В момента чета ... 78

• 43 033
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Цопвам и аз при вас, четящи. Hug
Прясно завършила двете книги на Мостович “Знахар” и “Морал”. Класики, които определено си заслужават четенето. И двете са еднакво хубави.
Днес започнах “Къщата на духовете” на Алиенде. Сега се запознавам с авторката. Интересно ми стана, че я сравняват с Маркес. Някои определят даже за по-добър нейния магически реализъм, което си е висока летва. Yum

# 406
Маркес и Алиенде са различни, според мен, но страхотни и двамата! Той е по-задълбочен, тя се чете по-лесно! Обожавам ги и двамата.
Аз помъчих Сомоса - "Клара и сянката", но не ми върви. Всъщност трилъри обичам да гледам, не да чета ...
Взех Том Робинс - едно време, мноооого отдавна, бях чела Бърни Кълвача от него, която беше гениална!

# 407
Здравейте! Попаднах на тази тема, търсейки каква книга да си взема да чета. По ваши препоръки си взех "Хартиеният дворец". Прочетох книгата за три дни. Изключително увлекателно пише авторът, харесва ми. Забелязах, че дори и след като съм затворила книгата продължавам да обмислям прочетеното, да се поставям на мястото на Ел и на другите герои. Много ми хареса двупластността в книгата - това днес, в конкретния час и това в миналото в конкретна година и място. Много съм впечатлена от книгата - стил, изказ, сюжет, идея, образи на герои. Финалът също ми хареса.

В търсене съм на следващата книга. 🙂

# 408
  • Mediterraneo
Как търсите следващата книга? Аз буквално приключвам едната и подхващам следващата. Не мога да заспя, ако нямам започната книга. Не ми е необходимо време да се откъсна от единия сюжет, бързо превключвам. Единствено гледам да сменям периодично жанровете, че 3 трилъра, например, един след друг, ще ми дойдат в повече.

# 409
Не си купувам по няколко книги наведнъж. Simple Smile))
Прочитам една, избирам втора, купувам, чета, после трета и т.н.

# 410

Само като те прочетох и настръхнах... 😁 Аз винаги трябва да имам солидна купчина непрочетени книги, които чакат ред, иначе ми е неспокойно, че няма да имам какво да чета. 😁
Иначе, аз бързо си избирам на какво да премина, често дори като започна една книга, имам идея коя да е следващата, но понякога превключвам трудно и докато се "отприщят" първите 50-на страници минават няколко дни. И се опитвам да редувам жанровете, за да ми е по-вълнуващо, иначе се пренасищам.

# 411
  • Mediterraneo
О, това не е моят свят. Бих изпитала някаква абстиненция, ако знам, че няма книги, които да ме чакат, когато завърша настоящата. Същото изпитвам, знаейки, че животът няма да ми е достатъчен да прочета всички книги, които искам.

# 412
Прочетох "Жената конбини". Не останах особено впечатлена, но е приятна. Чете се за броени часове. Лека е.
Сега започвам "Зениците", след тях "Тайните убежища". И трите са от библиотеката.
Отделно си купих "Камък, ножица, хартия", "Понякога лъжа" и "Повярвай ми". Прочетох вече последната. Прилича на психологически трилър, но не усетих кой знае каква тръпка. Иначе не е лоша.

# 413
Остават ми още 100 с., но да споделя за Победителите
Не искам да си признавам, но съм разочарована. С друга нагласа и очаквания бях, но уви…
Първо реших, че книгата ще започне след 100 с., защото не ме грабна в началото, но сега съм на с. 606 и нямам търпение просто да я приключа.

Липсва ми дълбочина. Стоя на повърхността и не мога да се гмурна в историята. Имам усещането, че Бакман сякаш преднамерено е решил да свири и дърпа емоционалните струни. Не ми допада как е поднесено всичко. Наивно, сладникаво и някак фалшиво трогателно.
Струва ми се, че е писал в момент на лична криза или под срок и чак си е смукал от пръстите. Някои герои тук пък са направо дразнещи и обръщат жанра в YA.
Не знам… все едно въртиш кубчето на Рубик. На мен ми втръсна от повтаряне на едно и също. При други може и да се получат алгоритмите.

Надявям се поне на силен финал.

За мен лично Бьорнстад трябваше да бъде единствена, без продължения.

Rayna13, обичам те и имам подозрения, че Бакман се развежда!

# 414
Аз имам и купени (тази година) непрочетени, и записани на четеца. Освен това имам записани на компютъра такива, които не съм сигурна дали искам да чета. Обикновено имам някаква идея коя ще е следващата.
Сега си дочитам (малко бавно) В дворците на Кносос и следващата сигурно ще е Джереми Полдарк.
Гледах няколко екстремно отрицателни ревюта на продукцията на Нетфликс по Джейн Остин - Доводите на разума, и си дадох сметка, че не помня почти нищо от тази книга. Чудя се дали да не я препрочета, явно не ми е направила голямо впечатление...

# 415
Моето мнение за “Жената комбини” е същото, но има много малко добри съвременни японски автори (абстрахирайки се от спецификата на тяхната култура, изказ и литературни традиции).

Никога не съм изпрзвена пред въпроса “какво да чета”. Имам хиляди книги на разположение освен книжните в библиотеката ми, които са също за години напред. Споделяла съм и че чета няколко книги едновременно и реално няма начин да не чета нещо в момента. Винаги съм била така, аз поначало съм човек, който не скучае, има занимания и интереси, за които чакам само възможности и време.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 21:37 от Tsugumi_

# 416
  • София
И аз чета няколко книги едновременно, но обикновено са различни жанрове. Все си мисля, че ако чета два трилъра  или кримки едновременно, ще омешам героите. Паралелно с "Миракъл Крийк" почнах "Бъдеще" на Дмитрий Глуховски. Доста мрачно четиво, не е особено розово бъдещето описано от Глуховски. Иначе само ме намира следващото четиво. Имам запаси от промоциите на всички издателства плюс доста на четеца. Последната книга сама се избра като се пързулна от наклонената кула до леглото. Laughing

# 417
Това са книгите-мистерия, за които споменах преди няколко поста:

Скрит текст:

Видях ги само във Флоренция. Избира се книга по жанр и някакви основни насоки.

А това е книгата "Езерото" на Капка Касабова, на която попаднах в Рим. Беше обявена дори, че е в класация по популярност и продажби. Преводачката беше италианка, специално проверих.

Скрит текст:

# 418
Tsugumi_, аз заради това си изкарах карта за библиотеката (освен че обожавам книжарници и библиотеки). Така експериментирам. Интересно ми е да се потопя в други култури. По същия начин ми подейства "Снежното цвете и тайното ветрило", макар че в нея имаше доста повече дълбочина, и на моменти направо ме хващаше яд как е било възможно да се робува на такива традиции, които са били мъчение за жените. Поредната книга, която доказва, че човек в голяма степен, е продукт на времето и обществото, в което живее. Още преди да я прочета, гледах ревю за нея. Знаех, че едва ли бих я препрочела пак, затова я взех от библиотеката.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 21:56 от Forest rain

# 419
"Снежното цвете и тайното ветрило" наистина беше въздействаща и много описателна относно традицията със стъпалата в Китай.
Друга такава книга, която бих препоръчала (но не е превеждана, доколкото знам) е "Диви лебеди" за три поколения китайки, разказана от първо лице от най-младата. Има интересна информация за Културната революция:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wild_Swans

И аз след "сто години" си възобнових членството в Библиотеката, но скоро не съм ходила. Отбелязвам си в списъка, кои книги идкам да прочета и като ми хрумне, пускам заявка. Моите заглавия най-често винаги са свободни 😂

Гледах филма по "Нетфликс", също не си спомнях книгата, предишната екранизация беше много добра! С Джейн Остин сме родени на една дата и много ми харесва, как пише Wink

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 23:06 от Tsugumi_

Общи условия

Активация на акаунт