В момента чета ... 78

• 42 995
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Тези филми обикновено се представят ужасно зле в боксофиса. Светлинна година е пресен пример.
А в САЩ хетеросексуалните вече са дискриминирани в поп културата.

# 526
Що се отнася до цените, 20 лв не е толкова висока цена, от години много книги са на такава цена. Но ако не сте разбрали, от повече от година хартията, на която се печетат книгите, е дефицитна и скъпа, което оскъпява поне донякъде и крайния продукт.
Така е, имах предвид, че 20 лв. е висока цена за книга за еднократна употреба, а какви са трудностите пред българския издател няма как да не сме разбрали, защото те се опкакват непрекъснато. Не сме забравили и че им намалиха ДДС - то още преди две години.

# 527
И аз нямам против никой и нечии предпочитания,уважавам идеята да живеем в свят,който дава възможност всеки да бъде себе си,но когато нечии идеи се превръщат в пропаганда и се опитват да се дискредитират белите и хетеросексуалните/както напоследък се усеща по медийни изяви,кино и литература,мода и т.н./,тогава вече е нагазено личното ми пространство и разбиране за свобода.
И по темата:изчетох за една нощ “Способни хора”,напоследък отбягвам трилърите,крайно безинтересни и банални ми станаха и скандинавските трилъри,но този лесно ме преведе до края на историята,не съжалявам че му отделих време.

# 528
Чета "Дума Ки" на Кинг...на плажа Nature Sunny По някакъв начин ми напомня на "Торба с кости" като атмосфера.

# 529
Всеки сам решава дали да купи книга, или не, а също и дали ще я чете само веднъж, ако я купи. Цената не може да се определя от това, че много читатели ще прочетат книгата само веднъж, всеки би трябвало да го разбира това, не е ли така? Освен това милион пъти вече е ставало въпрос, че цените у нас са такива до голяма степен заради малкия брой хора, които купуват книги. Ако повече хора купуват, тиражите ще са по-големи, а цените ще паднат.

# 530
Не ми е ясно какво провокира тази реакция - споделям за книга с ниско качество на изработка и в този смисъл казвам, че е за еднократна употреба (а не че ще бъде четена само веднъж) - след като се съсипва за един прочит и то от човек, който си пази книгите, за какво говорим? Нито мога да я разменя, нито да я дам на някого в този вид вече. Тя просто така е направена - да се съсипе с едно докосване. А иначе съм преценила, че ще дам 20 лв за тази книга, само не съм преценила, че ще се разпадне за точно 5 дни. Какво се очаква от читателите - да не изискват съвсем нищо срещу парите си ли? Аз поне искам книги, които не стават на дрипа за един прочит.
Назад имаше потребители, които очакваха отзив за тази книга, защото се чудят да си я купат ли и това е една от причините да споделям какво се случи с моя екземпляр. И да си преценят дават ли им се 20 лв. за подобно нещо.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 12:59 от Rayna13

# 531
Аз бих писаха на издателството и в този случай - когато качеството на книгата е лошо и не издържа и един прочит.

# 532
Добре, това го разбрах, не разбирам обаче защо ходиш по мене да ме хапеш след всеки пост. Намилаш някакви неща за ценообразуването на книгите, които аз не коментирам и срещу които не възразявам. Коментарът ми засяга качеството срещу цената и е правилно да го знаят всички, които ще си купят книги от Жанет 45.

# 533
Естествено, че има стандарти и това да се обели корицата не е нормално. Както не е нормално книгата да се разлепи от едно четене, да има празни страници (наскоро се коментира подобен случай в друга тема), да не е редактирана (имам една, в която са оставили бележките на редактора във финалния текст) и т.н.
Нищо от това не е свързано с пазара - просто е некачествена изработка (или брак).

# 534
  • Mostly in my mind
Райна, коя книга ти се скапа?

# 535
Разбирам и подкрепям тезата на Rayna13 и съм озадачена от спора и опита за защита на дадено издателство.
Съветът да се даде обратна връзка е разбираем, но моят опит е, че дори при такава - връзките с обществеността на доста издателски къщи, са нулеви. Т.е. често липсва.

Освен това, като човек, който често поръчва по много книги и ги чака с дни да пристигнат от България, съм била не по-малко лошо изненадвана от томове, които при разопаковане изглеждат така:

# 536
Райна, явно си афектирана и възприемаш нещата неправилно. В интернет това е напълно възможно, все пак не се виждаме и чуваме. Както и да е, въпреки всичко смятам, че трябва да пишеш на "Жанет 45". Неслучайно го казвам, все пак те използват собствената си печатница и не е изключено да е имало проблем или с този тираж, или с някакви отделни бройки - пиши им, напълно е възможно да си вземат бележка и да не го допускат повече, а е много възможно и да ти изпратят нова бройка. При тях се държи на качеството, в този случай явно нещо е станало, това не е нормалната практика.

# 537
  • под звездите
Аня, от кои книжарници поръчваш?

При всички поръчани книги, за мой късмет, само веднъж имах проблем. Колетът беше тотална щета, опакован допълнително в друг картон на DHL, тъй като беше скъсан, влажен, съответно и книгите вътре.

Иначе в момента чета "Годината на магическото мислене".

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 15:47 от Preria

# 538
Райна, коя книга ти се скапа?
"Резерват за хора и вълци", пуснах и снимка в скрит коментар.
В интерес на истината, когато видя, че някоя корица бързо се похабява, си облепвам книгите със самозалепваща подвързия и повече не мръдват, нито се мачкат, нито се белят, но точно сега нямах.
Аня, много неприятно изглежда книгата ти и точно по същия начин изглеждаше и моята преди напълно да се отлепи прозрачното покритие.
Надявам се издателствата да започнат да обръщат внимание на тези детайли, за да бъдат доволни клиентите - ние не си купуваме книги, само защото обичаме да четем, затова ни стигат и библиотеките, но и защото покупката на книга ни радва, обичаме да си имаме книгите и на хартия, въпреки че можем да си ги свалим пиратски само след няколко месеца или да ги изчакаме от библиотеката. Да ти се съсипе книга след един прочит е като да си купиш нови сандали и докато стигнеш до дома си, да ти се е разлепила подметката. Трябва и книгите да ги продават с двумесечна гаранция.
За да не е спам, започнах "Когато изчезна мъжът ми" от Селя Ахава - финландска писателка, която описва личната си драма след като съпругът й си признава, че всъщност винаги е искал да бъде жена. Прочетох 70 страници и не ми е интересно, особено ме отегчават паралелите с Колумб, който мислел, че ще стигне Индия. Нещо съм объркала анотациите, защото бях убедена, че става дума за мъж, който е отвлечен и съпругата му започва издирване. Може и да я зарежа. Наред е "Старата къща под кипариса", която после ще пътува към съфорумка ❤

# 539
Ох, поредна тирада за късно осъзнал се, че любовта е другаде…
🤦♀
Беше ми попаднало това заглавие и бях с колебания да го поръчам, добре че не съм. Точно анотацията ме спря. Не разбирам тези мъки от раздели, без значение дали те напускат заради друг/а.
Това конкретно вероятно ще е с версия, че по-добре съпругът да изневери със сто жени, отколкото с един мъж. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт