В момента чета ... 78

• 42 961
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
"Дума Ки" е единствената книга, която съм чела на Кинг и изобщо не ми хареса, даже съвсем ме отказа от фантастиката като жанр. 🤣
Сега започвам Били Съмърс, защото разбрах, че това не е типичният Кинг и се заинтригувах. 😀
Днес довърших Миракъл Крийк. Много ми хареса книгата- интересна, динамична. Разглежда най-различни теми и въпроси като какво е да си родител на дете с увреждане, по какъв различен начин родителите могат да приемат и да реагират на грешките на своите деца, отношението към мигранитите.До някаква степен е засегнато и сексуалното насилие. Аз още на половината на книгата предположих кой ще е виновникът и познах, разбира се нямах представа какви са мотивите. Няма да пиша как се досетих кой е, за да не разваля удоволствието на някого, но просто толкова трилъри и мистерии съм чела и изгледала, че в това отношение трудно може да ме изненада някой. Хареса ми как реално почти всеки герой имаше някаква вина, за да се стигне до пожара и ако само един не беше направил нещото, което беше извършил в онзи ден, може би краят на историята щеше да е съвсем различен. Давам 4.5 по една единствена причина. Все пак макар че малко или много всички са замесени и с нещо са допринесли нещата да се развият така, клечката кибрит, предизвикала пожара я пали точно определен човек. Не ми бяха достатъчно реалистични мотивите му. Разбирам, че е преживял много, че му се е насъбрало и т.н, но просто не виждам защо е мислил, че палейки пожара, това може да му помогне по някакъв начин. Като цяло обаче препоръчвам с 2 ръце. Доста ми напомни на "Почти нормално семейство".
Изслушах за Вафлите и хората на Цитиридис. Има много свежи попадения и ако не беше прекалил с вулгарностите и историите с фекалии можеше да се получи прилична и забавна книга. 2.5/5
Ще продължа слушането с "Остайница".

# 571
Аз спрях да чета Дървесната история, когато стана неприятна. За сега още не съм я дочела, но си ме чака.

# 572
Нямам спомен да е коментиран  "Медальонът". Не бях чувала за този роман, нито за авторката Галина Златарева, преди рубриката "Любимците на България" на БНТ, където тя беше номинирана редом с утвърдени имена. Та реших да попълня пропуска и преполових първа част. Все още се въздържам от коментар. Интересен е засега. Но попаднах на твърдение, че Прусия "открадва" Елзас и Лотарингия от Дания някъде средата на 19 век. Учудих се и се поразрових. Не открих никъде такъв факт. Тези области са били ту във Франция, ту в Германия. Понастоящем са френски.

# 573
Sea.sea, драсни в скрит текст как се досети. Доколкото си спомням, не очаквах това да е виновникът.
Аз самата съм майка на различно детенце и тази книга зае специално място в сърцето ми. Simple Smile

Аз го харесах доста "Били Съмърс". Не е типичният Кинг, даже хич. Обаче просто много ми хареса как беше написана, как изгражда образите Кинг, как гради атмосферата... Да, няма нищо свръхестествено, действието не е супер динамично, но аз съм от тези, които много харесват "новия" Кинг и ми е хубаво да го чета.

Pppqqq, значи да очаквам, че няма да е все така приятна... 😁

# 574
И аз не харесвам толкова типичния Кинг, колкото Кинг напоследък. Много ми хареса трилогията "Мистър Мерцедес".

# 575
  • София
Аз още влача "Миракъл Крийк". Всички са ми леко неприятни по различен начин. Нещо ми се е изчерпала емпатията. И пак мигранти Unamused

# 576
Може ли да изброите още заглавия от "новия" Кинг? До момента съм чела 22/11/63 и "Били Самърс" и ми харесват и искам още нещо от "новия" му стил, който вече не е много нов.

# 577
Може ли да изброите още заглавия от "новия" Кинг? До момента съм чела 22/11/63 и "Били Самърс" и ми харесват и искам още нещо от "новия" му стил, който вече не е много нов.

Аз харесвам “Джойленд”от новите.

Sea.sea, бих ти препоръчала да пробваш и нещо от “стария” Кинг - “Мъртвата зона” или “Дългата разходка” например. “Дума Ки” е готина, но според мен не е подходяща за първа среща с Краля и наистина може да откаже някого, а да се окаже, че не е трябвало.

# 578
  • София
Мерси за предложенията, ще помисля, иначе съм гледала няколко филма по негови книги.
Вили, герои сте вие! 🤗 Иначе за "Миракъл Крийк", не очаквай кой знае какво, нещо банално е:
Скрит текст:
След като се запознах с всички герои, Мери ми се стори тази, която има най-малък мотив да го направи и затова заложих на нея. 😀
Успях да изслушам "Остайница", като цяло ми хареса. И аз не бях запозната с темата, изненадах се и от годините, в които се развива действието, изглеждаше ми да е като много по-отдавна. Обратът и това, което всъщност се е случило в онази съдбовна вечер също беше интересно и неочаквано. За разкритието в болницата пък останах с отворена уста. Краят обаче не ми допадна. Аз като цяло имам проблем с финалите, все нещо не ми е, както трябва. 🤣 4*/5 *
Пробвах се с "Неграмотното момиче, което можеше да смята", ама нещо изобщо не ми допадна и вероятно ще продължа с "Пропукване".

# 579
  • на село
Стивън Кинг- много обичам да го чета, най- вече трилърите, изчетох всички от Мистър Мерцедес / поне, които има в читанка/ и ми харесаха.  
Иначе друга негова любима ми е - Долорес Клейборн.

Аз за втори път започвам
 " Прилепът" на Несбьо и не ми върви, изтеглила съм още поне 5- 6 негови, дано не са така.
Преди нея  прочетох
" Приливът", много ми хареса.
Днес изтеглих " Четвъртата маймуна" на Баркър и май, май Несбьо ще остане пак на втори план.

Иначе докато бях на почивка започнах и "Глина", по препоръка на дъщеря ми. Ами отлежава за по- добри времена, дойде ми много описателна, а и с тази "стоВна" ме побъркаха, разбирам, че е някакъв диалект, но като за море... продължих  със скандинавските автори.

# 580
от Кинги препоръчвам - То, Сияние, Торба с Кости, Мъглата, Куджо - яки хорър истории . Мъртвата зона и Живата факла са много интересни, но не са типичните хорър-истории. В тях е засегнато паранормалното, а в Мъртвата зона има и социален елемент.
Сейлмъс Лог не знам къде да го пратя - при стария или при новия Кинг, но също го препоръчвам

# 581
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
аз най- много харесвам "Особени сезони"
и "Тъмната половина"
а и "Гробище за домашни любимци" и
"Зелената миля", а  и имаше една книга за един маратон, но сега не се сещам как се казваше, но много ми хареса

А Дума Ки ми се стори най- тъпата му книга
извинявам се на тези, които са я харесали

ПС. намерих я "Дългата разходка"

# 582
fenyx, и аз съм на същото мнение за Ангелски данък. Четох, че е вдъхновена от истинска история на приятелка на авторката.
Много увлекателно и силно начало, но по средата започна рязко спускане. Имам послевкус за непукизъм на финала. И то по тема за сурогатното майчинство.

# 583
  • София
На Стивън Кинг препоръчвам и разказите. Всичките са ми много, много любими.
Чете ми се нещо като "Песен за огън и лед". Даже знам какво точно - искам Джордж Мартин да си довърши работата и да не ме ядосва като се заплесва по сериали. Няма вече да почвам поредици, ако не са напълно издадени на някой език, който ползвам.

# 584
Съгласна съм с мнението ти, Мари, даже в темата писах, докато бях в началото на книгата, колко много ми е харесала , но от въпросния момент нататък историята и развитието ѝ не ми допадаше вече. Като цяло хубава книга, но ако беше продължила така, както силно започна, щеше да е далеч по-напред в личната ми класация за прочетените през годината творби. Ако говорим за български автори- много повече ми хареса “Корабът” на Лиляна Михайлова, както и разказите ѝ, също и книгата на Даниел Вълчев - “Неделният продавач на книги”, разказите на Георги Господинов - като цяло също. Сега ми предстои да чета новата книга на Изабела Шопова - “Подир сянката на кондора” (но това ще бъде след трилогията на Цъсин).

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 23:30 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт