КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 529
  • 917
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Ами аз например говоря от личен опит като пациент. Като по-широко скроен и нефанатично настроен човек съм пробвала полипрепарати - Инфлуцид, Тонзилотрен, Коризалия. Детето ми е вземало Ангин Хил като малко. Никакъв ефокт не са имали върху нас, за разлика от класическото предписание. Много често при по-леки състояния нашия хомеопат ни е предписвал нашето конституционно лекарство (със сина ми сме еднаква конституция), което не участва в споменатите по-горе препарати и е имало много бърз ефект. Аз например не отричам нито билките, нито антибиотиците.

# 121
El Mariachi, в темата няма новопръкнали се хомеопати, освен, може би, вас (че нямам представа какво работите. По едно време като че ли учехте нещо свързано с хомеопатия?) Събрахте ли достатъчно клиничен опит?
"Когато натрупате много дълъг клиничен опит с хора с всевъзможни здравословни проблеми и различни терапии, тогава можете да имате друг поглед върху думите ми." - Защото от тези ви думи оставам с впечатление, че имате огромен личен и професионален опит. Ако е така, ще сме благодарни да ни давате конкретни примери от своята практика или лични такива. Може да ви включа в кръга светила, които следя.

Ако ХЛ не е динамично (динамизирано), то не може да освободи достатъчно енергия. Приложената кинетична енергия освобождава потенциала на лекарството. Ние знаем какви симптоми предизвикват лекарствата в здрав човек само от доказване и клиничен опит. Как се доказва лекарство? Чрез чест прием на неизменена потенция. Ако искате да си направите лични експерименти, само кажете: ще ви кажа какво и как да приемате, за да докажете медикамент. Методики много - факт. Но тъй като "болната" тема е многократния прием на сухо вещество, дайте вашите аргументи ЗА.

Пак казвам, нямам нищо против полипрепаратите. Въпросът е, че 1+1 в хомеопатията не прави 2. Тоест как да го дам това лекарство на някой, като не знам какво лекува? Просто защото някой е решил, че като наблъска 5 неща с афинитет към лигавици, то непременно ще влияе на лигавици. (припомням калкареа, фосфор, и калкареа фосфорика - 3 лекарства, споделящи НЯКОИ общи черти, но като цяло със съвсем различни картини)

Допълвам: Знаете какво значи клиничен опит, нали? ЕКСПЕРИМЕНТ с прогнози. Ами на хората им писна да са експериментални обекти, затова предпочитам да заложа на сигурното и провереното. А и колко от тях са уведомени - "ще ви дам лекарство по определен метод, но имайте предвид, че лекарството не е доказано, тоест не знаем какви симптоми предизвиква в здрав човек, тоест не знаем какви би излекувало при болен такъв... Аааа и освен това методът на предписание е нов."......

Старите майстори са достъпни в библиотеката на Чаталджа. Няма заболяване, с което да не са се справяли по класическата методика.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 21:05 от Мечка Малинарка

# 122
Понеже темата ни в момента (частично) е гранули или даминизирано, цитирам думите на хомеопата ми от вчера (в остро състояние съм, разговор по телефона):
Вземи лекарството Х, в каквато потенция имаш у вас. Ако ти е на гранули, понеже само сега ще вземеш, може просто да сложиш една под езика. Наблюдавай се довечера и утре ще се чуем, за да преценим как си, дали и как да го вземеш отново.
Кратко, точно и ясно. За протокола и с прости думи - с някакъв сезонен вирус съм, болки в мускулите и други екстри.
Та толкова за гранулките.
Относно потенцията - сега беше 30, за хроничното взимам 1М, живея много далече от аптека, която продава каквито и да е хомеопатични лекарства. Хомеопатът знае това. Аз съм в остро състояние и изключително трудно бих се сдобила в момента с каквото и да е.
За годините ми на хомеопатично лечение са се натрупали някои лекарства в аптечката, но в такива моменти се случва да се реагира с каквото има налично.

# 123
Нормално е първи прием или единствен да е в гранула. Остро и хронично - различни дълбочини, различни динамики, различно състояние на ЖС. Възможно е и обратното. Хроничното да е в 30, острото да е 1М. Човек сутрин дори често е с една енергия, следобед с друга...

# 124
Да, аз просто споделих реален пример. За мен е ОК. И работи чудесно. Днес вече съм почти пушка.

# 125
Аз не разбрах сега, като си пия Рутата, дали греша в приема ?
Смуча под езика по 5 гранули на ден, 5 CH.
Трябва да ги разтварям ли ?

# 126

El Mariachi, в темата няма новопръкнали се хомеопати, освен, може би, вас (че нямам представа какво работите. По едно време като че ли учехте нещо свързано с хомеопатия?) Събрахте ли достатъчно клиничен опит?
"Когато натрупате много дълъг клиничен опит с хора с всевъзможни здравословни проблеми и различни терапии, тогава можете да имате друг поглед върху думите ми." - Защото от тези ви думи оставам с впечатление, че имате огромен личен и професионален опит. Ако е така, ще сме благодарни да ни давате конкретни примери от своята практика или лични такива. Може да ви включа в кръга светила, които следя.

Ако ХЛ не е динамично (динамизирано), то не може да освободи достатъчно енергия. Приложената кинетична енергия освобождава потенциала на лекарството. Ние знаем какви симптоми предизвикват лекарствата в здрав човек само от доказване и клиничен опит. Как се доказва лекарство? Чрез чест прием на неизменена потенция. Ако искате да си направите лични експерименти, само кажете: ще ви кажа какво и как да приемате, за да докажете медикамент. Методики много - факт. Но тъй като "болната" тема е многократния прием на сухо вещество, дайте вашите аргументи ЗА.

Пак казвам, нямам нищо против полипрепаратите. Въпросът е, че 1+1 в хомеопатията не прави 2. Тоест как да го дам това лекарство на някой, като не знам какво лекува? Просто защото някой е решил, че като наблъска 5 неща с афинитет към лигавици, то непременно ще влияе на лигавици. (припомням калкареа, фосфор, и калкареа фосфорика - 3 лекарства, споделящи НЯКОИ общи черти, но като цяло със съвсем различни картини)

Допълвам: Знаете какво значи клиничен опит, нали? ЕКСПЕРИМЕНТ с прогнози. Ами на хората им писна да са експериментални обекти, затова предпочитам да заложа на сигурното и провереното. А и колко от тях са уведомени - "ще ви дам лекарство по определен метод, но имайте предвид, че лекарството не е доказано, тоест не знаем какви симптоми предизвиква в здрав човек, тоест не знаем какви би излекувало при болен такъв... Аааа и освен това методът на предписание е нов."......

Старите майстори са достъпни в библиотеката на Чаталджа. Няма заболяване, с което да не са се справяли по класическата методика.

А как хубаво и дългосрочно се доказва точно течното грешно преписано лекарство защо никой не обясни?
Класическа методика? Че и помогнала на много хора?
А за сериозните си гафове точно "класиците" мълчат като на разпит.
Приказки, приказки за наивници...

# 127
  • София
Скрит текст:

А как хубаво и дългосрочно се доказва точно течното грешно преписано лекарство защо никой не обясни?
Класическа методика? Че и помогнала на много хора?
А за сериозните си гафове точно "класиците" мълчат като на разпит.
Може ли да обясните вие?

# 128
  • Пловдив
Здравейте! Удачно ли е да се комбинира инфлуцид и осцилококцинум?

# 129
Не

# 130
  • Пловдив
Не

Блгодаря. А колко време е добре между прием на двете лекарства? Става въпрос за лечение на грип.
И ако може накратко някой да каже защо не е препоръчителна едновременната им употреба, ще съм много благодарна.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 20:52 от marzeliva

# 131
Ами малко по-горе са обсъждани комбинираните препарати, сухите форми и липсата на класически хомеопат, който да ви лекува. Така че - казано е. Прочетете.

# 132
Много сте негативни в тази тема.
Жалко !

# 133
Много сте негативни в тази тема.
Жалко !

Не може да се комбинират. Първо, те самите са комбинирани. Ако желаете, отделете 30 минути да прочетете текстовете под клиповете за класическите принципи в Ютуб канала "Здраве и хомеопатия", ще си отговорите на много въпроси. Не виждам смисъл да пиша аз тук 30 минути нещо, за което вече съм отделила часове да го направя лесно достъпно и разбираемо.

Kak Taka, обяснявано е десетки пъти. Всичко, което не е симилимум, се доказва при злоупотреба. Симилимум означава точното лекарство, точната потенция и точната доза в конкретния момент! Ако това е така, няма как да го докажете. НО всяко едно лекарство, приемано в суха форма, ДОРИ и да е вашето, ще докажете в един момент. Което също е обяснено защо. Има принцип за динамичност на лекарствата, който ако не е спазен, има своите последствия. Да, жизнената сила на много хора не е дотам неадекватна, за да доказва бързо и 3-4 дневно смучене на гранули за някоя кашлица или хрема в ниска потенция не всеки път ги засяга видимо. Тук вече опираме до чувствителност на пациента и до наблюдателност и себенаблюдателност - спряла хремата, ама детето леко по-изнервено. Спряла кашлицата, сънувало 2 дни кошмари... Понякога симптомите на доказване са по-недоловими за недотам сензитивния пациент или родител. Например съм доказвала сепия в 1М чрез слабо, но не и недоловимо за мен изсушаване кожата на крайниците. Колко хора биха обърнали внимание на това, доволни, че им е изчезнало "основното" оплакване и забързани в ежедневието си.... Или често рационализираме - "да бе, не съм пила вода достатъчно тези дни", "явно съм пропуснала лосиона" и т.н. Само че когато си хомеопат и знаеш какво лекарство какво може да ти докара, плюс че си учен години да наблюдаваш и най-дребния знак, трудно се подвеждаш. (разредих 1М в повече вода (чаши), продължих приемите с подобрение на основното оплакване, сухотата изчезна.)

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 21:33 от Мечка Малинарка

# 134
  • София
Мечка Малинарка, благодаря за подробното обяснение! Тогава, какво трябва да се направи, ако едно конституцианално лекарство се докаже? А явно при дъщеря ми и мен са се доказвали, но трябвало ли е нещо да се направи тогава?

Общи условия

Активация на акаунт