Дете родено без анус?!

• 154 574
  • 532
  •   1
Отговори
# 195
Цитат
аз реших да направя това, което е възприето по света – да организирам семинар за млади специалисти, които да наблюдават тези операции на видео-екран, след което да обсъдят проблемите с операторите
Иzвинете,аz раzбрах от една мама от предна страница,че специалистите не са мотивирани да дойдат,ако няма такава органиzация (учаЩи се млади лекари).Сега раzбирам,че вие сте го органиzирал по собствена инициатива.
Което е чудесно.  bouquet

Цитат
повишаване на квалификацията на специалистите, които утре ще лекуват Вашите деца.

Дано няма повече такива деца чреz навременни квалификации в най новото от иzследователските опити на учените...т.е. да се открие причината и да се превентира таzи трагедия.

Hug

# 196
Izviniavam se che ne pisha na kirilica!Iskam da popitam dr.Ogi kak se izgrajdat navicite pri tezi deca?Predvaritelno blagodaria!

# 197
  • София
Изчетох цялата тема, пиша само за да поздравя Doktor Ogi. Благодаря ви, Докторе, че има такива лекари като вас. Желая ви дълги години ползотворна работа, да срещнете повече благодарност за нея и не на последно място - здраве, за вас и цялото ви семейство.
Момичета, лекарите и те са хора. Не са божества, въпреки че често правят и невъзможното за един човек. И те имат семейства, проблеми, силни и слаби моменти, емоции. Не са роботи. нека , когато имаме нужда от тях да им помагаме, а не да им пречим. Тук всички сме майки, минали сме със сигурност или през норамлно,или оперативно раждане - зависили сме и ние и децата ни от тях. Нека бъдем благодарни за това, че ни има и нас и децата ни.

# 198
  • София
kak se izgrajdat navicite pri tezi deca?Predvaritelno blagodaria!

Ако става дума за децата, оперирани от вродени проблеми на ануса, техните навици се изграждат с години. Поне една година трябва механично разширение на ануса, за да се поддържа отвора. Ако това не се прави, може да се затвори отново. След това има приучване към акане на гърне, редовно по едно и също време на деня, режим на разхлабващо хранене, психотренинг и още много. Да не забравя психотренинга на родителите, които трябва да имат търпение и вяра.
И това е само една малка част от многото болести, които ние лекуваме, и които изискват дългогодишни усилия.
Някой ден ще опиша накратко тези неща, за които знаят само страдащите семейства.

# 199
  • София
Благодаря ви, Докторе, че има такива лекари като вас.

Аз също благодаря на всички, които са съпричастни към тези проблеми  bouquet.
Обаче ако трябва да благодарим на някого, това навярно ще е онзи, измислил Интернет и невероятната виртуална връзка, която имат хората и с помощта на която общуват bowuu.
Така споделяме радости и скръб, понякога си тръснем някоя ругатня, или разбрали-неразбрали се обвиним в нещо... По-важното е, че когато в кибер-ефира се излъчват позитивни мисли и приятелски чувства, светът става по-добър Hug.

# 200
Blagodaria za otgovora!Shte sam vi blagodarna da opishete po-podrobno za nachina,po koito se vazpitavat navicite i nai veche kakvo vkluchva hranitelnia rejim.Estestveno,kogato imate svobodno vreme.Oshte vednaj sardechno Vi blagodaria!

# 201
Току що прочетох темата,което ми отне доста време,още повече,че половината тема е заета от тоя Кристиян и 'шикалкавене"на място.И все пак,не ми стана мн.ясно,какво ще стане с това момченце-Методи от Перник,за което всъщност беше отворена и темата-ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ ПЪЛНОЦЕНЕН МЪЖ И ДА ИМА ДЕЦА? ЗАЩО АНУСЪТ Му НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕМЕСТЕН ОТЗАД-КАКТО Е ПРИ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ХОРА,а трябва да бъде отпред-представете си как това момченце,превръщайки се в млад мъж,дори и да има нормален пенис,да води пълноценен полов живот,доколкото състоянието му позволява,ще се съблече без притеснение пред някоя жена?И как ще реагира тя,като види,че анусът му се намира под пениса?
Наистина ли няма начин да се помогне на това детенце?Въпросът МИ Е КЪМ ДОЦ.БРАНКОВ.
А родителите на това детенце съветвам да напуснат Перник и да отидат да живеят в друг град,където никой няма да е запознат с проблема на детето.

# 202
А родителите на това детенце съветвам да напуснат Перник и да отидат да живеят в друг град,където никой няма да е запознат с проблема на детето.
Съветваш?Браво на теб...

# 203
Да,защо ?А ти как би се чувствала,ако на детето си подиграват всеки ден,като отива на у-ще,а в махлата всички го знаят и го сочат с пръст?

# 204
щом си чела цялата тема, не може да не си прочела това
....Тя не вижда смисъл а и няма пари. Пари не е търсила и не търси. Оставила е детето на бабата и работят с таткото какво ли не в Гърция за да дават рушвети на лекарите.....

# 205
Да,четох,че работят в Гърция и не четат този сайт,но Мартисън би могла да им подхвърли тази иидея-да си продадат жилището в Перник и да се преместят някъде другаде за доброто на детето-да го избавят от този психически тормоз,на който е подложено всекидневно,защото той е още малък,но има голяма опасност да се затвори в себе си,когато навлезе в пубертета,а може и да се стигне до психич.проблеми.
Така е,аз не съм никаква,за да давам съвети на непознати хора,но просто искам да помогна от дистанция и ми е жал,колко жестоки могат да бъдат децата-работила съм като учителка и знам какво е да си аутсайдер.

# 206
  • в мъжки прегръдки
Да,четох,че работят в Гърция и не четат този сайт,но Мартисън би могла да им подхвърли тази иидея-да си продадат жилището в Перник и да се преместят някъде другаде за доброто на детето-да го избавят от този психически тормоз,на който е подложено всекидневно,защото той е още малък,но има голяма опасност да се затвори в себе си,когато навлезе в пубертета,а може и да се стигне до психич.проблеми.
Така е,аз не съм никаква,за да давам съвети на непознати хора,но просто искам да помогна от дистанция и ми е жал,колко жестоки могат да бъдат децата-работила съм като учителка и знам какво е да си аутсайдер.

Ами аз направо попитах майката защо не са се преместили, но не е толкова лесно. Първо те работят в чужбина и нямат възможност да вземат децата със себе си защото трябва да ги гледат там а и Методи там не може да се оперира. Те са нелегално в Гърция и не могат да плащат за операции и лечение там.
Второ, бабата и дядото са живели в Перник толкова години, имат там къща, роднини, приятели и ще е трудно да започват нов живот някъде другаде.
И трето, кажи къде по света няма да разберат че едно дете се нааква през 15 минути, ходи с памперси и ануса му не е където трябва? Колко време ще отнеме на децета където и да било по света да разберат за проблема му и да почнат да го подиграват?

# 207
  • София
Martisun, дано няма някакво недоразумение.
След като звънях няколко пъти, бабата на Методи дойде при мен и каза, че детето вече няма проблеми.
Не го довела за преглед, защото той се срамувал. След като я разпитах подробно, останах с впечатление, че нещата са наред.
Затова задвижих проблемите на другите две деца.

Каква е все пак истината? Аз държа да изясним всичко, така че нека майката лично го доведе при мен. Не можем да се позоваваме на недомислици и недомлъвки. Ако не го доведе, аз ще си сложа нещо наум - в моята 30 годишна практика съм видял какво ли не!

Искам да ви кажа, че ние можем да се справим с подобни проблеми. Единствено момичето от Преслав, което е с много рядка форма
на аномалията, има нужда от помощ отвън. За да видят тази операция ще дойдат известни детски хирурзи от Румъния, Македония и Сърбия. В света има само едно място, където на всеки шест месеца се провеждат такива видео-курсове - това е Ню Йорк.

# 208
  • в мъжки прегръдки
Martisun, дано няма някакво недоразумение.
След като звънях няколко пъти, бабата на Методи дойде при мен и каза, че детето вече няма проблеми.
Не го довела за преглед, защото той се срамувал. След като я разпитах подробно, останах с впечатление, че нещата са наред.

Съжалявам не съм се чувала скоро с тях. Майката не знам дали изобщо е в България защото работи в чужбина и си идва тук само за операциите. По принцип го гледа бабата. Но тя е разумен човек и след като така е казала значи това е истината.  Ако наистина нещата се оправят много се радвам за тях. Много би ми се искало Методи да живее като нормален човек. 

Това, което писах по-горе не е скорошна информация. Просто отговорих на съфорумката според която ако се преместят в друг град ще им е по-лесно и едва ли не ще им се решат проблемите.

Съжалявам че съм предизвикала притеснението ви по въпроса.
Благодаря за вниманието.

Докъде стигна събирането на средства? Какъв % от нужната сума е събран?

Не съм се обаждала за консултация за малкия ми син тъй като в момента няма проблем с изхождането. 

# 209
Вчера чух, че две от децата са оперирани.Давали са и д-р Бранков в новините   bouquet Някой знае ли нещо повече?

Общи условия

Активация на акаунт