В момента чета ... 78

• 42 939
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Приключих "Плячка", много кървава книга, много! На някой ако му се чете "да извира от страниците", препоръчвам. Оригиналната корица е страхотна, нашата не особено, предвид цялостния сюжет. В спойлер от автора видях, че ще има втора книга. Чакам с нетърпение.
Започвам "Убийствен ум" на Майк Оумър.
Харесвам стария Кинг, особено любима ми е "Тъмната половина", наред с То, Подпалвачката, Кери и т.н. Новият Кинг не ми носи същия заряд и едвам го избутвам.

# 586
  • София
На Стивън Кинг препоръчвам и разказите. Всичките са ми много, много любими.
Чете ми се нещо като "Песен за огън и лед". Даже знам какво точно - искам Джордж Мартин да си довърши работата и да не ме ядосва като се заплесва по сериали. Няма вече да почвам поредици, ако не са напълно издадени на някой език, който ползвам.
То така както сценаристите сътвориха действието не знам как би могъл да го довърши. Историята в сериала отдавна не кореспондира с написаното в последните книги. Направо подмениха историята. Иначе за някаква нова книга от поредицата се говореше за лятото на 2021, ама... то мина и замина.

# 587
“Убийствен ум” е сред малкото трилъри, които ми харесаха тази година. Имам намерение да прочета и останалите две книги от трилогията на Майк Оумър.

# 588
Морски поздрав на другарчетата ми от темата Hug
Смених малко жанра, четеше ми се нещо по-динамично от драмите в Малибу Blush

# 589
О, Миж, дано да ти хареса! Приятно четене!

# 590
“Убийствен ум” е сред малкото трилъри, които ми харесаха тази година. Имам намерение да прочета и останалите две книги от трилогията на Майк Оумър.
Има малко под индиго от Крис Картър, но пък дядото е голям образ. Харесва ми засега.

# 591
И аз чета “Кървавата годеница”, за съжаление не на плажа 🥺

“Съвършени останки” много ми хареса, а снощи до 2:30 слушах и “Слaвея”, на която стабилно си поплаках. Сега ще бъде дълъг ден с 5 часа сън, но си заслужаваше.

# 592
  • Варна
" Песен за огън и лед" не смятам, че ще бъде довършена, освен ако друг не довърши поредицата по записките на Мартин. Ще бъде като написано от Мартин, но не съвсем. От известно време се чудя дали да занеса наличните 5 книги от поредицата във библиотеката, че ми заемат място вкъщи, позабравих доста от написаното, а не смятам да ги препрочитам. Вярно, че ми донесоха хубави емоции книгите в периода в който ги четох, но всичко остана в миналото. Simple Smile

На Кинг харесвам само книгите със включен свръхестествен елемент, трилърите по- трудно ги чета и дори избягвам. Simple Smile

Иначе по темата започнах  " Градината на пеперудите" на Дот Хъчисън. След първите 50 страници ме увлече историята. Simple Smile

# 593
  • София
Чета "Моята орис", нещо бавно ми върви. Съгласна съм с последното споделено мнение за нея, но мен някак не успява да ме докосне. Не знам как да го обясня, но не и симпатизирам на главната героиня.
Паралелно започнах "Съвършени останки" и я "глътнах" за два дни. Няма оставяне, страхотна е!
"Убийствен ум" съм я чела, но убий ме Simple Smile нищо не помня от нея. Но така съм с повечето трилъри и кримки. Simple Smile

# 594
"Моята орис" не е типичната история за арабския свят. Уреден брак, който обаче не е нещастен. Героинята преминава през перипетии, но краят е потресаващ. Странна и неочаквана беше за мен.
Виж "Оризовата майка" не успях да прочета. Четох я на електронна книга доста преди да излезе новото издание, предстои да си я купя и дочета, в един момент запецнах и в крайна сметка съм я оставила на средата. А по принцип е мой стил.
Прочетох и "Бащата на другия" на Паринуш Сании, тя също ми хареса.
Нещо не съм в четивна фаза, започнах "Зулейха отваря очи" - не ми върви. Имам купени "Американа", "Харем" на Колин Фалконър, "Малки пожари насякъде" на Селесте Инг и "Завой на реката" на В.С. Найпол - май най-вече измежду тях се колебая. Но пък "Хаштаг" на Ремигиуш Мруз ми вървя добре, изчетох я за дни.
Не дочетох разказите с неочакван край на Роалд Дал, докарах я до средата, не са лоши.
Сега съм на "Дрога" на Уилям Бъроуз, скоро четох "Мементо" и реших да направя сравнение. Втората определено е значително по-добра. Добре, че е кратичка "Дрога", скоро ще я приключа. Иначе и с Олга Токарчук "Карай плуга си през костите на мъртвите" не се разбрахме, изобщо лош период и това е. Не ми се четат трилъри, искам нещо смислено.

# 595
Попаднах на тази статия и се сетих за днешната дискусия за Песен за огън и лед - Мартин се дистанцира от финалните сезони (има предвид 5,6,7 и 8 ), казва, че това не е неговата история: https://tvline.com/2022/08/10/george-rr-martin-game-of-thrones-t … 915kewFwCLoA5no-0

# 596
" Песен за огън и лед" не смятам, че ще бъде довършена, освен ако друг не довърши поредицата по записките на Мартин. Ще бъде като написано от Мартин, но не съвсем. От известно време се чудя дали да занеса наличните 5 книги от поредицата във библиотеката, че ми заемат място вкъщи, позабравих доста от написаното, а не смятам да ги препрочитам. Вярно, че ми донесоха хубави емоции книгите в периода в който ги четох, но всичко остана в миналото. Simple Smile

И аз така мисля. Четох всички, но преди много години. Много от интригите и героите позабравих. Дори някога Мартин да довърши поредицата, в което се съмнявам, едва ли ще прочета продължението. Не ме вълнуват вече. (Не гледах сериала. От малкото, което видях, наблягаха на сензационно-пошлото.)

Не съм търсела типична книга за арабския свят като четох "Моята Орис", но аз не знам кое е типично арабска книга. На мен ми допадна защото е историята на една майка (има доста размисли за майчинството и отношенията с децата й), която успява благодарение на собствената си находчивост и интелектуални възможности. Има за конфликта между светското и религиозното, което също е интересно за тяхното общество по това време. Интересни за наблюденията върху политическия идеализъм и тези, които се възползват от политически идеи за собствените си, не толкова идеални цели. Между другото, познавам няколко иранки, и те са светски и образовани жени.

"Съвършени Останки" много ли е брутална?

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 20:15 от Cool_Cat

# 597
Cool_Cat,
Не е брутална. Никак дори.
Въпреки че зависи кой какви критерии има.
Моето мнение е, че е умерена. Жестокостта е идеологическа, ако може така да се нарече…

# 598
  • Mostly in my mind
Започнах "Хартиеният дворец ". В началото съм още, но ми допада. Единствено постъпките на героинята предвид възрастта й, ако съм изчислила правилно, ми идват в повече. Иначе няма лошо. Ама на нейната възраст...

# 599
Cool_Cat,
Не е брутална. Никак дори.
Въпреки че зависи кой какви критерии има.
Моето мнение е, че е умерена. Жестокостта е идеологическа, ако може така да се нарече…

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт