точно започнах "Съвършени останки", но на мен ми харесва засега. Явно съм чела доста натуралистични книги и тази не ме трогва особено с бруталните си сцени. На мен много ми вияе ако чета за насилие над деца. За момента не мога само да свикна с образите, особено на детектива, но ще му дам шанс да се докаже Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт