Дете родено без анус?!

• 154 589
  • 532
  •   1
Отговори
# 255
kosara 3 , не знам какво означава диагнозата ви но ако сте в гръдна и коремна хирургия при ДОЦ. БРАНКОВ / не случайно изписвам името му с големи букви/, сте в сигурни ръце можеш изцяло да се довериш на всички лекари от гръдна хирургия. УСПЕХ МИЛИЧКА И КУРАЖ.  Hug

# 256
  • София
Точно в детска урология оперират хипоспадията, което е вродена деформация на мъжкия полов член. Тя има пет степени и тежестта на операцията зависи от тях. Най-често операциите са на няколко етапа, докато след 8 - 14 месеца се постигне краен резултат. Желая на Вашето момче безпроблемно оздравяване  Hug
Аз наистина правя белодробни и коремни операции, но освен това проблемите с хернията, тестиса и фимозата са ми също много тясно близки. Оперирам болести на шията, гръдния кош, коремната стена, костите и меките тъкани - впрочем това всички ние го правим, това е част от детската хирургия.
Поздравления на всички майки   bouquet

Това е нашия сайт:
www.pedsurg.net

# 257
Здравейте,включвам се не много на място,но сега видях темата. Искам да ви разкажа нашата история , за да вдъхна поне малко надежда на всички уплашени родители на деца с тази диагноза. Второто ми дете, Йоана , се роди нормално ,изплака веднага,имаше си всичко и бях неземно щастлива мама. На втория ден обаче ми съобщиха че няма анус! Приех го като голяма трагедия, ужасът беше примесен със срам,не ми се говореше с никой за това. При нея беше по-малкото зло,тя си имаше фистула(отвор) между влагалището и нормалния анус, от който спонтанно се изакваше. Дори си имаше свинктер,само дупка си нямаше милата! Ужасът започна за детето ми,не можеше да я оперират веднага,трябваше да стане поне 3500, а бяхме само2400. През ден ходехме в Детска хирургия Русе(ние сме от там), за да разширяват тази фистула и да се изаква адекватно. Това беше ужасно болезнено за Йоанка,ставаше с помоща на метални хедъри. На два месеца и половина я оперираха,пак в Русе , слава Богу успешно. Тук е мястато да благодаря на лекарите й , Д-р Кожухаров и Д-р Павлова! Свършиха чудесно своята работа,не само като специалисти,но и като хора! Те вече са не само нейни лекари,но и наши приятели. Голямо БЛАГОДАРЯ! До 6-тия месец приключихме с този проблем,но уви това не е всичко! В последствие разбрахме , че има само един бял дроб и един функциониращ бъбрек. Както лекарите казват: Една малформация никога не е сама. Йоана няма лява бъбречна артерия и левият и бъбрек изсъхва,сега е 2см,за сметка на деснят,който е 7см. Намерихме статии , в които пише,че във феталната урина се отделя хормон,който стимулира образуването на белия дроб. Затова си нямаме и ляв бял дроб. Стига за нас. Пожелавам много сила ,надежда и успех на всички родители!

# 258
Мила desi_jul,

съжалявам за неприятностите, които има детенцето ти.

Не разбрах обаче има ли някакво лечение, предриели ли сте такова?....

# 259
Няма лечение Мишел, поне засега.Не може да се трансплантира бял дроб, а за бъбречната артерия вече е късно. На този етап Йоанка се справя доста добре, десният дроб и бъбрек компенсират. Страхуваме се само да не направи белодробна хипертония,която би увредила сърцето и на този етап няма лекарства за нея. Най-лошото е ,че почти всеки месец боледува от пневмония и прави спазъм на дроба. Можем да и помогнем само с гимнастика ,масаж и плуване,на които я водим всеки ден. Молим се Бог да я закриля и да и помогне да се пребори!

# 260
  • София
Поздравления за колегите от Русе. Те и двамата са специализирали при нас в детска хирургия на Пирогов.
Дези, предполагам че детето ака нормално. Но по отношение на белия дроб то има т.н.хипоплазия. Този неразвит и излишен дроб е източник на хронична инфекция. В такива случаи той трябва да се отстрани, защото може да увреди целия организъм. Без него е по-добре отколкото с една бомба със закъснител.
Говорете с колегите. Ако искате информация от мен потърсете ме на 0888 373 857.

# 261
Благодаря Д-р Оги. Правихме сърдечна катетеризация в Кардиологична болница и доказаха Агенезия на лява белодробна артерия , на ляв бял дроб и на лява бъбречна артерия,както и аномалии в системния венозен дренаж,както и лека хипоплазия на изхода на дясна камера. Казаха ни ,че няма паренхим в ляво ,както и колатерали,така, че нищо не могат да направят.Забравих да спомена,че няма и ляв бронх.Тя прави десностранни пневмонии .

# 262
Мила desi_jul,

от все сърце се моля да се намери лечение за детето ви и да заживее нормален и спокоен живот!  baby_neutral

# 263
  • в мъжки прегръдки
desi_jul, ще се моля детето ви да се оправи и да порастне здраво и красиво.
Не оставяите така нещата. Борете се за детето си. Елате тук в София, има страхотни специалисти.
Кажете с какво можем да ви помогнем. Сигурна съм че доста мами ще се отзоват ако имате нужда от нещо.

# 264
Много благодаря за подкрепата! Ние редовно идваме до София. Лежим в Правителствена болница,когато прави пневмония.Правим консултации с кардиолог в Трета Градска( Д-р Велковски), с нефролог от Педиатрия- Д-р Буева. Последно се срещнахме с Проф. Симеонов от Александровска.За съжаление не можа да ни каже много,не отговаряше на никой синдром.Ние ходихме по повод на това,че изостава на ръст и тегло.Сега е на 1г. и 5 месеца , а е 70см и 7400. Правихме и ЯМР на главен мозък ,но от там нищо не излезе. Сега чакаме резултати от Белгия.Кариограмата и е нормална.Никои не може да ми даде отговор защо яде с апетит, а не наддава.Тя се роди и много къса 44см,2500.Първият месец наддаде 800грама,и оттам все по 100-200 на месец.

# 265
  • Пловдив
 Praynig Hug Миличките,да се оправяте бързо!!! Praynig

# 266
Здравейте честно казано аз не знам какво да кажа докато четях сърцето ми се сви

# 267
A kakvo stana s operiranite dechica ot italianskite hirurzi?

# 268
Много мъка има по таз земя. А като си помисля за какви простотии се притесняваме във всекидневието Close
Пожелавам много сила и кураж на родителите, а на дечицата да се оправят и живеят като нормални хора  Praynig.

# 269
  • София
Здравейте и честита Нова година!
Пропуснал съм последните постинги, затова сега бързам да кажа, че едното момиче, което имаше рецидив от първата операция, е в идеално състояние. Второто, което беше с много сложния вариант на болестта, е в задоволително състояние, но предстоят още етапи на операциите, които са запланувани за по-късен период. В общи линии този вариант е много неблагоприятен и се извършват операции, които да улесняват обслужването при пишкане и акане. Пролетта ще ги чакам да дойдат на контролен преглед.
На всички пожелавам да не се кахърят за дребни ядове Laughing, а ако имат големи ядове - да не се предават и да ги преодоляват Hug!

Общи условия

Активация на акаунт