В момента чета ... 78

• 42 893
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз много харесвам Бакман. 😃 Иначе за класациите, имайте предвид, че гласуват и хора, които изобщо не пишат тук.

# 676
  • София
Около мен почти всички чели Бакман го харесват. Аз също, и аз мисля, че гласуват доста хора, които не пишат тук.

# 677
  • София
И аз си го харесвам много с някои изключения напоследък.
Започнах на Сторитела Виктор Франкъл "Човекът в търсене на смисъл". Нещо не ми се чете в момента на хартия. Още в началото съм при пристигането в "Освиенцим" и сблъсъкът на хората със случващото се там и кой как реагира.

# 678
Още един глас за Бакман от мен. Първо прочетох Уве, после всичко останало, издадено в България,без "Победителите". Нея вероятно ще прескоча.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 20:40 от W

# 679
Имам доста да наваксвам с Бакман, “Уве” ми харесва, както и “Всяка сутрин”…. , мислех да чета и “Победителите”, но ме разубедихте.
Сега виждам, че Колибри издават книга на Вивека Стен, ще ми е интересно ако някой сподели впечатления за нея, Камила Лекберг като стил не харесвам особено.

# 680
За Вивека Стен и аз прочетох мнения, че прилича по стил на Камила Лекберг и това рязко охлади ентусиазма ми.

Аз започнах "Червените орхидеи на Шанхай". В началото съм , харесва ми за момента .

# 681
Благодаря Хепи, и на мен това определено би ми възпряло всякакъв ентусиазъм. Харесах “Вох “, но подозирам че е предимно заради намесата там на Хенрик Фексеус. Стилово сигурно затова я изтърпях. Но и винаги са ми били любопитни магическите и менталните номера, все още не ми остава време да обърна внимание на някоя от книгите на Фексеус, но трябва да чета на английски или руски, него не са превеждали.

# 682
  • София
И аз не я харесвам Лекберг.

# 683
И аз не я харесвам.

# 684
  • Mostly in my mind
Една съм чела на Лекберг,но още нямаше и средата на книгата и разбрах кой е убиецът. Та не съм повторила с друга нейна.

# 685
  • София
Аз идвам с две ниски оценки за две високо оценени книги. 😃
Първата е "Пропукване". Въпреки високата оценка на книгата, на мен като цяло не ми хареса. В началото ми допаднаха бързите няколко обрата и общо взето ми беше интересна до момента, в който не започнаха да се разплитат нещата. Там някак си ми дойде като изсмукано от пръстите и сякаш много бързо написано. Също така много ме подразни израза: "Той/тя не каза нищо, защото си нямаше доверие". Според мен неправилен превод, поне на мен не ми стои на място. 2.5/5
Втората е "Писма до Ния, която не родих". По принцип харесвам такива драматични истории и темата е тежка, но самата книга не можа да ме докосне и не успях да усетя болката на героинята- 1.5/5.
Продължавам с "Библиотекарката от Аушвиц", която сигурно ще е последната книга, която ще изслушам преди до ми изтече абонаментът. 😃
На хартия влача "Били Съмърс" още. На 70 и някоя страница съм и имам чувството, че не спира да се повтаря едно и също. Също така не знам колко пъти с повод и без повод ( главно второто) се повтори името на Тръмп. Нещо не ми допада, че Кинг вкарва личните си политически пристрастия в книгата.

# 686
Прочетох "Зениците" и "Тайните убежища". Първата я завърших само за да разбера края. Не ми допадна. Втората ми хареса, но донякъде.
Сега започвам две книги на Алис Фини- "Камък, ножица, хартия" и "Понякога лъжа".
Наскоро купих цяла поредица на Ники Френч- общо 8 книги- тази с дните от седмицата плюс "Денят на мъртвите". Не съм стигнала до тях. Някой има ли впечатления?
В последно време си давам сметка, че само книгите на Гизгинджиев са ме впечатлили силно, както и "Вода за цветята" на Валери Перен.

# 687
  • София
Сега съм на втората на Ники Френч. Честно казано почна да ми става досадно да се повтарят странностите и навиците на Фрида Клайн. Тя самата с нищо не можа да ми събуди интереса или да ми стане симпатична. Точат се едни неясни неща от първата книга. Ако не се разплетат сега, явно ще се влачат до края на поредицата. В такъв случай няма да я довърша.

# 688
Iveto, имах и аз подобни подозрения. Когато става дума за поредици, съм предубедена, но импулсивно ги купих. Едва ли ще ги чета една след друга. По- скоро ще ги редувам с други книги, за да не ми дотегнат.

# 689
  • София
Forest rain, аз харесвам поредици. Любопитно ми е да видя как се развива главния герой във времето. Прочела съм всичко издадено за детектив Бош и Мики Холър на Конъли, Джон Кори на Нелсън Демил, Шон Кинг и Мишел Максуел на Балдачи, Алекс Крос на Патерсън и ми е харесало. Поредицата за Робърт Хънтър си я чета на час по лъжичка, за да си имам за по-дълго време. Simple Smile  Обаче Ники Френч не ме впечатлиха с оригиналност.

Общи условия

Активация на акаунт