Отговори
# 75
Аз влизам с цикъл заедно с отпуската на док от днес, до края на месеца. Втори е след биопсиите и това единствено ме притеснява - правихме трите изследвания, а времето след тях си върви, дано не е проблем. Дори не съм звъняла да коментирам часовете след излизането на графиците, няма смисъл точно след биопсии да се навирам при заместник. Два пъти забременявам с трансфери на 17 ден, а според резултатите има изместване +-ден. Микробиологията е променлива все пак, имунология ще борим с pbmc...
Караджова, стискам палци за добро развитие, да си спокойна след всеки друг преглед, до карая! Почти не влизам във форума напоследък, но ще наваксвам!

# 76
Момичета днес реших да потретя кръвния за всеки случай и прогестеронът ми е паднал от 36 на 31. Притеснявам се дали това е много и може да стане проблем, иначе от довечера ще почна да слагам утрогестан

# 77
  • София
Караджова това отклонение е в рамките на допустимото при правене на лабораторни резултати, не е спад, спокойно. Просто не е супер прецизно измерването. Слагай утрогестана и всичко ще е наред!

# 78
  • гр. София
Момичета ,наложи ми се да ми извадят кърлеж от ръката днес!Казах ,че правим опити за бебе,доктора каза,  че няма проблем и ми направиха Тетанус!Сега като се прибрахме ,направих тест 12 ден след ову отрицателен .Много ми е притеснено Confused Извинявам се ,че нахлувам така в темата!

Дени, аз съм на ЕЦ инвитро, преди месец и половина имах кърлеж, искаха тетанус да ми бият и питах директно докторката ми, каза, че няма проблем, и даже е по-добре. Така че споко!

# 79
  • София
Записвам се и аз в новата темичка с благодарности към rave

Караджова, честито! Стискам палци всичко да е наред! Hug

При мен няма нищо интересно, 11-ти ден от МЦ, следя овулацията с мерене на Т и тестове за О, засега не я хващам, но и ми е рано ппц де. Simple Smile

# 80
Да напиша и аз какво става при мен - пуснах хормоните на 3-ти ден и излязоха резултатите.
тсх последно е 0.95. Фт3 и фт4 са на дъното, а Мат е над норма. Това е новото при мен. Не зная кога съм го отключила, но си мисля, че е след ковид. За косопада също от няколко места получавам информация, че е вследствие на ковид...
Хубавата новина са андрогени и пролактин в норма, които преди бяха над. Отдавам го на режима на хранене.

Чакам си вторичните прегледи при АГ и ендокриноложката, които са в началото на август и ще видим какъв е планът на действие.

Имаме ли в темата момичета с завишени антитела на ЩЖ? Правите ли нещо специално за тях?

# 81
Скоро не съм писла, изследвах хормони на 3ти и 21ви ден, имам много ниски тестостерон и dhea s, доста под долна граница. Утре съм на ендокринолог, да видим какво ще каже, а другия понеделник съм при Калчев на първичен преглед, най- сетне се престраших да запиша час. Напрегнато ми е какво ще каже ендокриноложката, вероятно не е малък проблема, вълнуващо ми е и за срещата с Калчев. Някоя от вас имала ли е проблем с андрогените?

# 82
Jupiter sea и аз имам завишени ТАТ и Мат. Не знам от кога, но май са от скоро, защото нямам все още изменения в жлезата и повишаване на TSH. Ендокриноложката каза, че със Селен се посвалят, но няма да се вкарат в норма. Като се поразрових навсякъде пише, че не могат да се вкарат в норма о да се задържат. Сега по време на бременност се наложи да пия хормонче, но се надявам като родя да не се налага и TSH да си е в норма.

# 83
Парушева, чувала съм и аз, че не се вкарват в норма и е автоимунно заболяване. Но до там...
Иначе аз на жлезата си имам възли, големи са, правиха ми биопсия преди години заради тях, а последно исках да видя дали са за операция, понеже миналата бременност ми затискаха гласните струни, а накрая спях на две възглавници, за да дишам спокойно..
Пиех хормон всеки ден по 25(пия го от няколко години), през бременността имаше и на моменти корекция на дозата ми. Сега сама си го увеличих, че фт4 ми е ниско, а по принцип ми е на горна граница. Така съм свикнала с него, че си усещам кога нещата не са наред. Тези, които пиете хормон от години, знаете за какво иде реч...
добре че пуснах и антитела, че от три години не бях пускала. Тогава бяха едноцифрени числа, сега Мат е 84 при граница до 35

# 84
Аз съм живото доказателство, че ТАТ и МАТ могат да се вкарат в граници. Моите бяха хиляди, в момента са в норма. Имам Хашимото. Лекарката ми е против пиенето на селен, не помня вече защо. Аз ги свалих със стриктен хранителен режим. Става въпрос за нисковъглехидратна вариация на така популярния автоимунен палео протокол. Нисковъглехидратен - защото имам инсулинова резистентност.

Здравейте и от мен в новата тема.Не съм писала, няма нищо ново около мен. Вчера ми дойде, на 10ти ден лекарката ме вика на преглед. В края на месеца ще правим втори трансфер. Бяхме на море, добре ни дойде почивката.

# 85
stonefaced, голяма надежда ми даваш! Аз съм на ВМНВХ от над половин година. Силно се надявам и при мен мат да си влязат в норма. Започнах да следя и темата за Хашимото(за да се запозная с материята), въпреки че още нямам диагноза.

# 86
  • София
Jupiter sea и аз съм с Хашимото, тсх 14 и колкото и да ми увеличаваха дозата тсх не падаше под 7, единствено със селенометионин падна в граници, но селенът е опасен и при предозиране сваля тсх под долна граница и започва отново зверски косопад. ТАТ винаги ми е бил в граници, МАТ много висок. ТАТ се свърва с проблеми при уши, нос, гърло, зъби например, МАТ се свързва с проблеми в храносмилането и най-често непоносимост към глутен и млечни, затова и при висок МАТ се препоръчва хранителен режим с изключването им както е споменала и stonefaced. Препоръчва се и пиене на пробиотици и други хранителни добавки, но след направени изследвания и установени дефицити (вит Д, цинг, магнезий, б12, омега 3).

# 87
Здравейте! Ако някоя дама си е пускала изследването "Овариален хиперстимулиращ синдром (OHSS)" в "Genica", моля да ми пише на лични. Имам бърз "технически" въпрос, във връзка с изследването. Simple Smile

# 88
Момичета, аз искам да се отчета. Ние този цикъл искахме всъщност да го пропуснем. По принцип при мен един цикъл трае около 50 дена. Е да ама точно този месец не. Може би точно защото 1 седмица не съм си взимала лекарствата за щитовидната жлеза? Аз честно казано очаквах цикъл без овулация. Така де, овулация имах и дори един възможен опит 3 дена преди овулация. Знам че 3 дена е много и шансовете да се е получило са много малки, но се надявам на чудо.

# 89
При нас най-вероятно също няма да е този месец. Отново опитите ни бяха брутално прекъснати от друг здравословен проблем - този път инфекция някаква. Започвам да си мисля, че всичко е против мен. Отдавна се тормозя със здравословни проблеми. Тъкмо си помислих че най-лошото е зад гърба ми. Но мани цистита. По-лошото е че от известно време усещам лека болка в областта на гърлото и шията, която днес покрай този цистит я усещам обострена и не е от гърлото както все си казвам, защото не ме боли гърло реално, а точно отдолу от долната страна на челюстта и по протежението на шията. Мисля че нещо не е наред със щитовидната ми жлеза. Имам запазен час след две седмици при ендокринолог. Бих искала обаче да пусна някакви изследвания предварително. Скоро предстои и 21ви ден от цикъла. Какво бихте ме посъветвали да пусна, за да имаме какво да обсъдим освен очевидното, а именно че трябва да направя изследвания. Изобщо ако сте имали такива болки или дискомфорт има ли нещо, с които мога да си помогна поне до тогава?

Започвам много да се обезсърчавам защото само трупам към дълъг списък с проблеми и се боя, че всяко нещо носи след себе си повече стрес и проблеми. Много трудно се издържа Sad Съжалавам че така се оплаквам. Sad

Общи условия

Активация на акаунт