В момента чета ... 78

• 42 884
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Ами аз Кукла на конци съм чела, и си имаше доста силна романтична жилка. Освен ако не бъркам нещо Rolling Eyes Виж Джейн бяга също съм чела, но отдавна и нямам много спомен.
Може, но си е било точно жилка, не повече. Основното е убийството на майката. Не я помня, честно казано, а и гледам че ниско съм я оценила. А "Виж Джейн бяга" е за домашно насилие. Авторката е социално ориентирана - проблемни деца, изнасилване, токсични връзки, проблеми в семейството, за опасностите в мрежата, отвличания и т.н.

# 706
Приключих "Зад затворените врати" на Парис. Смятам да продължа със "Страстната година " на Ким Лигет. Издирвам също "Смола" на Ане Рил. За последната може ли впечатления?

# 707
abs,провери в библиотека за Алекс Крос,стари издания са и не са преиздавани.

# 708
  • София
Поредицата за Алекс Крос съм чела предимно на хартия. Колежка си ги купуваше и си разменяхме за прочит.
Довърших "Миракъл Крийк". Не познах кой е виновния и изобщо как ще се развият нещата. Хич не ме трогна, не беше забавна, заплетена, страшна или образователна. Беше нещо като нищо, спокойно може да се пропусне.

# 709
Мазохистично продължавам с "Ези печели". Интересно ми е уважаван автор докъде ще стигне с измислиците и недомислията.
Последният шедьовър - съветска готвачка имигрантка е запозната с творчеството на Шекспир и то не на някоя от много известните и популярни пиеси, а на "Кориолан"!Добронамерено приемам, че е възможно, макар и малко вероятно. Въпросната, след четиригодишна работа в заведение за пици, със син студент, макар и със стипендия, купува голям апартамент в Лондон!! Един от най-скъпите градове.
Питам се защо ли си го причинявам.
Всъщност покупката на апартамента въобще не е изненада...
Скрит текст:
Парите са от частта на Саша от комисионната за продажбата на търг, в която той участва в наддаването по телефона. Плюс ресторантът е печеливш, плюс тя не е била просто съветска готвачка, а такава в офицерски клуб. И се твърди, че е много добра... И не е пицария. Пицарията е на Алекс в Бруклин, не на Саша в Лондон  Wink ... Също не са 4 години, а 6+, не чета много внимателно и може и да съм пропуснала нещо, но Роберт Кенеди е убит 74та година, проверих.
Зачетох книгата, провокирана от този отзив. За мен изненадата е в концепцията на книгата, за първи път срещам такава идея и ми харесва. Все още съм преди 50%, пак прекалено много думи и less action... Интригуващо е в някаква степен и не мога да спра да я чета. Някои неща се повтарят от други негови книги.
Понякога се ядосвам, че все става въпрос за разни уникални и свръхнадарени личности и си казвам, че ми писна от суперхюманс. Обаче после се сещам, че ако се пише за обикновени неща и обикновени хора и събития съвсем пък няма смисъл да се чете...

# 710
Мисля, че има много филми, сериали и книги, които са посветени на обикновените хора, на които се случват обикновени неща. Аз лично не мога да ги понасям и ги отбягвам, доколкото мога.

# 711
Да, така не мога и да се накарам още да прочета “Стоунър”, колкото и да го хвалят.

# 712
F B 68...,признавам си, че съм разменила заведенията на майките, което не променя кой знае колко другото,за което не ми се иска да споря и ровя из книгата.
А споменатият в книгата Тед/Едуард/ Кенеди е умрял 2009.Убитият е Роберт-1968.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 22:43 от W

# 713
МАРИ77, знам, че всичко е субективно, но за мен, "Вода за цветята" е стойностна книга. Действа някак отрезвяващо. Хората се вкопчват твърде много в живота, и такъв тип книги мисля, че са полезни.
Аз също препоръчвам Сидни Шелдън за свекървата. И да има любовна история, не доминира до досада, а самият сюжет, винаги е много заплетен. Имаше един период, в който си купувах книги само на този автор. Четат се леко и бързо. Криминалното начало не е банално, поне според мен.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 22:17 от Forest rain

# 714
W, съвсем права си, тотално съм объркала Кенеди, извинявам се. Точно така всъщност започва живота им в щатите, с тази новина, в 1968. А явно 1974 с нещо друго ми се е запечатала в (под) съзнанието... Така е като се чете през работно време Grinning
В резюмето в GR пише, че финалът е шокиращ, трябва да го видя Grinning

# 715
Видиш ли го, ще се откажеш да четеш книгата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 716
Нали... Това големите комерсиални... като почнат да залагат въдиците за продължения и серии... Много "оригинално"...

# 717
  • Пловдив

С тази книга стартирах отпуската, не е уау, но за плажа става. Хареса ми темата, но е поднесена някак захаросано. Вярвам, че реалността е много по-смазваща, отнемаща и погубваща психически не само физически.

# 718
Forest rain, записвам си Вода за цветята .
Идва време в живота, когато наистина осъзнаваш, че няма нищо вечно и започваш да си "угаждаш" , както казва голямата ми дъщеря.
Цениш малките неща,които ти доставят удоволствие-книга, разходка, кафе с приятели или да отскочиш за уикенда до някоя виличка под наем. И какво от това, че у дома има прах, че прането ме чака или пък пубертетчетата ме нервят непрекъснато?
След работа  имам личен час за почивка. Може да дремна, да чета или само да си лежа. Но моите хора знаят, че не трябва да ме безпокоят. След това съм на тяхно разположение.Wink
Отмина времето, когато ме юркаха -от вратата за краката. В един момент ми прегоряха бушоните и дръпнах чертата.

Преди години, по време на отпуск на морето, попаднах на сергия със стари книги.
Посегнах към най-запазената . Оказа се Диамантената династия на Сидни Шелдън.
Една от малкото книги, които си спомням и до днес ,и сигурно ще е единствената, която може би ще прочета отново.
Тотално потапяне в атмосферата. За мен си беше телепортация във времето.
Динамика и без излишни отклонения.
Не се разделям с нея, но съм я давала да я четат познати.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 07:11 от МАРИ77

# 719
Миж, аз препоръчвам книгите на Джанет Еванович, лековати са, с леко крими нотка, но доста забавни, има и малко любов. В читанката мисля че има 5-6 от тях.

По темата - много съм я закъсяла с книгите,сега чета втората от поредицата за У4М - " И пета ще умре". Започнах я в сторител, но абонаментът ми изтече и сега си я дочитам на хартия.

Общи условия

Активация на акаунт