КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 657
  • 917
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Има ли разлика между осново и конституционално лекарство? Пронлемна трета сливица. Детето ми веднъж е пило Натриум Муриатикум 200 и три пъти Туберкулинум 1М.
Бяхме на Унг и след това писах на нашият хомеопат с актуална имформация. Каза д адам една доза от основното лекарство, подсетих я , че сме давали веднъж натриума и 3 пъти Туб, и я питах пак ли да дам Туб? Тя каза не, основното му е Натриум Муриатикум. За толкова месеци явно не съм разбрала правилно 😅

# 226
  • Варна
Тони,за едно и също нещо става въпрос.Явно ти не си разбрала.
Т.е. Натриум муратикум 200 е конституция (основно лекарство) за детето ти.

# 227
  • София
Нашият красически хомеопат ни заряза. Чувството е много гадно. В средата на втори курс за лечение на хронична болест.
Първият "курс" се състоеше от първичен и вторичен преглед , с лекарство 1М.  Вторият "курс" се състоеше само от първичен преглед, пак 1М. Не помня дали същото или друго. Стриктно сме спазвали всичко. Преди вторичния преглед ни вдигна скандал и каза да си търсим друг хомеопат. Като казах, че няма друг хомеопат, защото нали докега казваше, че работи по по-класически методи, сега пък се оказа, че нямало нищо различно, можело при всеки. Не искам да уточнявам кой е хомеопатът, каква болест и от какво естество е скандалът. Макар че не вярвам да чете тук. Антидотирахме с 1 шоколад и мирис на белина. Не искам да си спомням унижението и обвиненията, които чух!
Мина доста време, за да го напиша тук.
Търсих друг хомеопат.
Получих отзиви за поне трима. И после контра отзиви.
Не мога да взема решение към кого да се обърна.

ПП прочетох последните 7-8 страници, в търсене на опортни точки за лечение на тежка остра болест.  Мен ме е страх от хомеопатите повече отколкото от болестите и от антибиотиците.

# 228
Нашият красически хомеопат ни заряза. Чувството е много гадно. В средата на втори курс за лечение на хронична болест.
Първият "курс" се състоеше от първичен и вторичен преглед , с лекарство 1М.  Вторият "курс" се състоеше само от първичен преглед, пак 1М. Не помня дали същото или друго. Стриктно сме спазвали всичко. Преди вторичния преглед ни вдигна скандал и каза да си търсим друг хомеопат. Като казах, че няма друг хомеопат, защото нали докега казваше, че работи по по-класически методи, сега пък се оказа, че нямало нищо различно, можело при всеки. Не искам да уточнявам кой е хомеопатът, каква болест и от какво естество е скандалът. Макар че не вярвам да чете тук. Антидотирахме с 1 шоколад и мирис на белина. Не искам да си спомням унижението и обвиненията, които чух!
Търсих друг хомеопат.

ПП прочетох последните 7-8 страници, в търсене на опортни точки за лечение на тежка остра болест.  Мен ме е страх от хомеопатите повече отколкото от болестите и от антибиотиците.

Не знам дали е правилно да пиша тук, но във Фейсбук групите има много отзиви за класически хомеопати. Мога да изпратя линкове на групи при интерес от Ваша страна.

# 229
  • Бургас
...  Мен ме е страх от хомеопатите повече отколкото от болестите и от антибиотиците.

Това звучи малко странно точно тук, предполагам, че смисълът не е точно това, което изглежда, защото иначе не мога да си обясня.

# 230
  • Точно където трябва
Дали е уместно да водя детето за запушен нос про хомеопата? Уж нищо, но го влачи вече много време. Обикновено е била така по 1-2 седмици и минава.

# 231
  • Варна
Според мен-да.

# 232
  • София
...  Мен ме е страх от хомеопатите повече отколкото от болестите и от антибиотиците.

Това звучи малко странно точно тук, предполагам, че смисълът не е точно това, което изглежда, защото иначе не мога да си обясня.
Не е провокация, може да е странно, но към момента, за двете болести (една хронична и една острозаразна) е така.  Острозаразната е вирусна и се надявам да не изисква лекарства поради нейната същност.
Търся хомеопат,  но не знам дали ще му се доверя като го намеря.

# 233
А сега сериозен въпрос ,преборихме уж бактериите с хомеопания ,но оттук присъстващите някое от децата да е с 3 та сливица или да е било ,и да се лекува с хомеопатия????

# 234
Търсих друг хомеопат.

Дайте си малко време да осъзнаете какво ви се е случило. Хомеопатичното лечение е дълго и продължително в неговата цялост. Необходимо е да има добра и здрава връзка с хомеопата. Да, не винаги се получава (поради една или друга причина). Колкото и да не е според разбиранията ми да ползвам конвенционалната медицина, в подобни моменти съм подхождала по този начин. Имах късмет, че при пенсионирането си хомеопатът ми препоръча негов колега с когото да продължа лечението. Да, първоначално интервю, наместване на връзката между хомеопат и пациент .... изискват време и усилие. Предишните пъти, когато се налагаше да сменя хомеопата и на мен ми беше много трудно. Та, в крайна сметка - дайте си време, проучете и ще се случи вашия хомеопат.

# 235
  • Бургас
Аз не разбирам много, но хомеопата ти май нещо не е много в час. Заради един шоколад такива драми. Моя син е ял шоколад и не е имал проблеми с лекарствата, действали са си.
Да не става въпрос за Атанас Гълъбов. Той в последните години започна да се държи доста агресивно.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 19:07 от Irene Adler

# 236
И моят е ял сладко и мисля действаха си хомеопатичните .Знам че не трябва мента само.

# 237
  • София
Нее, шоколада го ползвахме за антидот на лекарството, след като настъпи разривът и нямахме продължаващо лечение. Аз загубих вяра в квалификацията и морала на такъв човек и исках да го анулирам.

Моля "Как Така" да си разчисти пощенската кутия!

# 238
  • Бургас
Аз знам, че шоколад, мента, кафе, паста за зъби и др могат да антидотират ако са взети малко преди или малко след лекарството, заради силния вкус, който оставят в устата. Ако е минало време няма проблеми. Греша ли?
А при вас колко време след лекарството е взет шоколада?

# 239
А може ли някой да ми отговори за третата сливица повлиявява ли.се от хомеопатия?

Общи условия

Активация на акаунт