Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните стъпки за започване на безглутенова диета?
Как мога да приготвя безглутенови рецепти като хляб, кекс и бухти?
Какви са основните принципи на безглутеновата диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните стъпки за започване на безглутенова диета?
За да започнете безглутенова диета, трябва да закупите оризово брашно, царевично нишесте, брашно от елда, пектин и царевично брашно. Можете да приготвите хляб, кекс, палачинки, гофрети и бухти с помощта на тези съставки. Освен това е важно да избягвате хранителни добавки, консерванти и вредни съставки като заместители на захарта с фруктоза и рафинирано олио със здравословни алтернативи като шарлан, зехтин или тиквено сусам орехово масло.
-
Как мога да приготвя безглутенови рецепти като хляб, кекс и бухти?
За да създадете безглутенови рецепти като хляб, кекс и бухти, можете да използвате съставки като оризово брашно, царевично нишесте, брашно от елда, пектин, царевично брашно, мая , яйца , олио , сол , вода , смлени сусамови семена , захар и лимон или канела. Тестото за хляб и кекс се разбива с миксер и се пече на определена температура. От хляба може да се направят палачинки, а от кекса - гофрети. Хлябът може също да се превърне във филийки, а ако остане кекс, той може да се използва за торта с бисквити.
-
Какви са основните принципи на безглутеновата диета?
-
Как да се справя с предизвикателствата на безглутеновата диета?
-
Какви са основните предизвикателства при храненето на деца с безглутенова диета?
хляб-10гр.мая се разтваря в 70 мл.хладка вода и 1с.л.брашно.Втасва 10 мин.Добавя се 1яйце,1с.л.олио,1ч.л.сол,200гр.безгл.брашно/1ч.чаша/100мл.вода,1с.л.смляно сусамено семе/заради калция в него/-трябва да стане като рядко кексово тесто разбива се с миксер слага се в намазана с олио малка кексова форма втасва 15 мин и се пече на 240градуса като под формата с хляба се сложи тавичка с вода.-20мин.след това тавичката с вода се маха и се допича още 15 мин без нея.
Явно си изключителен кулинар, щом за толкова кратко време си успяла да постигнеш такова разнообразно меню, дори и безглутенова смес си направила! Знам, че отнема много време, но те моля да опишеш по-подробно точните продукти и технология на приготовление на рецептите. Признавам, че на мен определено ми е трудно да преценявам количествата на продуктите "на око" , а има и тънкости в приготвянето, за които не бих се сетила.
мисля че е от диетата защото няма от какво друго да е УРААААААААА.Засега само като посочва съответния предмет и чака да му кажа наименованието му ГЛЕДАЙКИ МЕ В ОЧИТЕ.Повтаря след мен не винаги но пак сочи или пита дори "ТА Е" ИЛИ "ТА КОЕ"ИМА И ОЩЕ МНОООГО НОВИ НЕЩА но няма да се хваля повече.Доскоро бях един от най големите противници на диетата а сега пиша тук как да се спазва
Ако намеря други брашна пак ще експериментирам и ако някай измисли нещо друго моля да сподели.Пропуснах да кажа,че това брашно го продават само в този магазин и никъде другаде.От фирмата ЕТ"квалитет"гр.Плевен никъде другаде в България не го доставят освен в този магазин
.Всички мои познати мами си го купуваха от там.Предлагам ви да си го направите.
по този въпрос не мисля,че е най добрата.